واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ بهمن ۱۳۹۳ (۱۵:۳۴ب.ظ)
ديدگاه سازمان محيط زيست برخورد انفعالي با پديدهها نيست معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست گفت: ديدگاه محيط زيست در برخورد با پديده ها خصوصا پديده ريزگردها يک برخورد انفعالي نيست، بلکه يک ديدگاه فعال، پويا و آينده نگر است.
به گزارش خبرگزاري موج، "سعيد متصدي" در نشست کميته اطلاع رساني نشست مقابله با ريزگردها در سالن اجتماعات استانداري خوزستان در اهواز اظهار کرد: ما به دنبال اين موضوع نيستيم که در زمان وقوع هر بحراني يک کار غير علمي و بي برنامه انجام دهيم؛ زيرا به سازمان و جامعه آسيب وارد ميشود.
وي افزود: براي مقابله با پديده اي مانند گرد و غبار ميبايست از چند سال پيش کار آغاز ميشد و اين در حالي است که اين کار از مهرماه سال گذشته در دستور کار سازمان حفاظت محيط زيست قرار گرفت که اکنون به عنوان يک اولويت به آن نگاه ميشود.
متصدي با تأکيد بر اينکه رفع معضل پديده گرد و خاک در کشور و استان خوزستان بايد به صورت ريشه اي حل و فصل شود، گفت: اگر يک کانون آلودگي هوا در حال تشکيل است بايد اقدامات لازم به صورت علمي براي اصلاح آن انجام شود.
معاون سازمان حفاظت محيط زيست کشور اظهار کرد: سند منطقه اي در اين زمينه در حال تدوين است و اميدواريم مسأله گرد و غبار کشور و خوزستان به صورت ريشه اي حل شود.
وي اضافه کرد: کاهش 46 درصدي بارندگي در خوزستان و کم شدن رطوبت نيز بر افزايش پديده گرد و غبارهاي اخير تأثير زيادي داشته است.
متصدي با اشاره به اينکه سازمانهاي مردم نهاد حلقه ارتباطي بين سيستمهاي دولتي و مردم هستند، اظهار کرد: حل معضلهاي زيست محيطي بدون مشارکت جامعه محلي امکان پذير نيست.
معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست کشور ادامه داد: اگر ميبايست با يک برنامه صحيح مشکلات زيست محيطي کشور حل شود بايد محلي براي سياستگذاري، تصويب و اجرايي شدن آن وجود داشته باشد.
وي گفت: در چند سال اخير 17 ايستگاه اندازه گيري و پايش غلظت آلودگي هوا در استان خوزستان فعال شده که به صورت مستمر ريزگردها را اندازه گيري ميکنند.
متصدي با اشاره به اينکه پديدههايي مانند گرد و غبار بايد قبل از وقوع به صورت دقيق پيش بيني شوند، افزود: سازمان هواشناسي نيز بايد به سامانه اي که بتواند اين پديده را به طور دقيق پيش بيني کند مجهز شود.
معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست کشور اظهار کرد: مصوبه جديد دولت در زمينه گرد و غبار برگرفته از سند ملي اين سازمان است که يک نسخه استاني نيز از آن ايجاد شده است.
وي با اشاره به برنامه جديد تعيين شده براي مقابله با گرد و غبار خاطرنشان کرد: احياي تالابها در اين برنامه به عنوان يک راهکار در اولويت قرار گرفته و در تلاش هستيم فعاليتهاي اين سازمان با سيستمهاي ديگر به خصوص وزارت نيرو هماهنگ شود.
در اين نشست نمايندگان سازمانهاي مردم نهاد، فعالان اجتماعي و محيط زيستي نظرات و پيشنهادات خود را در خصوص مقابله با پديده گرد و غبار ارائه دادند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]