واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کره شمالی نزدیکی همسایه جنوبی اش به آمریکا را مقدمه حمله به خود دانست پکن - ایرنا - کره شمالی روز چهارشنبه از نزدیکی بیش از حد آمریکا و کره جنوبی به یکدیگر انتقاد و اعلام کرد: گسترش روزافزون روابط دو کشور مقدمه ای برای حمله به پیونگ یانگ است.
![کره شمالی نزدیکی همسایه جنوبی اش به آمریکا را مقدمه حمله به خود دانست](http://img7.irna.ir/1393/13931129/81511195/81511195-6283567.jpg)
روزنامه «رودونگ سین مون» ارگان رسمی حزب کارگر کره شمالی که منعکس کننده دیدگاه های رسمی مسوولان عالی رتبه پیونگ یانگ است، در یادداشتی از دیدار اخیر وزیر امور خارجه کره جنوبی با همتای آمریکایی اش انتقاد کرد.
در بخشی از یادداشت این روزنامه که در «یونهاپ» خبرگزاری رسمی کره جنوبی بازتاب داشت، آمده است: بدون شک گسترش همکاری های آمریکا و کره جنوبی و تاکید آنان بر توسعه آن، در راستای زمینه چینی برای حمله به کره شمالی است.
اشاره «رودونگ سین مون» به دیدار هفتم فوریه (18 بهمن) «یونگ بیونگ سه» وزیر امور خارجه کره جنوبی با «جان کری» همتای آمریکایی اش در آلمان است که طرفین از دستیابی به توافقاتی علیه کره شمالی خبر داده بودند.
کره جنوبی و آمریکا پس از دیدار و مذاکره «جان کری» و نماینده دیپلماتیک سئول اعلام کردند که در خصوص چارچوب های ارتقای همکاری های دو جانبه برای حل و فصل مساله هسته ای کره شمالی به توافق رسیده اند.
آمریکا و کره جنوبی متحد نظامی هستند و این دو کشور همه ساله اقدام به برگزاری رزمایش مشترک می کنند، عملی که همواره با انتقاد کره شمالی همراه است.
کره شمالی بارها خواستار توقف این رزمایش ها در شبه جزیره کره شد و اعلام کرده است این قبیل اقدامات موجب تشدید تنش ها در این منطقه می شود.
تلاش آمریکا در بی ثباتی منطقه تا بدان جا پیش رفت که این کشور اخیرا از نیت خود جهت اعزام نیروهای بیشتر نظامی به منطقه خبر داده است.
این کشور بالغ بر 28 هزار نیرو در منطقه دارد که این موضوع، به خودی خود شبه جزیره کره را به سمت بی ثباتی و تشنج سوق داده است.
اعتراض پیونگ یانگ به نزدیکی سئول و واشنگتن از آن جهت اهمیت دارد که دو کشور کره شمالی و کره جنوبی که از سال 1950 میلادی در شرایط نه جنگ نه صلح بسر می برند، با رفتارهایی که آمریکا در پیش گرفته ممکن است به مرز یک جنگ فراگیر نزدیک شوند.
روزنامه «رودونگ سین مون»، ارگان رسمی کره شمالی همچنین در گزارش خود تاکید کرد که اصرار آمریکا بر گسترش همکاری های با کره جنوبی، روابط دو کره را بیش از پیش پرتنش خواهد کرد.
کارشناسان بر این باور هستند که حضور ارتش آمریکا در کره جنوبی که در ماه های اخیر با دخالت های آشکار و پنهان واشنگتن در مناسبات کشورهای شرق آسیا همسو شده، از جمله عوامل اصلی بی ثباتی و ناتوانی کشورهای این حوزه در یافتن راهکاری مناسب برای همکاری های استراتژیک و پی ریزی مناسبات طولانی مدت است.
واشنگتن با اعزام نیرو و تجهیزات به کشورهای شرق آسیا، برای خود نقش ژاندارمی قائل است که هر زمان و در هر نقطه ای از منطقه که ضرورت دانست، نیروهای نظامی اعزام کند.
به باور کارشناسان، این حضور علاوه بر تهدید تمامیت ارضی کره شمالی، مانعی بزرگ بر سر راه صلح و وحدت دو کره است و تا مادامی که جای پای نظامیان آمریکایی در منطقه مشاهده شود، شبه جزیره کره شاهد برقراری صلح نخواهد بود.
کاخ سفید در آخرین رفتارهای مداخله جویانه خود در امور داخلی کره شمالی قصد دارد امروز - چهارشنبه - کنفرانسی را با هدف بررسی وضعیت حقوق بشر کره شمالی برگزار کند که این موضوع واکنش منفی پیونگ یانگ را در پی داشت.
کره شمالی این کنفرانس را که با عنوان «حقوق بشر کره شمالی: جاده فرارو» برگزار می شود، توطئه سیاسی واشنگتن علیه رهبری پیونگ یانگ ارزیابی کرده است.
در این کنفرانس «مرزوقی داروسمن» گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر کره شمالی و «مایکل کربی» رییس کمیسیون تحقیق حقوق بشر سازمان ملل متحد حضور دارند.
این کنفرانس در مرکز مطالعات راهبردی و بین الملل آمریکا در شهر واشنگتن برگزار می شود.
آساق*1*1597**1545
29/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]