تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه انسان چهل ساله شود و خوبيش بيشتر از بديش نشود، شيطان بر پيشانى او بوسه م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830147180




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش می‌دهد زشتی چهره شهر با وجود زباله‌گردها


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش می‌دهد
زشتی چهره شهر با وجود زباله‌گردها
افزایش روز‌افزون زباله‌گردها در‌ شهرستان بروجرد ‌به عنوان یک معضل اجتماعی، چهره زشتی به شهر‌ بخشیده و‌ این فعالیت‌ غیر ‌بهداشتی آنها حتی سبب نارضایتی‌ تعداد زیادی از‌ شهروندان ‌شده است.

خبرگزاری فارس: زشتی چهره شهر با وجود زباله‌گردها



به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد، چند سالی است که‌ همه ما با پدیده‌ای‌ جدید تحت عنوان زباله‌گردی،‌ مواجه شده‌ایم که طی آن‌ افراد‌ عمدتا با خم شدن در‌ باکس‌های ‌زباله به دنبال پیدا کردن زباله‌هایی هستند ‌که نسبتا از‌ ارزش بالاتری در‌ مقایسه با‌پسماند مواد غذایی و‌ سایر ‌زباله‌ها برخوردار هستند.
زباله‌گردها با گونی‌هایی در‌ دست خود معمولا‌ مواد قابل بازیافت درون زباله‌ها ‌را‌ جمع‌آوری کرده و ‌به فروش می‌رسانند تا بتوانند‌ مخارج زندگی خود ‌را تامین کنند.
در‌ حال حاضر افزایش روز‌افزون زباله‌گردها در‌ شهرستان بروجرد ‌به عنوان یک معضل اجتماعی، چهره زشتی به شهر‌بخشیده و‌ این فعالیت‌ غیر‌بهداشتی آنها حتی سبب نارضایتی‌ تعداد زیادی از‌ شهروندان ‌شده است.
یک شهروند بروجردی در این خصوص گفت:‌‌ هر ‌شب طی زمان مقرر‌شده، پلاستیک زباله خود‌ را در ‌مخازن مخصوص می‌گذاریم، ‌اما دقایقی بعد زباله‌گردها با‌ پاره کردن پلاستیک، ‌زباله‌ها را‌ در ‌کوچه و‌ خیابان پراکنده می‌کنند.
حشمت آصفی افزود: واقعا معلوم نیست، این افراد دنبال چه چیزی می‌گردند، اما‌ آن چه برای ما مشخص است، پارگی همیشگی پلاستیک‌های زباله و ‌پخش شدن آنها در کوچه است.
وی ادامه ‌داد‌: برای جلوگیری از ‌این کار ‌طرح تفکیک زباله از‌ مبدا می‌تواند موثر ‌باشد به طوری که زباله‌های قابل بازیافت را در ‌پلاستیک جداگانه‌ای قرار‌می‌دهیم و آن را در‌ کنار مخازن زباله می‌گذاریم تا مانع از ‌پراکنده شدن زباله‌ها توسط این افراد ‌شویم.
یک شهروند دیگر ‌گفت: یکی‌ از مشکلات ناشی ‌از ‌افزایش افراد ‌زباله‌گرد و‌ به اصطلاح زباله دزد ‌آسیب دیدن مخازن زباله توسط این افراد‌ و در‌ نهایت نفوذ‌ شیرابه زباله‌ها و‌ گسترش بوی بد و‌ زننده است.
ویدا معتمدی ‌افزود: من نمی‌دانم جمع‌آوری این افراد با چه ارگان و نهادی است، اما از‌ مسئولان مربوطه تقاضا دارم، برای حفظ سلامت شهر‌ و‌ شهروندان از ‌اقدامات این افراد‌ جلوگیری کنند.
یک شهروند دیگر گفت: زباله‌گردی پدیده‌ای نو‌ است و‌ نشان دهنده، این است که اطرافمان آدم‌های فقیر‌ زیادی ‌هستند که حاضر‌ می‌شوند، برای یک تکه نان به اینگونه کارها رو‌ آورند و ‌تا کمر داخل سطل زباله فرو‌ روند.
 سمیرا گودرزی افزود: این افراد به رعایت نظافت هم توجهی ندارند، حتی یک دستکش به دست نمی‌کنند.
وی ادامه داد: داخل زباله‌ها ممکن است، هر‌چیزی باشد، ولی آنها بی‌توجه به این مسئله، کارشان را ‌می‌کنند و‌ درپی نفع خود هستند.
 شهروند دیگر بروجردی گفت: زباله‌گردها را اغلب معتادان تشکیل می‌دهند که بدون رعایت هیچ‌گونه مسائل بهداشتی و حفاظتی اقدام به جستجوی محتویات سطل‌های زباله به ویژه کاغذ و مقوا، بطری‌های پلاستیکی و آلومینیومی می‌کنند.
معظمی اظهار‌کرد: زباله‌های مختلف می‌توانند مخاطرات بهداشتی جدی را برای جمع کنندگان آنها به همراه داشته باشند به طوری که این افراد از‌ طریق سرنگ‌های انداخته شده در‌ سطل‌های زباله از ‌سوی معتادان تزریقی، مبتلا به ایدز ‌می‌شوند.
وی تاکید کرد: اگر‌ این سرنگ‌ها به دست افرادی که زباله‌ها را جمع‌آوری می‌کنند، فرو برود، ویروس ایدز ‌می‌تواند خون آنان را نیز‌ آلوده کند و از‌ این طریق بیماری ایدز ‌در‌ جامعه شیوع پیدا می‌کند.
 شهروند دیگر که ساکن خیابان سید مصطفی بروجرد است در‌این باره گفت: زباله‌دزدها به خصوص بیشتر ‌در‌ محل‌هایی فعالیت دارند که خانه یا آپارتمان‌ها در ‌مجاورت زباله‌دان‌ها ‌مستقر هستند و‌ در ‌فرصت مناسب به سراغ سطل‌های زباله رفته و ‌با جستجو‌ در ‌آن که همواره توام با پاره کردن پلاستیک‌های زباله و ‌ریختن آن به اطراف سطل‌های زباله است،‌ مواد بازیافتی مورد نظر‌ خود‌ را پیدا کرده و ‌بدون برگرداندن زباله‌ها به درون سطل‌ها‌، محل را به مقصد زباله‌دان بعدی ترک می‌کنند.
پردیس روحی توضیح داد: این افراد با ابزاری مانند کیسه یا گونی تنها به جستجو بسنده نکرده، بلکه کیسه زباله‌ها را پاره کرده و‌ با بهم ریختن محتویات آنها برای به دست‌آوردن مواردی چون شیشه نوشابه خالی، نان خشک و.. موجب آلودگی محله‌ها و کوچه‌ها می‌شوند.
یک آسیب‌شناس اجتماعی و متخصص علوم رفتاری در‌این باره گفت: هر‌چند اکنون زباله‌گردی به منبع در‌آمدی برای برخی از‌ افراد تبدیل شده، اما این افراد ‌همواره در ‌معرض دنیایی از بیماری‌های پنهان مخازن زباله قرار‌ دارند در ‌حالی که امکان انتشار برخی از‌ این بیماری‌ها در‌ سطح جامعه نیز ‌وجود دارد.
 سید‌شاهد طباطبایی ‌ادامه داد: ‌هر‌چند کسب درآمد و ‌کمک به تفکیک زباله اصلی‌ترین دلیلی است که زباله‌گردها به آن اشاره می‌کنند، اما اینکه هر‌کس بدون رعایت شرایط و ضوابط بهداشتی گلاویز هر‌سطل زباله شود و‌ علاوه بر‌ آلوده کردن محیط اطراف، حجم زیادی از ‌آلودگی‌ها و‌ میکروب‌ها را به جامعه و‌ خانواده انتقال دهد، موضوعی است که ضرورت جلوگیری از فعالیت این افراد‌ را مورد توجه قرار‌ می‌دهد.
وی عنوان کرد: تحولات قرن اخیر، پیشرفت فناوری که به بهبود زندگی انسان‌ها منجر شده، تولید و مصرف بیش از ‌حد را به وجود آورده و ناهنجاری‌های بسیاری چه در ‌زمینه بهداشتی (آلودگی زیست محیطی) و چه در ‌زمینه اجتماعی(زباله‌گردی و ...) را در ‌پی‌داشته است.
طباطبایی فقر اقتصادی و ‌در‌ درجه دوم فقر‌ فرهنگی، نبود مدیریت صحیح و مناسب در‌ سیستم جمع‌آوری زباله، استفاده نکردن از تجارب کشورهای دیگر که در‌ سیستم جمع‌آوری زباله، استفاده نکردن از ‌تجارب کشورهای دیگر که در ‌سیستم جمع‌آوری تفکیک، بازیابی و‌ امحای زباله موفق بوده‌اند را از‌ مهمترین عوامل تاثیرگذار در‌ بروز پدیده زباله‌گردی عنوان کرده و توضیح داد: نبود اطلاع‌رسانی توسط سازمان‌های مرتبط درباره خطرهای این پدیده، نوع طراحی سطل‌های زباله که علاوه بر سهولت در ‌امر زباله‌گردی امکان پرسه حیوانات و حشرات موذی را ممکن ساخته، همچنین مشکلات زیست محیطی و ... از دیگر‌عوامل زباله‌گردی است.
وی اضافه کرد: بخش عمده زباله‌گردها، معتادان هستند به ویژه معتادانی که سرپناهی ندارند و به دنبال کار‌ هستند، بنابراین تامین اشتغال یکی از‌ لازمه‌های فرایند درمان معتادان محسوب می‌شود.
این آسیب شناس بیان کرد: به طور ‌قطع فعال شدن بخش بازیافت زباله‌ها و‌ سازمان مدیریت پسماند در‌ همه شهرها و روستاها و ‌ارائه شیوه‌های اصولی تفکیک زباله می‌تواند از‌ شیوع بیماری‌ها و آسیب‌های اجتماعی، اقتصادی و ‌زیست محیطی ناشی از ‌زباله‌گردی پیشگیری کند.
انواع عفونت‌های باکتریایی، ویروسی و‌ قارچی در ‌کمین زباله‌گردها
یک متخصص پوست ‌با اشاره به اینکه یکی از ‌شایع‌ترین بیماری‌هایی که زباله‌گردها با آن مواجه هستند، بیماری‌های پوستی است، گفت: ‌از طریق زباله‌ها سه دسته بیماری‌های باکتریایی،‌ ویروسی و ‌قارچی به افراد منتقل می‌شود.
الهام امینی افزود: ‌افرادی که با زباله سر‌و‌کار دارند به بیماری‌های باکتریایی مانند زرد زخم و‌اکتیما (نوعی بیماری پوستی واگیر با زخم‌های زگیل مانند) مبتلا می‌شوند.
وی ادامه داد: دو‌ دسته بیماری‌های قارچی سطحی و‌ عمقی زباله‌گردها‌ را تهدید می‌کند که بیماری‌های قارچی سطحی به راحتی درمان می‌شوند، اما در بیماری‌های قارچی عمقی، بیماری به بافت‌های عمیق پوستی نفوذ کرده و ‌درمان آن طولانی می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: بیماری‌های قارچی عمقی بیشتر ‌روی ساق پا به صورت لکه‌های چرکی هستند که ترشح دارند.
امینی توضیح داد: انواع عفونت‌های باکتریایی، ویروسی و‌ قارچی در ‌کمین زباله‌گردها است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: برخی از ‌مواد قابل اشتعال و منفجره نیز در‌ بین زباله‌ها به ویژه محل‌های دفن زباله یافت می‌شود که در صورت آتش گرفتن خود به خودی، می‌تواند موجب آسیب رساندن به سر‌و‌ صورت و‌ سوختگی شود.
--------------------------
گزارش از حسین کردی
--------------------------
انتهای پیام/2304/الف30

93/11/29 - 09:38





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن