تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سكوت مؤمن تفكر و سكوت منافق غفلت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804455286




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خاطره وزیر ارشاد از تأسیس حزب سیاسی/ حبیبی حتی حاضر نبود به گناه فکر کند


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: خاطره وزیر ارشاد از تأسیس حزب سیاسی/ حبیبی حتی حاضر نبود به گناه فکر کند
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بزرگداشت مرحوم حسن حبیبی خاطراتی از آشنایی خود با وی در جریان مبارزات قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و فعالیت های سیاسی سالهای بعد از آن روایت کرد.
به گزارش نامه نیوز مراسم دومین سالگرد درگذشت دکتر حسن حبیبی رئیس فقید فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد ایران شناسی و نیز معاون اول روسای جمهور سابق کشور شب گذشته در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.


در این مراسم علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی اظهار داشت: من از سال ۵۴ که به خارج از ایران رفتم تا آستانه پیروزی انقلاب اسلامی آوازه دکتر حبیبی را شنیده بودم. در تیرماه ۵۴ و در بحبوحه مبارزات آقای هاشمی سفری به خارج از کشور داشت تا بتواند نیروهای خارج از کشور را برای مبارزه مورد بررسی قرار دهد که البته این سفر در ادامه به اروپا و آمریکا نیز منتهی شد. ایشان در نهایت در پاریس بنیادی با عنوان فرهنگی و در واقع برای کار سیاسی تاسیس کردند که مدیر آن آقای دکتر حبیبی انتخاب شد. من به واسطه همین بنیاد نامه هایی که گاه ایشان برای محمد منتظری می نوشت را می دیدم و شاهد بودم که چگونه همیشه خود را با لقب بنده خدا حسن حبیبی معرفی می‌کنند و از همان موقع بود که حس کردم فردی با فضیلت و معتدل است.


وی افزود: در سال ۵۶ با همراهی حجت الاسلام دعایی و جمعی از دانشجویان اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان اروپا قرار شد یک مراسم اعتصاب غذا برای دفاع از زندانیان سیاسی داشته باشیم. به همین واسطه بود که در پاریس با او آشنا شدم و او کمک زیادی برای انجام موثر این اعتصاب صورت داد. بارها در هتل با ما می نوشت و نکاتی را برای ما تذکر می داد. همچنین بیانیه هایمان را ترجمه می کرد و به شیوه های مختلف به ما کمک می کرد.


همکاری با حسن حبیبی در تدوین اساسنامه وزارت خارجه


وی همچنین با اشاره به همکاری خود با حسن حبیبی در تدوین اسناد وزارت خارجه در سال‌های پس از پیروزی انقلاب گفت: من در سال ۷۶ با جمعی از دوستان به فکر تاسیس یک حزب سیاسی افتادیم و از او خواستیم که رئیس این حزب شود. ایشان نپذیرفت اما به ما کمک فکری شایانی داد تا جایی که ۱۰ جلسه سه ساعته با دوستان ما گذاشت و تجربه سیاسی‌اش را با صبر و حوصله به ما منتقل کرد.


وزیر فرهنگ تصریح کرد: مرحوم حبیبی به کار عمقی اعتقاد زیادی داشت. محال بود به جایی برای سخنرانی دعوت شود و پیش از آن مطلع نکرده باشد. من همواره در ملاقات هایم با او فقط و فقط از منش اخلاقی اش استفاده می کردم.


حبیبی حتی حاضر نبود به گناه فکر کند


جنتی در همین زمینه به روح زلال حبیبی اشاره کرد و افزود: آقای حبیبی در خاطره ای به من می گفت که در دوره معاون اولی اش روزی در خیابان افریقا زمانی که در اتومبیل بوده چشمش به یک زن بدحجاب در کنار خیابان می افتد و عنوان می کند که یک لحظه از ذهنم گذشت که این فرد ایستاده است تا حتما ماشینی بیاید و ببرتش و باز خودش می گفت که چند لحظه بعد با خودش گمان کرده که چرا باید اینگونه راجع به یک فرد فکر و قضاوت می کرده و به همین خاطر از درگاه خداوند استغفار کرده است.


وی افزود: به باور من او دارای آنچنان روح پاک و زلالی بوده است که حتی حاضر نبوده به گناه فکر کند امیدوارم آنچه از ایشان برای ما باقی مانده است که به همت همسر بزرگوارش که در موزه امیر کبیر جمع شده است یادمانی باشد برای فعالیت های فرهنگی پیش روی ما.


جنبه‌های فرهنگی حبیبی به جنبه‌های سیاسی‌اش می چربید


همچنین در این مراسم علی اشرف صادقی عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز در سخنانی با اشاره به آشنایی اش با مرحوم حبیبی در سال‌های قبل از انقلاب در موسسه علوم اجتماعی اظهار داشت: من در آن زمان دورادور با آقای حبیبی سلام و علیک داشتم اما ارتباط جدی من با ایشان به سال ۱۳۷۰ که عضویت فرهنگستان را پذیرفتم برمی گردد. آن زمان جلسات فرهنگستان در ساختمان ریاست جمهوری بود و کم کم ضمن آشنایی با حبیبی او را فردی ذو وجهتین یافتند فردی که هم پایی در سیاست داشت و هم در فرهنگ که البته این اواخر جنبه های فرهنگی اش به جنبه های سیاسی او می چربید. البته همیشه جوان تر به او اعتراض می کردند که چرا فردی منعطف است و با همه می سازد اما من شاهد بودم که او تنها صداقت دارد و اهل سینه زدن پای علم قوی تر برای مصلحت خودش و گروه کاری اش نیست.


صادقی ادامه داد: بعد از فوت ایشان و البته به اشتباه روزی فیسبوک را باز کردم و دیدم که خواهرزاده او نوشته است که بارها از او خواسته است که خاطراتش را ضبط کند اما او همواره موافقت کرده و وقتی علتش را پرسیده است حبیبی به او گفته یا باید بگویم تا به حال اشتباه کردم یا باید دروغ بگویم که در هر شکل نمی خواهم این دو کار را انجام دهم.


صادقی در ادامه با اشاره به املاک زیادی که حبیبی در زمان حیات خود برای فرهنگستان تهیه کرده بود گفت: ابتدا زمینی را دوراهی قوچک برای فرهنگستان خریدیم که با وجود پرداخت پولش به سپاه و ارتش مجددا آن را تصاحب کردند. بعد از آن به فکر ایجاد مهمانسرایی برای فرهنگستان در پل مدیریت افتادیم در کنار اینها ۲۴ واحد منزل مسکونی را در منطقه ولنجک برای اعضای فرهنگستان ساخت. ایده اش این بود که این افراد در کنار هم زندگی کنند تا هم افزایی علمی بیشتری داشته باشیم. هرچند که در نهایت این ایده به نتیجه نرسید و آن ساختمان امروزه در اجاره بنیاد سعدی است. حقوق اعضای شورای عالی فرهنگستان در ابتدای تاسیس آن ۵۰ هزار تومان بود آقای حبیبی می گفت من نمی توانم بیشتر از این پولی به اعضا بدهم اما این خانه ها را می سازم و به آنها می دهم که اگر خانه ندارند هزینه اجاره خانه ندارند و اگر خانه دارند با اجاره آن اموراتشان را بگذرانند.


این عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی در ادامه با بیان اینکه مرحوم حبیبی تمامی ابعاد ایران شناسی را در ایران وسعت داد گفت: ایشان بر این باور بودند که همه آنچه مربوط به ایران شناسی است در این بنیاد باید شعبه داشته باشد اما افسوس که امروزه از این موسسه تنها اسمی باقی مانده است.


وی در پایان تصریح کرد: در این دنیای واویلا که اخبار حیرت انگیزی در مورد مسائل مالی به چشم ما می خورد آقای حبیبی ذره ای آلودگی مالی نداشت و بسیار سعی می کرد تا هیچ لکه ای از این نظر بر دامن او ننشیند.




منبع: مهر


۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن