تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حق، شمشير بُرَّنده اى است بر ضد اهل باطل.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

صندوق تضمین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803356917




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- «بشار اسد» بخشی از راه حل مساله سوریه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: «بشار اسد» بخشی از راه حل مساله سوریه تهران-ایرنا-گفته های اخیر نماینده سازمان ملل متحد در امور سوریه درباره نقش بشار اسد در حل بحران این کشور، اذعان به واقعیتی آشکار دارد که طی سال های گذشته از سوی بسیاری از گروه های مخالف و برخی از طرف های خارجی نادیده انگاشته شد و به بی نتیجه بودن طرح های صلح در سوریه انجامید.


«استفان دی میستورا» نماینده سازمان ملل متحد در امور سوریه، روز جمعه (بیست و چهارم بهمن ماه) پس از سفری 2 روزه به سوریه و در دیداری که با «سباستین کورتز» وزیر امور خارجه اتریش داشت، از «بشار اسد» رییس جمهوری سوریه، به عنوان بخشی از راه حل مساله سوریه سخن گفت.
نماینده سازمان ملل متحد در سخنان خود تاکید کرد، طرح های مختلف براندازانه در سوریه شکست خورده و بشار اسد هنوز رییس جمهوری سوریه است. به گفته وی، ارتش بر بخش بزرگی از کشور تسلط دارد و روز به روز به سمت دیگر مناطق پیشروی می کند.
پیش از این نیز در سیزدهم بهمن ماه، دی میستورا در جلسه کمیته امور خارجی مجلس اروپا ضمن تاکید بر اصلاح قانون اساسی و برگزاری انتخابات در سوریه، بر این مساله تاکید کرد که اسد باید در آینده سوریه حضور داشته باشد چرا که که او نماینده پنجاه درصد مردم کشورش است.
از آغاز ناآرامی ها در سوریه، سازمان ملل تاکنون سه نماینده برای بررسی وضعیت وجود در این کشور و پیشنهاد راه حل برای پایان درگیری بین گروه های مختلف تعیین کرده است و همه آن ها بر حل سیاسی این مساله تاکید داشته اند، ولی نخستین بار است که نماینده سازمان ملل به این روشنی حضور بشار اسد در ساختار سیاسی سوریه و گفت و گو بین گروه های سوری به عنوان بخشی از راه حل را نه تنها لازم، بلکه ضروری می داند.
اگر بپذیریم که بزرگ ترین چالشی که تاکنون مانع حل مساله سوریه شده، چالش بر سر ماندن یا نماندن بشار اسد در قدرت بوده است، اهمیت موضع گیری نماینده سازمان ملل در باره لزوم حضور اسد در ساختار سیاسی سوریه بیش از پیش مشخص می شود.
نیازی به گفتن ندارد که با دخالت های خارجی بود که ناآرامی های مدنی در سوریه به جنگی درونی بین گروه های تروریست و ارتش تبدیل شد و سوریه را در ناآرامی و خشونت فرو برد. بنابراین، آن چه اهمیت دارد این است که چرا نماینده سازمان ملل متحده از اسد به عنوان بخشی از راه حل مساله سوریه پشتیبانی می کند؟
در پاسخ این پرسش باید گفت، ترس از همه گیر شدن بحران داعش و تلاش برای از بین بردن فرصت رشد و پیشروی آن از یک سو، و ناتوانی جریان مخالفان به اصطلاح «میانه رو» در عرصه میدانی و وجود اختلاف بین آن از سوی دیگر، باعث شده است کشورهای مخالف برای پایان دادن به بحران سوریه چاره ای جز کنار آمدن با ساختار سیاسی کنونی در سوریه نداشته باشند. به عبارتی، تقریبا همگان به این نتیجه رسیده اند که پشتیبانی از نظام سیاسی کنونی در سوریه تنها راه حل غلبه بر بحران داعش است.
سال گذشته میلادی در حالی پایان یافت که تمرکز کشورهای مخالف سوریه از جنگ در سوریه و تلاش برای براندازی رژیم بشار اسد، به داعش و پیشروی های آن تغییر جهت یافت. ظنز ماجرا اینجاست که کشورهایی که زمانی از پشتیبانان اصلی داعش به شمار می آمدند و همان ها شرایط را برای ایجاد چنین گروه خطرناکی آماده کرده بودند، اکنون خود به هدفی برای این گروه تبدیل شده اند.
خطر داعش زمانی مهم جلوه کرد که این گروه دامنه حملات خود را به سمت اهدافی پیش برد (حمله به مناطق نفت خیز و کردنشین عراق و تلاش برای کنترل بر مرزهای عراق و عربستان) که غیر قابل پیش بینی بودن این گروه و تهدیدزا بودن آن را بیش از پیش نشان داد. این خطر به ویژه پس از بریدن سر گروگان های غربی همگانی تر شد. از این جا بود که بحث حمله به این گروه در دستور کار قرار گرفت.
حمله به داعش 2 پیامد ضمنی به همراه داشت. نخستین پیامد این بود که کشورها به این نتیجه رسیدند که خطر اصلی نه ارتش سوریه، بلکه داعش است؛ و پیامد دیگر این بود که با تضعیف داعش، زمینه برای پیشروی بیشتر ارتش سوریه به سمت مناطق زیر کنترل گروه های تروریستی بیشتر فراهم شد.
در این زمان بود که ارتش سوریه توانست حومه دمشق را از حضور تروریست ها پاک کند، بر بخش های زیادی از حمص مسلط شود و محاصره تروریست ها در حلب را تشدید کند. در چنین شرایطی می توان گفت ارتش بر گروه های تروریست برتری میدانی یافته است.
ارتش سوریه اکنون بر نبرد نامتقارن در برابر گروه های تروریست مسلط شده و برای بهبود عملکرد، واحدهای بزرگ ارتش به واحدهای کوچک اما چابک تر تقسیم شده اند. نیروهای مردمی نیز اکنون به خوبی سازماندهی شده اند و کمک بزرگی به بازپس گیری مناطق زیر اشغال تروریست ها می کنند.
به همین دلیل، از یک سو می بینیم که نگاه ها از مخالفت با نظام سوریه، به پذیرش این ساختار به عنوان مامنی برای مقابله با تروریست های داعش تغییر جهت داده است. اقدام برخی کشورها –از جمله کویت- در موافقت با بازگشایی سفارت سوریه در کشورشان در این زمینه قابل تحلیل است. از سوی دیگر می بینیم که کشورهای مخالف چاره ای جز پذیرش قدرت ارتش سوریه و تسلط آن در عرصه نبرد میدانی ندارند.
این مساله زمانی پر اهمیت جلوه می کند که می بینیم برخی از مهم ترین کشورهای عرب از جمله مصر، به دلیل ترس از فرو رفتن منطقه در گرداب خشونت و تروریسم خواهان حل سیاسی مساله سوریه با حفظ ساختار سیاسی این کشور هستند؛ ساختاری که اسد در صدر آن قرار دارد.
سفر هفته پیش «ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه به مصر و تلاش برای تقویت روابط 2 کشور نیز در این برهه زمانی می تواند اهمیت زیادی در تاکید بر راه حل سیاسی در حل مساله سوریه با حضور بشار اسد در قدرت داشته باشد. اهمیت این سفر در این است که روسیه یکی از مخالفان اصلی حمله نظامی به سوریه از آغاز درگیری ها در این کشور بوده است و مصر به عنوان بزرگ ترین کشور جهان عرب تاثیرات بسیاری در تحولات پیرامونی خواهد داشت.
اگر به حملات اخیر گروه های تروریست وابسته به داعش در صحرای سینا علیه ارتش مصر و اقدام داعش در بریدن سر 21 مصری در لیبی نگاه کنیم، خواهیم دید که موضع گیری مصر در حفظ ساختار سیاسی سوریه قابل توجیه است و باید منتظر رایزنی های بیشتر این کشور در راضی کردن برخی کشورها از جمله عربستان برای دست کشیدن از سیاست براندازی اسد باشیم.
پیش از این نیز داعش با بریدن سر خلبان اردنی، باعث تشدید حملات هوایی نیروی هوایی اردن و بازگشت امارات عربی متحده به ائتلاف علیه داعش شده بود.
همه این ها در حالی است که سرمایه گذاری هایی که کشورهای مخالف نظام سیاسی سوریه بر گروه های به اصطلاح میانه رو داشته اند تاکنون نتیجه ای به دنبال نداشته است.
باید گفت که بر خلاف تبلیغات رسانه ای که تاکنون انجام شده است، آن گروه هایی که به عنوان مخالفان میانه رو شناخته می شوند خود بخشی از مشکلات پیش رو هستند. تلاش این گروه ها (به ویژه گروه موسوم به «ائتلاف ملی مخالفان سوری») برای براندازی نظام سیاسی سوریه باعث شده کنفرانس هایی که تاکنون برای حل مساله سوریه در ژنو و مسکو برگزار شده است به نتیجه مطلوب نرسد و همین امر از دلایل اصلی طولانی شدن بحران در سوریه است.
این در حالی است که این گروه نه تنها از نفوذ اندکی بر گروه هایی که در سوریه می جنگند دارند، بلکه به دلیل این که سال ها از بیرون از کشور بوده اند شناخت کافی نیز از کشور و مردم ندارند و مردم سوریه نیز با دیدگاه های آن ها آشنا نیست.
اگر اختلاف های درونی بین اعضای تشکیل دهنده این گروه نیز به این چالش ها اضافه شود، کمرنگ بودن نقش مخالفان خارج نشین در تحولات سوریه بیش از پیش نمایان می شود.
همچنین این که، گروه موسوم به «ارتش آزاد» نیز که از گروه های اصلی مورد پشتیبانی مخالفان است و در عرصه میدانی جنگ در سوریه حضور دارد ضعیف تر از آن است که انتظار اقدام خاصی از آن داشت.
بنابراین، این ادعای نماینده سازمان ملل متحد درباره این که بشار اسد باید بخشی از راه حل پایان بحران در سوریه باشد اکنون به موضوعی غیر قابل انکار تبدیل شده است.
*گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم**9347**2054



28/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن