تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند متعال، به بنده اش در هر روز نصيحتى عرضه مى كند، كه اگر بپذيرد، خوشبخت و اگر ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831961090




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پيشمرگه ها و داعش، هر دو در شمال عراق ضعف نظامي دارند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۷ بهمن ۱۳۹۳ (۲۳:۵۲ب.ظ)
پيشمرگه ها و داعش، هر دو در شمال عراق ضعف نظامي دارند گروه بين الملل خبرگزاري موج؛
خبرنگار CNN به عراق مي رود تا از نزديک با پيشمرگه هاي کرد که در حال نبرد تن به تن با تروريست هاي داعش هستند، مصاحبه اي ترتيب دهد. وي در اين سفر گزارشي تهيه مي کند که در آن به ضعف تجهيزات نظامي پيشمرگه ها در برابر داعش اشاره مي کند.
تيم لستر گزارش خود را با اين جمله آغاز مي کند:
"رشيد فوادعبدالله، يکي از هزاران پيکارجوي کرد موسوم به پيشمرگه است که قدمت اسلحه وي از سنش بيشتر است."
عبدالله مي گويد مايل است که تفنگ قديمي خود را به خبرنگار CNN نشان دهد. تفنگ عبدالله در سال 1941 توسط بريتانيا توليد شده است که به دقت و حساسيت ويژه اي توسط وي هر روز تميز و روغن کاري مي شود؛ چرا که پيشمرگه هاي کرد با همين اسلحه ها هر روز بايد به جنگ تروريست هايي بروند که در صدد ورود به شهر موصل، دومين شهر بزرگ عراق هستند.
عبدالله يکي از چندين پيشمرگه اي است که در کوه زارتک مستقر شده و نظاره گر شهر موصل از ارتفاعات شرقي است. شهر هنوز در کنترل نيروهاي گروهک تروريستي داعش قرار دارد، اما؛ پيشمرگه ها نيز همچون نيروهاي سيالي هستند که در برابر نيروهاي داعش که از تابستان گذشته وارد اين محدوده شده اند، در صفوف منظمي در حال مقاومت هستند.
کردها بسيار واقع بينانه به اين جنگ مي نگرند؛ آنها انتظار مبارزه اي طولاني را دارند و بيش از پيش از کمبود تسليحات مدرن آسيب مي بينند. سلاح هاي قديمي آنها تنها اميد پيروزي آنها در برابر تروريست هاي داعش است. پيشمرگه ها مي گويند براي دفاع از خود به اسلح ها مدرنتري در برابر داعش نيازمندند.
مواضع دفاعي پيشمرگه ها در کوه هاي غربي با خطوطي از بتن و سيمان و سنگرهاي شني پوشانده شده است. پرچم کردها به رنگ قرمز ،سفيد و سبز نيز که در امتداد افقي آن خورشيدي طلايي رنگ نقش بسته بر فراز اين سنگرها قرار گرفته است. مبارزان مي گويند که داعش گاه و بيگاه موشک کاتيوشا به سمت آنها شليک مي کند، اما؛ اين موشک در جايي دور تر سقوط مي کنند.
اما؛ سنگرهاي پيشمرگه ها در زمين هاي هموار و مسطح به به اندازه کوه ها در امان نيست. داعش در شرق و جنوب اين سرزمين هاي مسطح مستقر است. خبرنگار CNN شاهد تبادلي آتش در تعطيلات آخر هفته ميان دو طرف بوده است. از يک طرف نيروهاي داعش در حال گلوله باران سنگر پيشمرگه ها از داخل يک کارخانه سيميان متروک بودند و از سوي ديگر نيروهاي پيشمرگه با سلاح هاي سنگين به سمت آنها شليک مي کردند. پيشمرگه ها سدهاي سيماني طويلي در مقابل يک بزرگراه ايجاد کرده بودند، بزرگراهي که اصلي ترين مسير ارتباطي ميان اربيل و موصل است، اما؛ قواي پيشمرگه ها توان مقابله با حملات انتحاري داعش را ندارد. در همان بحبوبه تبادل آتش، فرمانده پيشمرگه ها خواهان حمله هوايي مي شود؛ امکان اطاعت از چنين دستوي براي پيشمرگه ها مهيا نيست.

خطر در شب
کردها مي گويند که آنها از لحاظ تجهيزاتي ماند عينک ديد در شب در مضيقه به سر مي برند. بيشترين تلاش داعش براي نفوذ در سنگر پيشمرگه ها در شب و يا در مه غليظ اتفاق مي افتد. در حالي که پيشمرگه ها در تشخيص حرکت شبانه تروريست ها به دليل کمبود امکانات ضعيف عمل مي کنند.
ژنرال سيروان بارزاني، فرزند رئيس جمهور اقليم کرستان عراق، به CNN مي گويد، پيشمرگه ها به سلاح ها سنگين، موشک هاي ضد تانک و خودروهاي زرهي نياز دارند. اين مقام کردستان تصريح مي کند که 70 درصد از هزار پيشمرگه اي که در نبرد اخير کشته شدند، قرباني بمب دست ساز بوده اند. داعش با همين ابزارها موجب سقوط روستاهاي زيادي در عراق شده است.
مبارزان کرد نيز ساخت خودروهاي زرهي را آغاز کرده اند. با اين حال پيشمرگه ها از مهارت ها و امکانات نظامي دشمن خود گاهي شگفت زده مي شوند.
يکي از فرماندهان ارشد پيشمرگه ها با اشاره به حملاتي که داعش از چهار سوي شهر کرکوک در اواخر ماه ژانويه انجام داد، مي گويد: «نيروهاي دشمن بسيار حرفه اي و آموزش ديده هستند»
برخي از پيشمرگه ها که اکنون در صفوف مقدم در حال جنگ با داعش هستند، همسن پدربزرگ هايي هستند که سومين و يا چهارمين جنگ را در زندگي خود تجربه مي کنند. در ادامه خبر نگار اعزامي CNN مي گويد: «در نزديک روستايي به نام گوير، محمود را ملاقات مي کنيم، مبارزي که که چفيه اي سفيد قرمز رنگ بر سر دارد.»
محمود با لبخندي بر لب مي گويد: «من آنقدر پير نيستم که نتوانم بجنگم» وي سپس به سمت ساحل شني اطراف جايي که تروريست ها داعش بارها عرض آن را در شب طي مي کنند، اشاره مي کند.»
محمد سپس چنين ادامه مي دهد: «دو شب پيش هوا باراني بود. نيروهاي داعش با قايق از رودخانه گذشتند. ما با آنها تا صبح در حال جنگ بوديم. تا لحظه اي که نيروهاي کمکي از راه برسند ما داعشي ها را به آنسوي رودخانه رانديم و هواپيماهاي جنگي به سوي آنها شليک کردند.»
پيشمرگه هاي کرد ديواري صد مايلي ساخته اند که توسط نرده هاي فلزي محکمي محافظت مي شود. هدف از ساخت اين ديوار دفع حملات انتحاري داعش بوه است. برخي از ابزار آلات جنگي که توسط پيشمرگه ها استفاده مي شود، در واقع از داعش به غنيمت گرفته شده است.
يک از مبارزان کرد به شوخي به خبرنگار CNN مي گويد: «ما سلاح هاي آمريکا را از داعش به غنيمت مي گيريم. اين سلاح ها توسط آمريکا در اختيار ارتش عراق قرار داده شده است و وقتي ارتش سقوط کرد، اين سلاح ها به دست داعش افتاد و حالا ما در تلاشيم که اين سلاح ها را از داعش پس بگيريم.»

داعش چشم به شهر نفت خيز کرکوک دوخته است
کرکوک يکي از شهرهاي نفت خيز عراق است که نزديک به يک ميليون نفر جمعيت دارد. جمعيت اين شهر را عرب ها و ترکمن ها تشکيل مي دهند. اين شهر يکي از اصلي ترين هدف هاي نظامي داعش است.
در پايان ماه ژانويه در حالي که مه غليظي هوا را در بر گرفته بود، حمله اي از چهار سو به سمت کرکوک رخ داد که منجر به تسخير چندين پل در حومه شهر شد. دو روز طول کشيد تا طي نبرد سنگيني، پيشمرگه ها با کمک حملات هوايي، توانستند اين حمله را تا حدي دفع کنند.
فاتح محمد، يکي از فرماندهان پيشمرگه در منطقه، حمله ديگري را پيش بيني کرد. بدون حضور پيشمرگه ها شهر توسط داعش اشغال مي شد و به زودي سقوط مي کرد.
اکنون، دو سمت شهر توسط يک کانال باريکي از هم جدا شده اند. پرچم سياه داعش به طور آشکار از يک سوي شهر به چشم مي خورد. کردها خطي مستحکم در اين ميان ايجاد کرده اند که از پشت آنها بتوانند به مواضع داعش ديد داشته باشند. درست در پشت اين سنگرها چند گور دسته جمعي وجود دارد که داعشياني که در جنگ اخير به هلاکت رسيده اند در آن دفن شده اند.
در شهر، شرايط دشواري حاکم است، اما؛ با اين حال پيشمرگه ها و پليس عراق وظايف را ميان خود به طور مسالمت آميزي تقسيم کرده اند. اما به طور حتم مي توان حدس زد که چه کسي در اين تقسيم وظيفه برتري دارد. پليس عراق اتومبيل ها فورد تائوروس را به رنگ هاي زرد و سبز در اختيار دارد که به نظر مي رسد به وظيفه کنترل عبور و مرور را به عهده دارد.
پيشمرگه ها بدون اعلان قبلي به طور آزادانه از ايست هاي بازرسي پليس عراق عبور مي کنند. يک مقام امنيتي عراق به CNN گفته است که بدون شک نيروهاي داعش به طور ناشناس در محدوده کرکوک در تردد هستند و منتظرند تا از مقامات بالا دستور عمليات انتحاري آنها صادر شود. دو هفته گذشته نيز در يک هتل که محل اسکان پليس محلي بود يک عمل انتحاري صورت گرفت.

کردها سود کمي از آزادسازي موصل مي برند
در حالي که کردها کرکوک را به عنوان شهر خودشان مي پندارند، کمتر تمايل دارند در پاکسازي شهر موصل با نيروهاي داعش درگير شوند. در واقع کردها کمتر راغب هستند که خون جوانانشان در شهري ريخته شود که تعلق کمتري به آن دارند. آنها اطمينان دارند که نيروهاي امنيتي عراق نمي توانند تا تابستان آينده براي مبارزه با نيروهاي داعش آمادگي لازم را به دست بياورند، در عوض آنها مي خواهند داعش را در مخمصه اي قرار دهند که ارتباطشان با همرزمانشان در سوريه قطع شود.
ارتش عراق با پشتيباني شبه نظاميان شيعه در استان الانبار در حال جنگ با داعش است و توانسته نيروهاي دشمن را از شهر ديالي به شمال بغداد عقب براند، اما؛ در قسمت هايي از عراق که پيشمرگه ها با حملات هوايي حمايت مي شوند، داعش ضربات سنگيني را متحمل شده است.
يک از ساکنين اربيل به خبرنگار CNN مي گويد: «ده سال پيش وقتي من براي اولين بار از اربيل ديدار مي کردم شهري شلوغ بود که در آن آپارتمان هايي سر به آسمان فرو برده در حال ساخت بود. تنها چيزي که اين شهر را عرصه رقابت کرده و موجبات پيشرفت آن را فراهم کرده، نفت است.
اين شهروند ساکن اربيل مي گويد اميدوار است که اين شهر روزي تبديل به دبي ديگر شود.
اما؛ آنچه که بيش از هر چيزي ذهن همه را اين روزها به خود مشغول کرده، دشمني است که اکنون به 20 مايلي اين شهر رسيده و راهي جر نابودي آن به ذهن نمي رسد.

نويسنده: تيم ليستر
مترجم: سارا دهاز













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن