واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سر 21مسيحي مصري راه كمك السيسي به حفتر را باز كرد
پديده تروريستي داعش پروندهاي جديدي را اين بار نه در عراق و سوريه بلكه در شمال آفريقا باز كرده است، هنوز دو هفته از سوزندان خلبان اردني در عراق نگذشته بود كه شبهنظاميان داعش دهها مصري را به صورت فجيعي در ليبي به قتل رساندند تا اين بار عبدالفتاح السيسي رئيسجمهور مصر همانند عبدالله دوم شاه اردن، خود را قهرمان مبارزه با داعش نشان دهد.
پديده تروريستي داعش پروندهاي جديدي را اين بار نه در عراق و سوريه بلكه در شمال آفريقا باز كرده است، هنوز دو هفته از سوزندان خلبان اردني در عراق نگذشته بود كه شبهنظاميان داعش دهها مصري را به صورت فجيعي در ليبي به قتل رساندند تا اين بار عبدالفتاح السيسي رئيسجمهور مصر همانند عبدالله دوم شاه اردن، خود را قهرمان مبارزه با داعش نشان دهد.
به گزارش جوان، اين براي اولين بار پس پايان جنگ اول خليج در سال 1991 است كه مصر به صورت رسمي در خاك يك كشور ديگر عمليات انجام نظامي داد. نيروي هوايي اين كشور روز دوشنبه مواضع داعش در ليبي را بمباران كرد، بنابر اعلام ارتش مصر، انبار سلاح و آموزشي داعش در ليبي كه خود را «ولايت طرابلس» ناميده مورد هدف قرار گرفته است. اين حملات يك روز پس از آن صورت گرفت كه گروهتروريستي داعش تصاوير سربريدن 21 مسيحي مصري را در ليبي منتشر كرد. پيشتر گروهك تروريستي داعش در ليبي كه خود را ولايت طرابلس ناميده با انتشار بيانيهاي مسئوليت به گروگان گرفتن 21 مسيحي مصري در ليبي را بر عهده گرفته بود. از سوي ديگر، دفتر فرانسوا اولاند رئيسجمهوري فرانسه در بيانيهاي از گفتوگوي تلفني اولاند با عبدالفتاح السيسي رئيسجمهوري مصر خبر داد و گفت كه طرفين در اين گفتوگوي تلفني خواستار جلسه شوراي امنيت براي بررسي وضعيت ليبي شدند. از طرف ديگر، سخنگوي ستاد مشترك ارتش ليبي نيز در گفت وگو با خبرگزاري آناتولي از تماسهايي براي تشكيل ائتلافي بينالمللي براي حمايت از مصر خبر داد.
السيسي همانند شاه اردن
عبدالفتاح السيسي رئيسجمهور مصر كه طي كودتاي عليه محمد مرسي رئيسجمهور منتخب اين كشور به قدرت رسيد، روز دوشنبه طي سخناني با خط و نشان كشيدن براي داعش، متعهد شد از كساني كه دست به اعدام 21 مسيحي مصري زدهاند، انتقام بگيرد. اين موضع السيسي يادآور اظهارات ملك عبدالله دوم شاه اردن است كه پس از سوزندان خلبان اين كشور كه به دست داعش در عراق افتاده بود، مطرح شد. شاه اردن از وضعيت پيش آمده براي تشديد حملات عليه داعش استفاده و تلاش كرد تا خود را يكي از قهرمانان مبارزه با داعش معرفي كند. منتقدان اين اقدام السيسي را از يك طرف تلاشي براي انحراف افكار عمومي از مشكلات داخلي و از طرف ديگر عقب نماندن از كشورهايي است كه ائتلاف ضدداعش را ايجاد كردهاند. در حالي كه ژنرال «خليفه حفتر» فرمانده عمليات موسوم به «الكرامه» ليبي از حمله مصر به گروهك تروريستي داعش حمايت كرد. وي ضمن تأييد مداخله نظامي مصر در ليبي براي حمله به گروهك تروريستي داعش گفت: «هر گونه حمله به شهرهاي مصر، در واقع حمله به ليبي است». در مقابل نيروهاي موسوم به فجر ليبي طي بيانيهاي با بيان اينكه فيلم اعدام گروگانهاي مصري قبطي در سواحل ليبي با كارگرداني خليفه حفتر، عبدالفتاح السيسي و قذاف الدم ساخته شده است، اعلام كردند كه هدف از پخش اين فيلم، دخالت بينالمللي در خاك ليبي است. در اين بيانيه آمده است: خليفه حفتر فرمانده اسبق نيروي زميني ارتش ليبي، عبدالفتاح السيسي رئيسجمهور مصر، احمد قذاف الدم پسرعموي قذافي (مسئول سابق هماهنگ كننده روابط مصر و ليبي) با نظارت سازمان ملل و همكاري سرويسهاي اطلاعاتي مصر و عوامل مزدور و خائن، شب گذشته موفق شدند يك فيلم ديگر هاليوودي را كه از لحاظ كارگرداني و مونتاژ و كيفيت تصاوير عالي بود در سواحل ليبي بسازند. آنها سپس اين فيلم را در اختيار رسانهها گذاشتند تا از اين طريق انقلابيون آزاده ليبي را كه دو روز ديگر چهارمين سالروز انقلاب خود را جشن ميگيرند، شكست بدهند.
احتمال تشكيل يك نيروي عربي مشترك
همزمان با اين تحولات مقامات مصري از وجود گفتوگوها و مشورتهايي ميان رهبران كشورهاي عربي براي تشكيل يك نيروي عربي يكپارچه جهت حفظ امنيت كشورهاي حوزه خليج فارس و اردن خبر داد. بدر عبد العاطي، سخنگوي وزارت خارجه مصر در گفتوگو با شبكه خبري العربيه با اعلام اين خبر گفت: «تشكيل اين نيرو در كنفرانس سران عرب كه مارس آتي در مصر برگزار ميشود، رسما بررسي خواهد شد. » هر چند وزير خارجه مصر هدف از تشكيل اين نيروي مشترك را مقابله با تروريسم عنوان كرده است اما تاريخ اقدامات كشورهاي عربي نشان ميدهد آنها نه تنها عليه تروريسم اقدامي جدي انجام ندادهاند بلكه به صورت آشكار و پنهان به شكلگيري و گسترش گروههاي تروريستي با انديشههاي تكفيري كمك كردهاند. همين مسئله باعث ايجاد ترديدهاي درباره هدف اصلي تشكيل اين نيروي جديد و حتي بعضيها هدف از شكلگيري اين نيروها را مقابله با جريانهاي انقلابي منطقه از جمله انصارالله يمن عنوان كردهاند.
تعيين امير داعش براي مكه و مدينه!
همزمان با تحولات ليبي ابوعمر التونسي، سخنگوي داعش به نقل از ابوبكر بغدادي، سركرده اين گروه تروريستي از تعيين چند امير براي مناطق مختلفي مانند مدينه منوره و مكه مكرمه خبر داد. به گزارش العالم، گروه تروريستي داعش در همين راستا تصاويري را از بيعت افراد سياهپوش و نقابدار با امير داعش در مكه منتشر كرد. در پي اين اقدام داعش، منابع رسانهاي گزارش دادند كه موجي از نگراني را در عربستان ايجاد شده است. رهبران عربستان سعودي از گروههاي تكفيري براي پيشبرد اهداف خود در خارج استفاده ميكنند و در همين حال سعي ميكنند تا مانع از ورود اين جريان به داخل عربستان شوند و شديدا نگران بازگشت كساني هستند كه براي جنگ به سوريه و عراق رفتهاند.
محكوميتهاي بينالمللي
جنايت جديد داعش با محكوميت گسترده مواجه شد، حماس و انصارالله يمن جزو اولين گروههايي بودند كه اين جنايت را محكوم كردند. سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان اعدام ۲۱ مسيحي تبعه مصر به دست تشكيلات داعش را در ليبي محكوم و آن را يك جنايت وحشتناك توصيف كرد. شوراي امنيت نيز در بيانيهاي اعدام مسيحيان مصري به دست داعش را محكوم و بر لزوم محاكمه عاملان اين جنايت وحشيانه تأكيد كرد. روحانيون مسيحي و مسلمان در برخي ديگر از كشورها نيز اين اقدام غير انساني را محكوم كردند. بعضيكشورهاي ديگر نيز از جمله امريكا، ايتاليا و انگليس به اين جنايت واكنش نشان دادند و آن را محكوم كردند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 312]