واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تحلیل بین الملل/
قطعنامه شورای امنیت برای «پرورش تروریسم»در یمن
بقایای بجا مانده از سناریوی مداخله جویانه شورای امنیت سازمان ملل در افغانستان،عراق، لیبی و سوریه اینک پیش چشم افکار عمومی جهان به عنوان یک راهبرد محاسباتی اشتباه و غیر مشروع از سوی این شورا قرار دارد.
گروه بین الملل خبرگزاری فارس: شورای امنیت سازمان ملل روز یکشنبه با صدور قطعنامهای به اتفاق آراء از جنبش انصارالله یمن خواست کنترل نهادهای دولتی را رها کنند. شورای همکاری خلیج فارس (GCC) شنبهشب برای اتخاذ تصمیماتی درباره یمن نشستی اضطراری در ریاض تشکیل داد و از شورای امنیت خواست بر اساس فصل هفتم منشور سازمان ملل قطعنامهای علیه انصارالله یمن صادر کند؛ قطعنامهای که مداخله نظامی را جایز میداند. به رغم اینکه قطعنامه یاد شده با موافقت تمامی 15 عضو شورای امنیت به تصویب رسید مبتنی بر فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد نیست. در این قطعنامه از انصارالله یمن خواسته شده فوراً و بیقید و شرط نیروهای خود را از نهادهای دولتی خارج کنند. اگرچه شورای امنیت در این قطعنامه برخلاف درخواست شورای همکاری خلیج فارس یمن را زیر فصل هفت منشور سازمان ملل قرار نداد اما این قطعنامه می تواند آغاز دخالت این شورا در یمن تلقی شود چه اینکه شورای یاد شده عمدتا حرکت های مداخله جویانه خود را با ملاحظات خاصی آغاز و پس از فراهم کردن آتش تهیه دخالت مستقیم خود را اجرایی می کند.
افغانستان، عراق ، لیبی و سوریه نمونه های بارزی از این گونه طراحی شورای امنیت به شمار می رود. خصوصا لیبی و سوریه که به لحاظ زمانی با شرایط امروز یمن نزدیکترند.
بقایای بجا مانده از سناریوی مداخله جویانه شورای امنیت سازمان ملل در لیبی و سوریه پیش چشم افکار عمومی جهان به عنوان یک راهبرد محاسباتی اشتباه و غیر مشروع از سوی این شورا قرار دارد. تخریب زیر ساخت ها، منابع انرژی و انسانی، اسیب های اجتماعی ناشی از قتل و تجاوز و وحشیگری و در یک کلام ایجاد فضایی برای پرورش تروریسم اصلی ترین نتایج این سیاست است که از دورترین نقاط قبائلی پاکستان تا سواحل تونس و نیجریه و اروپا امتداد یافته است.
ملت یمن از سال 2011 تاکنون انقلابی را با هدف دوگانه مبارزه با استبداد و استعمار از یک سو و پاکسازی یمن از وجود تروریسم آغاز کرده و در این مسیر هزینه های هنگفتی را متحمل شدند. چند ماهی است که انقلابیون یمنی به رغم فشارهای خارجی موفق به مقابله با کانون های فساد در قدرت، احیای پارلمان و نهاد ریاست جمهوری برای ساختن آینده ای بهتر و بدور از دخالت های خارجی شده اند. این اقدام با اقبال عمومی ملت یمن از یک سو و هراس برخی محافل منطقه ای از سوی دیگر روبرو شد. تا جاییکه شورای همکاری خلیج فارس با برپایی نشستی در ریاض پایتخت عربستان از شورای امنیت خواستار مداخله در امور یمن شد و از اعضای این شورا خواست تا با یمن بر اساس فصل هفت منشور سازمان ملل رفتار کند. درخواست شورای همکاری در باره یمن دخالت آشکار دولت های عضو این شورا در امور یمن و اراده و سرنوشت ملت یمن است چه اینکه انقلاب یمنی ها با پشتوانه مردمی آغاز و بالتبع تلاش برای ساختن یمن جدید نیز مورد حمایت ملت خواهد بود بویژه بخش مربوط به مبارزه با تروریسم که جزو ارزوهای دیرینه یمنی ها محسوب می شود. تروریسمی که طی چند دهه اخیر مانع از پیشرفت و توسعه همه جانبه یمن شده است. آیا صدور چنین قطعنامه های چه اکنون و چه در اینده جز کمک به توسعه جغرافیایی تروریسم در یمن و سایر نقاط دنیا منفعت دیگری دارد؟ شورای امنیت که تاکنون جز اجازه برای ایجاد ائتلاف (بخوانید نمایشی) ضد داعش در عراق و سوریه اقدام دیگری برای مقابله ریشه ای با این غده چرکین نکرده است. ائتلافی که پخش تصاویر کمک رسانی هوایی او به عناصر داعش پرده از نیات واقعی چنین ائتلافی را برداشت. چرا شورای امنیت اجازه نمی دهد فرزندان عراق، و سوریه و یمن با این غده چرکین مبارزه کنند فرزندانی که هم جغرافیای منطقه خود را به خوبی می شناسند و هم دل در گروه آبادانی و عمران و توسعه خاک و وطن خود دارند. انتهای پیام/
93/11/27 - 16:41
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]