واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در همایش تخصصی مباحث نوین در زراعت چغندرقند عنوان شد
نقش قابل توجه چغندر قند در کشاورزی و صنعت
عضو عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات اصلاح و بذر چغندر قند با اشاره به اینکه اهمیت چغندر قند تنها به تولید قند آن نیست گفت: این محصول نقش مهمی در تناوب زراعی، افزایش بهرهوری در صنایع مختلف و تهیه غذای دام را بر عهده دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، ولیالله یوسفآبادی ظهر امروز در همایش تخصصی مباحث نوین در زراعت چغندر قند که در سالن اجتماعات سازمان جهاد کشاورزی قزوین برگزار شد به مباحث علمی کشت چغندرقند اشاره و اظهار کرد: در بین محصولات صنعتی تولید کننده شکر از جمله مهمترین آنها به شمار میرود؛ در کشورهای جهان سوم که محدودیت منابع انرژیزا وجود دارد شکر میتواند نقش مهمی در تأمین انرژی روزانه انسان و دام داشته
باشد.
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات اصلاح و بذر چغندر قند کشور ادامه داد: چغندر قند همراه با نیشکر دو محصول عمده تولید کننده قند و شکر در دنیا هستند؛ اهمیت چغندر قند تنها مربوط به تولید قند آن نیست بلکه این محصول نقش مهمی در تناوب زراعی، افزایش بهرهوری در منابع و فرآوردههای جانبی آن و در صنایع مختلف و تهیه غذای دام بر عهده دارد.
یوسفآبادی در خصوص مراحل رشد و نمو چغندر قند بیان کرد: چغندر قند به مدیریت و رسیدگی ویژهای نیاز دارد؛ مرحله جوانه زنی و استقرار گیاهچه را میتوان از مهمترین مراحل رشد و نمو چغندر قند برای دستیابی به ظرفیت عملکرد برشمرد.
وی ادامه داد: امروزه در مباحث نوین و اقتصاد محور کشاورزی دنیا برای کاهش هزینههای تولید، بحث کشت یک بذر، تولید یک بوته و برداشت یک ریشه در زراعت چغندر قند مطرح است.
این محقق خاطرنشان کرد: انتخاب بذر مرغوب و استاندارد، تهیه بستر مناسب کشت، تأمین رطوبت کافی، انتخاب زمان مناسب کشت، مرحله تشکیل برگ، مدیریت علفهای هرز، توجه به مدیریت علفهای هرز انگلی، نیاز آبی چغندر قند در مرحله تشکیل برگ از مباحثی است که باید در کشت چغندر قند به آن توجه کرد.
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات اصلاح و بذر چغندر در خصوص راهکارهای عملیاتی کاهش مصرف آب در زراعت چغندرقند گفت: چغندر قند یکی از محصولات زراعی است که با طول دوره رشد 180 تا 200 روز به میزان قابل توجهی آب آبیاری نیاز دارد که عملیترین راهکارها استفاده از روشهای آبیاری موجی و تحت فشار، کاهش طول دوره رشد محصول با استفاده از روش کشت نشائی و کاهش طول دوره رشد با کاشت دیر هنگام ارقام زودرس است.
یوسفآبادی در پایان مباحث علمی خود به کشت نشائی با استفاده از گلدانهای کاغذی، کاشت زودهنگام ارقام نرمال و استفاده از نزولات جوی، مزایای کشت نشائی چغندر قند و تغییر آرایش کاشت و اعمال روش آبیاری یک در میان اشاره کرد. گفتنی است؛ اباذر رجبی عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند و محقق جهاد کشاورزی کشور، علی کلانتری رئیس صندوق بیمه کشاورزی استان قزوین، نیاز علی ابراهیمی پاک رئیس سازمان جهاد کشاورزی قزوین، و جمعی از مسئولان جهاد کشاورزی نیز در این همایش حضور داشتند.
انتهای پیام/77018/ق30
93/11/27 - 15:38
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]