واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
۴ عامل مهم برای ازدواجی موفق ۳ ماه بعد از ازدواج، حالا میگوید: دوستت ندارم!
جام جم سرا: جوانی ۲۸ سالهام، حدود ۱ سال است ازدواج کردهام. همسرم را خیلی دوست دارم البته ۸ ماه است که او را ندیدم چون خانوادهاش اجازه نمیدهند. بعد از گذشت ۳ ماه از عقدمان، همسرم گفت مرا دوست نداشته و ندارد. زمان خواستگاری همه چیز را برایش توضیح دادم و قبول کرد، ولی الان فقط طلاق میخواهد.
پاسخ مشاور: برای پی بردن به علت این موضوع، لازم است روی سه ماه اول و نحوه زندگی شما در آن دوران، تمرکز بیشتری کنیم:
هنگام خواستگاری چه چیزهایی را مد نظر قرار دهیم شما گفتهاید که در زمان خواستگاری، همه چیز را توضیح دادهاید. «همه چیز» از نظر شما چه مواردی است؟ آیا دقیقا همان چیزهایی که در زمان خواستگاری مطرح کردید، طی این ۱۲ ماه مشکل ساز شده است یا خیر؟
در اینجا به ۴ موضوع اساسی که باید در زمان خواستگاری حتماً بیان شود، خواهیم پرداخت تا شما آنها را با عملکرد خود مقایسه کنید و به دلیل اختلاف خود با همسرتان پی ببرید.
۱ - روش ابراز عشق و علاقه: اینکه شما و همسرتان بیان احساس را در چه چیزی میبینید و از چه شیوهای برای ابراز آن استفاده میکنید، بسیار مهم است. افراد را از نظر روحی میتوانیم به سه دسته بصری، سمعی و لمسی تقسیم کنیم. چنانچه همسرتان سمعی باشد ولی شما بصری باشید و به این نیاز وی توجهی نداشته باشید، در این زمینه با مشکلی جدی مواجه خواهید شد.
۲ - مسائل مالی: ممکن است دیدگاه طرفین درباره مسائل مالی و آینده زندگی متفاوت باشد. به طور مثال تفاوت نگاه افراد به پس انداز کردن و آینده نگری، سبک مهمانی و برگزاری جشن عروسی و... در این زمینه عدهای خسیس و عدهای ولخرج به نظر میرسند. اگر مثلا شما فردی ولخرج و همسرتان فردی خسیس باشد، همیشه از دست همدیگر شاکی خواهید بود و به تفاهم واقعی دست نخواهید یافت.
۳ - توجه به خواستههای متقابل: از آنجا که افزایش علاقهمندی، نیازمند دانستن خواستههای طرف مقابل و برآورده کردن آن هاست؛ از خود بپرسید که در این مدت خواستههای شما از همسرتان و خواستههای وی از شما چه بوده است؟ این بسیار مهم است که واکنش شما در برابر خواستههای همسرتان از قبیل نحوه پوشش، سبک حمایت شما از او در مقابل خانوادهتان، سطح ارتباطات اجتماعی، میزان دخالت خانواده و... چه بوده است و شما تا چه حدی این خواستهها را برآورده کردهاید؟ اگر در یک ازدواج، طرفین خواستههای همدیگر را ندانند و نتوانند برآورده کنند و یا بدانند و برآورده نکنند، این امر باعث دلسردی آنها از هم میشود و چنانچه این مشکل حل نشود، ممکن است خدا نکرده به جدایی منجر شود.
۴ - میل به پیشرفت: میزان تمایل به پیشرفت و ریسک پذیری نیز از مواردی است که باید بدان توجه ویژه داشت. اینکه تعریف طرفین از پیشرفت چیست و پیشرفت را در چه مواردی میدانند بسیار حائز اهمیت است. ممکن است کسی پیشرفتش را در تحصیل بداند و دیگری به کار کردن اهمیت دهد؛ لذا دقت در این مورد برای برقراری یک رابطه مستحکم الزامی است.
بررسی این موارد و نکات مشابه به شما کمک خواهد کرد تا مسائلی را که احتمالاً در زمان خواستگاری بیان نشده و در این مدت باعث بروز اختلاف نظر شده است را کشف کرده و به اصلاح آنها بپردازید. در پایان پیشنهاد میشود که حتما برای بررسی دقیقتر موضوع نزد مشاور بروید. (راهله فارسی - کارشناس ارشد مشاوره خانواده/خراسان) 347
دوشنبه 27 بهمن 1393 09:35
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]