واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بندر بن سلطان و خالد التویجری تحت اقامت اجباری قرار گرفتند تهران - ایرنا - پایگاه خبری "اخبار الساعه" امارات اعلام کرد که "بندر بن سلطان" و "خالد التویجری" دو فرد قدرتمند در خاندان "آل سعود" که پس از مرگ "ملک عبدالله" از سمتهایشان برکنار شدند، اکنون تحت اقامت اجباری قرار دارند.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، دولت امارات تلاش هایی مخفیانه را با مقامات عربستانی برای آزادی آنها آغاز کرده که تاکنون بی نتیجه مانده است.
بندر بن سلطان به مدت 23 سال سفیر عربستان در آمریکا بود و در سال 2005 میلادی (1384 خورشیدی) از سمت خود کناره گرفت و به کشورش بازگشت. در دوران ملک عبدالله، وی به ریاست شورای عالی امنیت ملی عربستان برگزیده شد و به دلیل پیشینه خود در امور اطلاعاتی، در بحبوحه تحولات سوریه به عنوان رییس دستگاه اطلاعاتی عربستان به ایفای نقش پرداخت و پرونده سوریه به سلطان واگذار شد . در این دوران بود که گسیل گروه های تروریستی - تکفیری از گوشه و کنار جهان به سوی سوریه رقم خورد.
شکست سیاست بندر در سرنگونی حکومت "بشار اسد" رییس جمهوری سوریه، به نارضایتی گسترده مخالفان اسد به ویژه آمریکا منجر شد. وی سرانجام به دستور ملک عبدالله از این سمت برکنار شد. با وجود این، ریاست شورای امنیت ملی سعودی در دستان بندر بن سلطان باقی ماند و وی همچنان با تحولات سوریه و عراق و گروه های تکفیری در این کشورها ارتباط داشت.
خالد التویجری نیز که سال ها به عنوان قدرتمندترین شخص درعربستان شناخته می شد، با روی کار آمدن ملک سلمان از قصر اخراج شد. وی سالها بود مسوولیت رییس دفتر پادشاهی و ناظر گارد شاهی را که دو پست مهم در عربستان محسوب می شود، برعهده داشت و در زمان بیماری ملک عبدالله حتی امور کشور را در دست گرفته بود.
بسیاری از کارشناسان و نزدیکان به خاندان آل سعود معتقد بودند که این دو نفر با توجه به شرایط ایجاد شده به زودی مجبور به خروج از عربستان شده و زندگی در خارج را ترجیح خواهند داد.
در مدت کمتر از یک هفته پس از مرگ ملک عبدالله، ملک سلمان که به جای وی انتخاب شد، به جابجایی ها و عزل و نصب های گسترده در برخی دستگاه های همپیوند با سیاست داخلی و خارجی عربستان دست زد، هرچند که می گویند، پادشاه جدید عربستان به بیماری "آلزایمر" مبتلا است و حتی نام فرزندان خود را نمی داند، اما انتصاب "مقرن بن عبدالعزیز" به سمت ولیعهدی و "محمد بن نایف" به سمت جانشین ولیعهدی، از اقدامات غیر منتظره او بود که روند سلسله شاهی را در این کشور برهم زد.
هرچند که شنیده می شود این انتصابات و تصمیمات موثر در عربستان با اشاره سیاستمداران آمریکایی صورت می گیرد که هیات هایی از آنها از قبل از فوت ملک عبدالله کرارا به این کشور سفر کرده، به رایزنی با آنها پرداختند تا مگر بتوانند دامنه اختلافات را کوتاه کنند که ظاهرا مثل آتش زیر خاکستر همچنان در انتظار شعله ور شدن است.
**خاورم*1653**1651
27/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]