واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تونس و خطر تروریست های خفته تهران – ایرنا – روزنامه "المغرب" تونس روز یکشنبه در گزارشی آورد: با بازگشت تروریست های تونسی از عراق و سوریه و تشکیل گروه های تروریستی خفته، کشور تونس با برهه خطرناکی روبه رو بوده که هوشیاری نظامیان و نیروهای امنیتی این کشور را بیش از هر زمان دیگری طلب می کند.
بر اساس این گزارش، برای کنترل بر اوضاع و یافتن راهکارهای پیشگیرانه باید نخست به پرسش های متعددی درمورد پدیده داعش در کشور تونس پاسخ گفت و به این مساله توجه داشت که آیا این پدیده، نشانه حضور این گروه تروریستی در تونس است یا صرفا افرادی را در بر می گیرد که از اندیشه های داعشی تاثیر پذیرفته اند.
تاکید بر وجود عناصر فعال داعش در گروه های تروریستی خفته در تونس، یک جنجال رسانه ای در این کشور را سبب شده، هرچند که برخی از مسوولان امنیتی این کشور اعلام کرده اند که این عناصر فقط نیروهایی را در بر می گیرند که در کنار داعشی ها جنگیده اند و از یک گروه تروریستی سازماندهی شده در تونس خبری نیست.
تاکنون فقط 13 تن از تروریست های تونسی به ارتباط با داعش اعتراف کرده اند و گروه های فعال نیز تعدادی از این افراد یا عناصری با همین تفکر را در بر می گیرند که با نیت هدف قرار دادن ارتش و دستگاه های امنیتی تونس تشکیل شده اند.
حمله به وزارت کشور و تاسیسات نظامی و امنیتی تونس و ترور شخصیت های سیاسی، نظامی و امنیتی این کشور از مهمترین اهداف باندهای خفته در تونس است.
وزارت کشور تونس به تمام کسانی که ممکن است هدف حمله این گروه های تروریستی قرار گیرند، هشدار داده است.
با این حال، برخی مقام های امنیتی تونس وجود سازمان یافته تروریست های داعش در این کشور را تکذیب می کنند و در توجیه می گویند چنانچه این گروه ها وجود خارجی می داشتند،
تاکنون از این مساله به صراحت خبر می دادند.
از سوی دیگر، برخی منابع و دستگاه های امنیتی تونس تعداد شهروندان تونسی را که به گروه تروریستی داعش در سوریه و عراق پیوسته اند، بیش از 3 هزار و 800 نفر برآورد کرده اند که بسیاری از آنها به کشور خود بازگشته و یا به لیبی رفته اند.
به گفته مسوولان تونس، تاکنون بیش از 500 تن از تروریست های تونسی داعش به کشور خود بازگشته اند، اما دلایل این رویکرد و مهاجرت معکوس آنها همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد.
تاکید رسمی بر وجود بسیاری از تروریست های داعش در تونس، به دلیل جنایت های ارتکابی آنها در عراق و سوریه، سبب وحشت و هراس بسیاری از شهروندان این کشور شده است.
بر اساس این گزارش، مساله تروریست های بازگشته از عراق و سوریه و تروریست های تونسی مستقر در لیبی، وزارتخانه های تونس را درگیر کرده است، تا آنجا که "رضا صفر" معاون امنیتی وزیر کشور تونس چندی پیش از تهیه طرحی با عنوان "توبه" در این رابطه خبر داد.
وی به روزنامه المغرب گفت: هدف از اجرای این طرح، بازگرداندن تروریست ها عراق و سوریه است و فقط افرادی را در بر می گیرد که دستشان به خون بی گناهان آلوده نشده باشد.
وی افزود: این طرح که به توبه یا رحمت معروف است، زمینه بازگشت این افراد به خانواده و جامعه را فراهم می کند و برگرفته از تجربه های الجزایر و ایتالیا است.
اما این قانون تنها در حد جوهری بر کاغذ باقی مانده و هیچ وقت برای تصویب به مجلس موسسان ارایه نشده است. حتی به دلیل آنچه نبود اجماع نامیده شده، در مجموعه قوانین مرتبط با تروریسم نیز گنجانده نشده است.
از این منظر، مسوولان تونس همه تلاش خود را بر نظارت بر روزنه های جذب جوانان به کانون های بحران در عراق و سوریه و ساختارهای جذب کننده آنها به تروریسم در بخش های دینی، اجتماعی، الکترونیکی و سیاسی و همچنین انهدام باندهای اعزام تروریست ها به عراق و سوریه متمرکز کرده اند.
مسوولان تونس اعلام کرده اند که تروریست های بازگشته از عراق و سوریه را تحت مراقبت های شدید قرار می دهند.
مسوولان امنیتی همچنین خواستار نظارت بر سخنرانی های سیاسی و فضای رسانه ای این کشور و بازنگری در برنامه زندان ها به عنوان مهمترین کانون ترویج تروریسم و جذب تروریست ها شده اند.
اما با همه این اقدامات، تعداد تروریست های تونسی داعش باعث نگرانی شدید مسوولان و شهروندان این کشور شده است.
خاورم**632 **9109**1010
26/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]