واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
توضيح محيط زيست درباره منشأ گرد و غبار اهواز
مدير طرح ملي تغييرات آب و هوا سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينکه بخشي از ريزگردهاي منطقه استان خوزستان منشاء خارجي از مناطق غربي عراق (الرمادي، الانوار)، رقه سوريه، ربعالخالي عربستان دارد، گفت: اقدامات توسعه نابهنجار در تامين منابع آب، ذخيرهسازي، بيبرنامگي و عدم انضباط با توجه به حجم سرمايههاي آبي کشاورزي و منابع خارجي همگي دست به دست هم دادند و مناطق غربي کشور را تحت تاثير قرار داده است.
روز نو : مدير طرح ملي تغييرات آب و هوا سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينکه بخشي از ريزگردهاي منطقه استان خوزستان منشاء خارجي از مناطق غربي عراق (الرمادي، الانوار)، رقه سوريه، ربعالخالي عربستان دارد، گفت: اقدامات توسعه نابهنجار در تامين منابع آب، ذخيرهسازي، بيبرنامگي و عدم انضباط با توجه به حجم سرمايههاي آبي کشاورزي و منابع خارجي همگي دست به دست هم دادند و مناطق غربي کشور را تحت تاثير قرار داده است.
به گزارش روزنو،محسن ناصري گفت: سازمان حفاظت محيط زيست در دوره جديد طرح ملي مقابله با گرد و غبار را تعريف کرده است و درباره مسائل مربوط به گرد و غبار به صورت تخصصي و ويژه پيگيريهايي را انجام داده است به عنوان مثال حتي کار مشترکي با وزارت جهاد کشاورزي انجام داده و اقداماتي را نيز اجرايي کرده است بنابراين اينکه بگوييم سازمان اقدامي عملي براي حل مسائل مربوط به گرد و غبار انجام نداده است، بيانصافي است چراکه گروهي از اساتيد دانشگاه در گرايشهاي مختلف، ساعتها زمان براي جمعاوري اطلاعات و حل مسائل صرف کرده اند.
وي با تاکيد بر اينکه ريزگردهاي غرب کشور مسالهاي تک عاملي نيست که يک شبه بتوان به سرعت با آن مقابله کرد، گفت: اين معضل به مرور زمان و در طول سالهاي قبل ايجاد شده است و نميتوان يک شبه آن را حل کرد، اما متاسفانه برخي گروههاي سياسي سعي ميکنند با بالا بردن مطالبه مردمي سازمان را براي مقاصد خود تحت فشار قرار دهند که اين کار غيرعلمي و غيرکارشناسانه است.
مدير پروژه ملي تغييرات اقليمي با بيان اينکه بخشي از ريزگردهاي منطقه استان خوزستان منشاء خارجي دارند، گفت: نقاط مختلفي در خارج از کشور و در مناطق غربي عراق (الرمادي، الانوار)، رقه سوريه، ربعالخالي عربستان از منابع اصلي توليد گرد و غبار در کشور ما هستند که با توجه به الگوهاي هواشناسي و تغييرات آب و هوايي مناطق داخل کشور را تحت تاثير قرار ميدهند.
زمينهاي کشاورزي ديمي؛ منشاء گرد وغبار فعلي اهواز
ناصري همچنين برنامههاي غيرمنضبط کشاورزي به خصوص کشاورزي ديمي را از ديگر عوامل بروز پديده گرد و غبار در اهواز بيان و اظهار کرد: افراد به تصور باران و وجود آب، اراضي مختلفي در سالهاي مختلف شخم زده و آماده کشاورزي کردهاند اما به دليل اينکه آبي وجود ندارد، عمليات کشاورزي رخ نميدهد و به همين دليل با وزش باد با سرعت مناسب خاک از زمين بلند ميشود.
وي ادامه داد: امروز آنچه که در اهواز رخ داده است، از جنس اين گرد و غبار است چراکه فرونشست سريع آن نشان از تفاوت جنس ريزگردها نسبت به دو، سه سال قبل دارد.
به گفته وي گرد و غبار کنوني چندين روز متوالي در آسمان بود اما چون سنگين هستند، غليظتر به نظر ميرسند و با پايداري هوا سريع به زمين فرو نشست ميکنند.
مدير پروژه ملي تغييرات اقليمي با بيان اينکه نسبت به عملکرد سازمان حفاظت محيط زيست بيمهري شده است، گفت: ما نبايد به دنبال متهم باشيم چراکه عوامل مختلفي از جمله عدم تخصيص حقآبه در طول ساليان قبل باعث اين موضوع شده است که امروز با نظارت دقيق و تدريجي به دنبال اين هستيم که حقآبه هاي محيط زيست را بازگردانيم. همچنين تفاهمنامههايي در مناطق مختلف کشور با وزارت نيرو انجام و دغدغه بيشتري در اين دوره نسبت به حل مسائل محيط زيست ايجاد شده است.
ناصري تاکيد کرد: اقدامات توسعهاي نابهنجار در تامين منابع آب و ذخيرهسازي، بيبرنامگي و عدم انضباط با توجه به حجم سرمايههاي آبي کشاورزي و منابع خارجي همگي دست به دست هم دادند و مناطق غربي کشور به خصوص دامنههاي غربي زاگرس را با اين مساله درگير کردهاند بنابراين بايد اقداماتي را به صورت معکوس انجام دهيم و يا حجم تالابها را بازگردانيم.
وي درخصوص اينکه حل مساله گرد و غبار در منطقه غرب کشور تا چه زماني به طول ميانجامد، گفت: سطح همکاري و همدلي دستگاهها زمان حل اين بحران را تعيين ميکند.
مدير پروژه ملي تغييرات اقليمي درخصوص اينکه سهم منابع داخلي و خارجي در بروز حادثه گرد و غبار چه ميزان است، گفت: الگوي جريانهاي هوايي که از چه کدام سمتي هستند و گرد و غبار را وارد کشور ميکنند، تعيين ميکند که در هر واقعه چه ميکند.
ناصري با بيان اينکه منشاء گرد و غبار فعلي شهر اهواز از مناطق آماده کشت در جنوب استان است، گفت: وزير بهداشت منشاء داخلي و خارجي را براي گرد و غبار اهواز محتمل دانسته است، اما ما نهادهاي متخصص و ملي مانند سازمان هواشناسي، سازمان حفاظت محيط زيست و ايستگاههاي پايش هوا در منطقه داريم که اطلاعات معتبرتر و فنيتر را به ما ارائه ميکنند.
وي با بيان اينکه هر دستگاهي نقاط ضعف قوتي دارد و نبايد در مواجهه و ارزيابي عملکرد تنها نقاط ضعف را ديد، گفت: از زماني که با سازمان محيط زيست فعاليت ميکنم ميبينم که افراد متخصص در سطوح مختلف حضور دارند و از نتايج تحقيقات آنها استفاده ميشود.
منبع: ایسنا
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]