واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آمریکا نیروگاه هسته ای بوشهر را به عنوان بهترین پروژه سال 2014 انتخاب کرد تهران - ایرنا - سایت خبری امید هسته ای نوشت:مجله آمریکایی « مهندسی قدرت» دلیل انتخاب نیروگاه هسته ای بوشهر به عنوان بهترین پروژه ی سال 2014 جهان در در زمینه انرژی هسته ای را «بهره گیری از تکنولوژی مدرن و پیشرفته» و «تولید منابع انرژی تمیز و دارای بازدهیِ بالا» دانسته است.
خبرگزاری بین المللی اسپوتنیک (Sputnik) روسیه اعلام کرد که مجله آمریکایی «مهندسی قدرت» (Us Power Engineering magazine)، نیروگاه هسته ای بوشهر را در کنار نیروگاه هسته ای کودانکولام (Kudankulam) هند به عنوان بهترین پروژه های سال 2014 جهان در زمینه «انرژی هسته ای» برگزیده است.
این مجله علمی که در زمینه ی مهندسی قدرت و انرژی فعال است، یکی از معتربرترین مجلات جهان در حوزه انرژی ست و پروژه های مرتبط با انرژی را در سراسر دنیا مورد بررسی و تحلیل فنی قرار می دهد.
به گزارش گروه ترجمه و تحلیل امید هسته ای، این مجله دلیل انتخاب نیروگاه هسته ای بوشهر به عنوان بهترین پروژه ی سال 2014 جهان در در زمینه انرژی هسته ای را «بهره گیری از تکنولوژی مدرن و پیشرفته» و «تولید منابع انرژی تمیز و دارای بازدهیِ بالا» دانسته است.
در این مجله آمده است که این دو نیروگاه با توجه به تولید انرژی تمیز و همچنین دارا بودن بازدهی بیشتر با به کار بردن تکنولوژی های پیشرفته، در واقع نشان دهندۀ مسیر و گرایش جهانی انرژی هسته ای هستند.
این مجله در بررسی پروژه های مختلف در سراسر دنیا، معیارهای مختلفی را در نطر گرفته است، از جمله «ظرفیت نیروگاه ها، تکنولوژی استفاده شده در آن ها و همچنین تاثیر این پروژه ها در صنعت و امور اجتماعی منطقه ای که این پروژه ها در آن اجرا شده است».
نیروگاه هسته ای بوشهر که نخستین نیروگاه هسته ای کشورمان است ابتدا با همکاری شرکت آلمانی کرافت وِرک (Kraftwerk Union AG) طراحی شده و در حال اجرا بود. اما در اثر تحریم های اعمال شده از سوی ایالات متحده و متحدانش، ساخت آن با تاخیر روبه رو شده بود و شرکت آلمانی حاضر به اجرای تعهدات خود در ساخت این پروژه نبود و سرانجام نیز شرکت آلمانی از ادامه کار بر روی این پروژه سر باز زد. پس از این واقعه، ایران و روسیه در ماه آگوست سال 1992 تفاهم نامه ای را برای همکاری در ادامه ساخت این نیروگاه امضاء کردند و در ادامه در ژانویه سال 1995 نیز قراردی برای همکاری در تکمیل بلوک اول این نیروگاه میان دو کشور به امضاء رسید.
پس از امضای این قرارداد فرآیند طراحی مجدد این نیروگاه با همکاری دو کشور انجام شد و شرکت روسی Atomstroyexport مدیریت این پروژه را به عهده گرفت. طراحی اولیه این نیروگاه بر اساس طرح شرکت آلمانی و مطابق با نیروگاه های آلمانی انجام شده بود، اما این طراحی با طرح مورد نظر شرکت روس متفاوت بود و این شرکت با طراحی مجدد نیروگاه، تجهیزات و سیستم روسی را جایگزین سیستم پیشین کرد.
به هر حال علی رغم کارشکنی ها و تحریم های گسترده و بی سابقه ایالات متحده و هم پیمانانش نخستین رآکتور نیروگاه هسته ای بوشهر در سال 2011 شروع به کار کرده و وارد خط تولید برق شد. پس از آن نیز دو کشور ایران و روسیه در ماه نوامبر سال 2014 برای ساخت دو رآکتور هسته ای دیگر با هم توافق نامه ای را به امضاء رساندند.
انتخاب نیروگاه هسته ای بوشهر به عنوان بهترین پروژه سال 2014 جهان در زمینه انرژِ هسته ای در حال است که در ماه های پیش برخی از کشورهای عربیِ حوزه خلیج فارس تبلیغات گسترده ای را بر علیه نیروگاه هسته ای بوشهر و عدم ایمنی آن و ... به راه انداخته بودند. در آن زمان نیز دکتر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در پاسخ به آن ها تاکید کرده بود که: «نیروگاه اتمی بوشهر امن ترین نیروگاه جهان است».
صالحی همچنین با اشاره به نگرانی ها و جنجال های کشورهای عربی در این زمینه گفته بود: «نگران نباشید زیرا اگر نیروگاه اتمی مشکلی داشت ما به فکر خودمان بودیم بعد کشورهای همسایه، و از آنها دعوت می کنیم که به عنوان مهمان تشریف بیاورند و ما به سؤالات آن ها پاسخ می دهیم».
اکنون نیز حتی خودِ ایالات متحده به کیفیت و برتری نیروگاه اتمی بوشهر اذعان و اعتراف کرده است، این اعتراف افزون بر این که نشان دهنده کیفیت بالای این نیروگاه و برخورداری آن از تکنولوژی پیشرفته است، در واقع اعتراف غرب به توانِ فنی و علمی بالای کشورمان در زمینه انرژی هسته ای است.
بی شک در حالی که به پایان مذاکرات هسته ای میان کشورمان و کشورهای 1+5 نزدیک می شویم، اعتراف طرف مقابل به قدرت و توان بالای کشورمان در فناوری هسته ای در کنار پذیرش رسمی حق برخورداری کشورمان از فناوری صلح آمیز هسته ای پیروزی بزرگی برای کشورمان است و می تواند مذاکره کنندگان کشورمان را بیش از پیش در مذاکرات قدرتمند سازد.
منبع/ امید هسته ای
اول **
26/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]