تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):از حسـد ورزى به یکـدیگـر بپـرهیزیـد، زیـرا ریشه کفـر، حسـد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819805040




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زنانی که در فوتبال مردان نقش دارند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
زنانی که در فوتبال مردان نقش دارند

زنان فوتبالی


شناسهٔ خبر: 2495713 یکشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۳
مجله مهر > گزارش ویژه

چند سالی است شاهد آن هستیم که زنان در بسیاری از زمینه ها از جمله بخش های مدیریتی، فنی، پزشکی، قضاوت و سایر عرصه های اجرایی وارد فوتبال مردان شدند. مجله مهر: فوتبال در بسیاری از کشورها، ورزش ملی محسوب می شود اما مبهم بودن جایگاه زنان در عرصه فوتبال، ملی بودن این ورزش را زیر سوال می برد. جایگاه زنان در فوتبال، چه به عنوان ورزشکار و چه در قالب تماشاگر، حتی در کشورهایی که به برابری زن و مرد اصرار دارند مبهم و نامعلوم باقی مانده است.انگلیسی ها که خود را ابداع کننده ورزش فوتبال می دانند، زنان را در قلمرو فوتبال به عنوان جنس دوم معرفی کرده و آنان را با تکبری مردانه مورد اشاره قرار می دهند. آن ها فوتبال را به عنوان ورزش مردان نام گذاری کرده اند و معتقدند فوتبال از دل حاکمیت مردان در سطح قانون گذاری و اجرایی در آمده و به همین دلیل، این ورزش باید برای مردان و در خدمت به آن ها به کار گرفته شود.برای جلوگیری از ورود زنان به این ورزش، در اوایل قرن بیستم تصمیم هایی جدی و تاثیر گذار اتخاذ شد، تا جایی که اتحادیه فوتبال انگلستان طی قانونی حضور مختلط مردان و زنان را ممنوع اعلام کرد. مردان قانون گذار معتقد بودند زنان آن قدر توانا نیستند که مردی بخواهد برای شکست دادن آن ها پا به میدان بگذارد. بنابراین در این زمان، زنان تصمیم گرفتند که با بنا نهادن باشگاه ها و تدوین قوانینی جداگانه، به صورت جدا از مردان به انجام این ورزش محبوب بپردازند. بهترین فرصت برای زن ها در دوران جنگ جهانی اول به وجود آمد، جایی که مردان به علت درگیری در میدان جنگ در جامعه حضور کمتری داشتند و زنان این فرصت را پیدا کردند تا با تشکیل چند باشگاه و استفاده از ورزشگاه هایی که حالا خالی از مردان شده بود، به انجام این ورزش بپردازند.
زنان فوتبالی
اما از حدود یک دهه پیش، پای زنان به این بازی مردانه باز شده است. چند سالی است شاهد آن هستیم که زنان در بسیاری از زمینه ها از جمله بخش های مدیریتی، فنی، پزشکی، قضاوت و سایر عرصه های اجرایی وارد فوتبال مردان شدند. از حدود ده سال قبل بود که زنان در لیگ برتر انگلیس، بوندس لیگای آلمان و همچنین در فوتبال باشگاه های اتریش، سوئیس و بلژیک به عنوان کمک داور وارد دنیای قضاوت فوتبال مردان شدند؛ قضاوت هایی که مورد اعتراض بسیاری از تیم ها واقع شد اما به تدریج و با پررنگ تر شدن حضور زنان در این عرصه، شاهد کاهش تنش و اعتراض در این زمینه هستیم به طوری که هم اکنون در بعضی از مسابقات حساس فوتبال باشگاهی در کشورهای مختلف از حضور کمک داور زن استفاده می شود.
زنان فوتبالی
البته زنان نیز با عملکرد خوبی که از خود نشان دادند، راه را برای حضور بانوان حتی به عنوان داور وسط هموار نموده اند.این حضور تنها به قضاوت محدود نشد، به طوری که خانم ژاک اوتلی نخستین زنی نام گرفت که پس از سی و دو سال پخش برنامه فوتبال لیگ انگلیس در شبکه تلویزیونی بی بی سی، اجازه یافت دیداری را در این لیگ گزارش کند. وی در آوریل سال ۲۰۰۷ بازی بلک برن و فولهام در لیگ برتر را گزارش کرد که رسانه ها این رخداد را حادثه ای نامتعارف نامیدند تا جایی که خانم اوتلی مجبور شد کار گزارشگری را کنار بگذارد و به عنوان خبرنگار ورزشی فعالیت خود را در زمینه فوتبال  ادامه دهد.
زنان فوتبالی
زهره هاشمی اولین گوینده ورزشی رادیوجالب است بدانید در ایران نیز سابقه دارد که یک بانو، فوتبال مردان را از شبکه رادیویی ورزش گزارش کرده باشد. خانم زهره هاشمی تنها زنی بود که مسابقه فوتبال لیگ برتر ایران بین تیم های استقلال و صبا را به طور زنده از رادیو ورزش گزارش کرد.
زنان فوتبالی
روزلا سنسی، مدیر اسبق باشگاه رمامروزه بسیاری از باشگاه ها در راس تیم مدیریتی و فنی خود از بانوان استفاده می کنند. به طور مثال باربارا برلوسکونی و روزلا سنسی دو بانویی هستند که چند سال به عنوان مدیر در باشگاه های میلان و رم مشغول به فعالیت بودند و تصمیمات  مهمی را نیز برای این دو باشگاه مشهور فوتبال ایتالیا اتخاذ کردند. همچنین تنی چند از زنان به عنوان مربی یا سرمربی عهده دار مسئولیت فنی در برخی تیم های مردان شدند. هلنا کاستا سرمربی سابق تیم ملی بانوان ایران نیز یکی از این زنان بود که به عنوان سرمربی  تیم فوتبال کلرمون در لیگ دسته دو فرانسه انتخاب شد و مدتی به فعالیت مربی گری پرداخت.
زنان فوتبالی
هلنا کاستا، سرمربی تیم ملی فوتبال بانوان ایران در کنار کیروشنام چند زن در کادر آنالیز و پزشکی باشگاه ها نیز به چشم می خورد. یکی از این افراد، خانم «اوا کارنیرو» است که اکنون در باشگاه پرطرفدار چلسی مشغول به کار است و به گفته بازیکنان چلسی او از ماهرترین پزشکانی می باشد که تا به حال داشته اند. قطعا حضور اوا کارنیرو بر روی نیمکت این تیم لندنی به عنوان پزشک نشان از توانایی بالای وی دارد. 
زنان فوتبالی










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن