تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842248601




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در مساله ريزگرد به دنبال مقصر نيستيم


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۶ بهمن ۱۳۹۳ (۱۰:۱۸ق.ظ)
در مساله ريزگرد به دنبال مقصر نيستيم معاون رييس جمهور و رييس سازمان حفاظت محيط زيست عدم بارندگي در استان هاي جنوبي کشور در زمستان امسال را دليل ايجاد پديده ريزگردها دانست و گفت: در اين مساله به دنبال مقصر نيستيم بلکه دنبال مسئول هستيم و اين مسئوليت ها بين دستگاه ها تقسيم شده است.
به گزارش خبرگزاري موج،معصومه ابتکار از تهيه بسته اجرايي کامل دولت براي مقابله با پديده ريزگردها در استان خوزستان به ويژه شهر اهواز خبر داد و گفت: اين بسته در جلسه هيات دولت بررسي و نهايي مي‌شود.
وي گفت:‌ سازمان محيط زيست وظيفه هماهنگي و همگرايي و هم افزايي دستگاه‌هاي مختلف درفرايند تقسيم کار مقابله با پديده‌هاي زيست محيطي از جمله ريزگردها را دارد و سازمان هواشناسي بايد به موقع اطلاع رساني کند و سازمان جنگل‌ها در طرح‌هاي بيابان زدايي جدي تر باشد و سازمان مديريت و برنامه ريزي هم تخصيص‌ها را به موقع انجام دهد.
ابتکار ادامه داد: 10 سال است که کشور ما با موضوع گرد و غبار و ريزگردها مواجه است و منشأ آن از شمال آفريقا آغاز شده و تا شرق ايران و آسياي شرقي آمده است. در داخل کشور و در سطح منطقه نيز ريز گردها منشاء دارد و اين پديده به دليل گرم شدن زمين و کاهش بارندگي شکل مي‌گيرد.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست به عدم بارندگي در خوزستان اشاره کرد و توضيح داد: عدم بارندگي موجب خشکي خاک منطقه شده و باد، خاک را در هوا پخش کرده و اين امر موجب مشکلات تنفسي براي مردم مي‌شود.

*نيازمند همراهي همه نهادها هستيم
به گزارش روابط عمومي محيط زيست، ابتکار اظهار کرد: ابعاد اين موضوع فرا ملي و فرامنطقه اي است و در خوزستان بيش از هزار و 500 هکتار اراضي رها شده وجود دارد که نيازمند مديريت کلان است.
وي به بيابان زدايي از سوي سازمان حفاظت محيط زيست اشاره کرد و گفت: علاوه بر اين مهم، وزارت بهداشت هم مسئوليت بخش درماني و بهداشت را دارد و براي رفع اين شرايط نيازمند همراهي همه نهادها هستيم.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست از اجراي طرح‌هاي مختلفي براي مبارزه با ريزگردها از سوي دولت خبر داد و افزود: براي استان‌هاي مختلف برنامه‌هاي اجرايي آماده کرده و همچنين براي جلوگيري از ورود آب به تالاب هورالعظيم با وزارت نفت صحبت‌هايي کرده‌ايم.

*برنامه‌ها در خوزستان به‌زودي اجرا مي‌شود
رييس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به نصب دستگاه‌هاي سنجش گرد و غبارهاي کوچک تر از دو و نيم ميکرون در استان خوزستان گفت: از زماني که اين پديده اوج گرفت اولين گزارش را در دولت دادم و دولت تصميم گرفت يک کارگروه ويژه مشخص کند و قرار شد برنامه بلند مدت خود را ارائه دهند و بعد از آن ما مشخصاً اعتبارات را تنظيم کنيم.
ابتکار با اشاره به جلسه خود در سازمان مديريت و برنامه ريزي اظهار اميدواري کرد، نتيجه اين جلسه در هيات دولت مشخص و در روزهاي آتي در استان خوزستان برنامه‌هاي مورد نظرمان به مرحله اجرا مي‌رسد.

*تفاهم نامه با وزارت بهداشت
وي بااشاره به تفاهم نامه سازمان محيط زيست با وزارت بهداشت گفت: سازمان محيط زيست وظيفه هماهنگي نظارت و پايش مسائل زيست محيطي را بر عهده دارد و اميدواريم با همراهي مردم عزيز خوزستان به ويژه شهر اهواز به زودي فرايند کنترل و مقابله با پديده گرد و غبار آغاز شود که اين هفته تلاش مي‌کنيم با حضور در شهر اهواز اين برنامه را با مسئولان ملي و محلي بررسي کنيم و فرايند اجرايي اين بسته اجرايي دولت کليد خواهد خورد.
ابتکار گفت: هر دو دستگاه‌ها بر اساس اين توافق در حوزه‌هايي مانند مديريت کيفيت آب و هوا، پسماندهاي بيمارستاني و مقابله با امواج مسووليت هاي خود را انجام داده و با يکديگر همکاري مي‌کنند.
معاون رييس جمهور با اشاره به سفر وزير بهداشت به خوزستان يادآور شد: وزير بهداشت در اين سفر در جريان درمان بيماران قرار گرفت و از تالاب هورالعظيم بازديد کرد.
ابتکار با بيان اين که ما بايد براي مقابله با پديده ريزگردها در خوزستان به صورت کاملاً علمي برخورد کنيم، گفت: در جلسه اي که با نماينده ارگان‌ها داشتيم مقرر شد که دانشگاه‌هاي استان نشستي را براي جلب نظرات کارشناسان و متخصصان جهت اجراي موثرترين روش‌ها براي مقابله با پديده ريزگردها داشته باشند.

*خشک شدن تالاب‌ها از جمله تالاب هورالعظيم مؤثر در اين پديده
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت:‌ خشک شدن تالاب‌ها از جمله تالاب هورالعظيم هم در اين پديده مؤثر است که اقداماتي را براي جريان آب به اين تالاب انجام داده‌ايم و سازمان حفاظت محيط زيست با طرح‌هاي انتقال فرامنطقه اي آب به جز براي تأمين نياز شرب موافقت نمي‌کند و دولت هم با تشکيل شوراي عالي آب بر وضعيت آب و منابع آن تاکيد دارد.
ابتکار افزود: کشاورزي ما بايد اصلاح شود و بهره وري آب را افزايش دهيم که با تغيير الگوي کشت امکان پذير است و دانشگاه‌هاي استان خوزستان هم تلاش‌هاي علمي جدي را در اين زمينه آغاز کرده‌اند.

*محدوديت شديد منابع آب
وي با بيان اين که منابع آب در خوزستان بسيار محدود است، افزود: مصارف مجاز و غير مجاز زيادي از رودخانه کارون انجام شده که اين مهم نيز اثرگذار بوده است.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست با حمايت دولت از اصلاح الگوي کشت و اصلاح الگوي آبياري افزود: سازمان حفاظت محيط زيست با انتقال آب از يک حوزه به حوزه ديگر به جز استفاده‌هاي شربي موافقت نمي‌کند و در ساليان گذشته اين کار بدون ارزيابي زيست محيطي انجام مي‌شد اما دولت يازدهم تحت هيچ شرايطي اجازه از بين رفتن حق آبه تالاب‌ها و رودخانه‌ها را نمي‌دهد.
ابتکار با اشاره به روش‌هايي همچون آبياري تحت فشار و کشت‌هاي گلخانه اي اظهار اميدواري کرد که نتايج خوبي از طريق اين روش‌ها حاصل شود.
وي درباره تدوين تفاهم نامه‌هاي اجرايي با عراق اظهار کرد: مقدمات کامل طرح‌هاي مقابله با گرد و غبار در عراق انجام شده اما بنا به دلايل مختلف از جمله تغيير دولت و برخي مسائل ديگر اين برنامه‌ها معطل مانده است.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست به شناسايي منابع گرد و غبار در عراق اشاره کرد و گفت: اين پديده در مرز عراق – اردن، عراق – سوريه و قاهره قابل مشاهده است.

*سازمان منطقه اي مقابله باريزگرد
ابتکار از تلاش براي شکل گري سازماني منطقه اي به منظور طرح‌هاي مقابله با ريزگردها در منطقه غرب آسيا خبر داد.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اين که اميدواريم در استان خوزستان به همراه گروهي از مسوولان بتوانيم اراده جدي را براي اجرايي شدن برنامه‌ها داشته باشيم، گفت: دولت در اين رابطه اراده جدي را از خود در نظر گرفته است.
ابتکار با تاکيد بر ضرورت اطلاع رساني مردم از اوضاع پديده ريزگردها اظهار اميدواري کرد: با تجهيزاتي که براي سازمان هواشناسي در نظر گرفته شده امکان پيش آگهي‌هاي لازم براي مردم فراهم شود.
وي توضيج داد: امکانات حمل و نقل عمومي در شهرهاي درگير پديده گرد و غبار بايد افزايش يافته و فضاهاي عمومي و شهري همچون مدارس و بيمارستان‌ها ايمن شود و اميدوارم بتوانيم با برخي اقدامات آثار منفي اين پديده را در زندگي مردم به خصوص مردم خوزستان کاهش دهيم و اميدواريم با همگرايي کامل همه دستگاه‌هاي مسئول و همراهي مردم شهر اهواز فرايند کنترل و کاهش و درمان اين مشکل به خوبي طي شود.
معاون رييس جمهور اظهارداشت: برنامه‌هاي کوتاه مدت براي اين منطقه شامل کمک‌هاي درماني و تأمين تجهيزات بهداشتي و همچنين آموزش و اطلاع رساني به موقع است و در ميان مدت بايد براي کنترل کانون‌ها و منشاء ريزگردها در داخل کشور اقدام و در بلند مدت هم به دنبال اجراي برنامه‌هاي مشترک با کشورهاي همسايه و کانون‌هاي خيزش گرد و غبار را اجرا کنيم.
وي گفت: پديده ريزگردها سال‌هاست که بخشي از کشور را رنج مي‌دهد و در استان سيستان و بلوچستان هم به تواتر ديده مي‌شود و گاهي تا 23 استان را تحت تأثير قرار داده است.

*منشأ اصلي ريزگردها از شمال غربي آفريقا*
ابتکار افزود: منشأ اصلي اين پديده جريان‌هاي گرد وغباري است که از شمال غربي آفريقا به اين منطقه وارد مي‌شود و تغيير اقليم، افزايش دما، کاهش بارندگي و برخي طرح‌هاي عمراني و توسعه اي کم توجه به اصول زيست محيطي در اين پديده مؤثر است.

*همه مسائل از دست ما خارج شد
عبد الحسن مقتدايي استاندار خوزستان نيز در اين برنامه در ارتباطي تلفني افزود: امروز شرايط هوا بهتر بوده و فرصتي است تا به برطرف کردن امور بپردازيم و منتظر حضور ابتکار در خوزستان با توجه به پيگري هاي هيات دولت هستيم.
وي درباره کنترل ريزگردها اظهار کرد: بحث ما کنترل نيست چون دراين شرايط همه مسائل از دست ما خارج شده و بحث ما امداد و نجات و فعال شدن شبکه آمبولانس و نقل و انتقال و اطلاع رساني به مردم است.
استاندار خوزستان يکي از اقدامات صورت گرفته در اين ايام را عدم دريافت هزينه از شهروندان خوزستان در صورت مراجعه به اورژانس‌ها عنوان و تاکيد کرد: امسال در خوزستان با کاهش 45 درصدي نزولات مواجه شديم و تلفيق اين‌ها، اين وضع را به وجود آورده است.

*عوامل و پيامد ريزگرد
ناصر سوداني نماينده مردم اهواز در مجلس شوراي اسلامي نيز به پيچيدگي‌هاي خاص پديده گرد و غبار اشاره کرد و يادآور شد: بايد فارغ از يافتن مقصر در موضوع ريزگردها، با اين پديده مقابله کنيم.
وي ادامه داد: کاهش جريان روان آب‌ها به جلگه نيمه خشک خوزستان از عوامل دروني در ايجاد پديده گرد و غبار است.
اين نماينده مجلس اظهار کرد: کمبود ريزش باران و همچنين احداث سدهاي متعدد روي رودخانه‌ها از عوامل اصلي کاهش اين روان آب‌ها است.
سوداني ادامه داد: پديده ريزگردها در خوزستان فراتر از يک بحران بلکه يک فاجعه است؛ فرار مغرها و خدشه وارد شدن به سلامت مردم از جمله پيامدهاي اين ريزگردها است علاوه بر اين پديده مزبور اکو سيستم را نيز بر هم ريخته است.
وي افزود: فوري‌ترين اقدام براي مقابله با اين پديده مرطوب کردن زمين‌هاي خشک با ايستگاه‌هاي پمپاژ آب است.
نماينده اهواز در مجلس شوراي اسلامي در خصوص ديگر راهکارها براي مقابله با ريزگردهاي خوزستان تصريح کرد: کاشت نهال يکي از بهترين کارهايي است که مي‌توان انجام داد و در همين راستا 5 هزار نيروي بسيجي اين آمادگي را دارند که کاشت نهال را انجام دهند.
سوداني گفت: کاشت نهال منجر به تلطيف هوا، ايجاد فرصت‌هاي شغلي و نيز کنترل ريزگردها مي‌شود؛ کاشت نهال مهم تر از مالچ پاشي است چرا که مالچ پاشي کار مناسبي تلقي نمي‌شود.
به گفته وي، اگر جلوي اين گرد و غبارها گرفته نشود در آينده نيز بايد شاهد اين پديده در سطح استان باشيم.

علي خلدبرين کارشناس محيط زيست نيز در ارتباط تلفني با اين برنامه افزود: کشورمان در کمربند خشک جهان قرار دارد بنابراين از ويژگي‌هاي کشور ما اين است که با پديده خشک‌سالي مواجه است.
وي با بيان اينکه يکي از ويژگي‌هاي کشورمان وجود اکو سيستم حساس است، اظهار کرد: در محيط خشک امکان بازسازي وجود ندارد.
خلدبرين با اشاره به اين که پديده خشک سالي به خودي خود عمق فاجعه را بيشتر مي‌کند، افزود: نمايندگان مجلس خوزستان، استاندار و ساير مسوولان به تمامي ريزه کاري‌ها آشنا هستند اما راه درازي را در پيش داريم.
وي با بيان اين که 12 استان کشور با مشکل ريزگردها مواجه هستند، ادامه داد: بايد بر اساس برنامه هماهنگ فرا ملي با کشورهايي که با اين پديده مواجه هستند ارتباط برقرار کنيم و سازمان محيط زيست کارهاي خوبي را انجام داده است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن