تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): فضاى هر ظرفى در اثر محتواى خود تنگ‏تر مى‏شود مگر ظرف دانش كه با تحصيل علوم، فضاى آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850918128




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چهارمين سال‌روز انقلاب ‌بحرين در سايه رويكرد برد- باخت آل خليفه


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چهارمين سال‌روز انقلاب ‌بحرين در سايه رويكرد برد- باخت آل خليفه
تاريخ بحرين در چند دهه گذشته نشان‌دهنده اعتراضات مكرر و متداوم مردمي عليه رژيم آل‌ خليفه به شكل‌هاي مختلف بوده و عرصه سياسي اين كشور كمتر آرامش و ثبات سياسي به خود ديده است.
 تاريخ بحرين در چند دهه گذشته نشان‌دهنده اعتراضات مكرر و متداوم مردمي عليه رژيم آل‌ خليفه به شكل‌هاي مختلف بوده و عرصه سياسي اين  كشور كمتر آرامش و ثبات سياسي به خود ديده است. با اين حال، اعتراضات وسيع و قيام مردمي در سال ٢٠١١ تحولي بسيار گسترده و عميق‌تر در مقايسه با اعتراضات دهه‌هاي گذشته محسوب مي‌شود.

به گزارش جوان آنلاين به نقل از الوقت تحولات بحرين پس از وقوع انقلاب در كشورهاي تونس و مصر در شمال افريقا و درست سه روز پس از كنار گذاشتن حسني مبارك از قدرت آغاز شد كه نقشي مهم و انكارناپذير در آغاز قيام مردمي در بحرين داشتند. هرچند كه ريشه‌هاي اعتراضات مردم بحرين به دهه‌ها قبل و نوع رويكرد خاندان حاكم، روابط دولت و جامعه اعم از حكومت اقليت بر اكثريت، تبعيض سياسي عليه شيعيان، اختلاف طبقاتي شيعه و سني، تغيير تركيب جمعيتي مردم باز مي‌گردد.

طي دوره چهارساله انقلاب، مطالبات و درخواست‌هاي مردم و گروه‌هاي سياسي مخالف به خصوص شيعيان در مراحل مختلف متفاوت بوده است. در مرحله اول معترضان بر ايجاد اصلاحات سياسي و سلطنت مشروطه و بركناري نخست‌وزيري اصرار داشتند. اما با حمله نيروهاي امنيتي به متحصنين در ميدان لؤلؤ، رويكرد مخالفان وارد مرحله‌ جديدي شد. در واقع پس از خشونت‌هاي ميدان لؤلؤ، تظاهرات و اعتراضات مردمي گسترده‌تر شد و بخش عمده‌اي از مردم شيعي بحرين را در برگرفت. هم‌چنين اعضاي وفاق از پارلمان بحرين استعفا كردند. در اين مرحله گروه‌هاي مختلف، درخواست حكومت براي گفت‌وگو را با طرح پيش شرط‌هايي رد كردند. از جمله اين پيش شرط‌ها، استعفاي دولت، پايان حضور ارتش در خيابان‌ها و پذيرش ايده سلطنت مشروطه بود كه جريان وفاق مطرح كرد.



چهارمين سال‌روز انقلاب ‌بحرين در سايه رويكرد برد- باخت آل خليفه




در اين برهه، بر مبناي مطالبات و درخواست‌ها، گروه‌هاي مخالف به دو دسته تقسيم شدند: دسته اول به رهبري وفاق، خواستار ايجاد نظام مشروطه سلطنتي متشكل از سه گروه «هم‌پيماني براي جمهوري» حكومت منتخب بودند، اما دسته دوم در قالب جريان وفاداري اسلامي و جنبش‌هاي حق و آزادگان بحرين، گزينه سرنگوني نظام موجود در بحرين و ايجاد نظام جمهوري دموكراتيك را مطرح ساختند. البته موضوعات ديگري مانند آزادي زندانيان سياسي، اصلاحات سياسي و توقف اعطاي تابعيت سياسي به مهاجرين نيز از سوي مردم مطرح بود. مرحله سوم كه پس از ورود معترضان به ساير مناطق پايتخت غير از ميدان لؤلؤ و سركوب شديد مردم به دست نيروهاي امنيتي بحريني و خارجي در قالب نيروهاي سپر جزيره از ١٤ مارس آغاز شد، شرايطي سختي را براي معترضان ايجاد كرد. در اين مرحله هر چند اعتراضات مردمي به صورتي محدودتر و پراكنده‌تر ادامه داشت، شرايط امنيتي مانع پيشرفت تحولات به ‌نفع معترضان شد. پس از آن با امنيتي شدن فضاي بحرين و تداوم سركوب، رعب و وحشت‌آفريني از سوي نيروهاي امنيتي و در شرايطي كه بخش مهمي از رهبران و فعالان سياسي مخالف تحت بازداشت يا محدوديت‌هاي جدي قرار گرفتند، حتي پس از اتمام دوره وضعيت اضطراري هيچ‌گونه گشايشي در فضاي سياسي و امنيتي بحرين مشاهده نمي‌شود. در اين شرايط يكي از اقدامات مهم شخصيت‌ها و گروه‌هاي مخالف تلاش براي تأثيرگذاري بر افكار عمومي و جامعه بين‌المللي و اطلاع رساني در خصوص رفتارهاي رژيم آل‌خليفه است كه پيامدهاي نسبتا مثبتي براي گروه‌هاي اپوزيسيون داشته است.

با اين حال در تمامي اين مراحل مولفه هاي ثابتي از جمله گفتمان مسلط و اهداف و استراتژي‌هاي نسبتا پايدار بازيگران به رغم برخي تغييرات تاكتيكي و دگرگوني در شرايط صحنه بر جريان انقلاب حاكم بوده است. به نحوي كه گفتمان و رويكرد مسلط در مورد بحران بحرين تاكنون رويكرد و بازي برد- باخت بوده است، بدين مفهوم كه هرگونه كسب امتياز و قدرت‌يابي گروه‌هاي مخالف به مفهوم برد مخالفين و باخت رژيم آل خليفه و بالعكس تفسير شده است و هركدام از بازيگران به عنوان يك طرف بحران، هدف برد بازيگر خودي و باخت بازيگر مقابل را مدنظر قرار داه‌اند، بوده است.

اين رويكرد كه از سوي عربستان طرح و حمايت شده و از طرف حكومت آل خليفه نيز به كار گرفته شده در پي آن است كه متن سياست و ساختار قدرت موجود در بحرين را از هرگونه دگرگوني اساسي در نتيجه اعتراضات داخلي و فشارهاي منطقه اي و بين المللي مصون نگه دارد. به نحوي كه تنها چانه‌زني‌ها و گفتگوهاي محدود پيرامون تغيير در سياست بحرين را در خصوص مسائل حاشيه‌اي و غير اساسي مانند امتيازات اقتصادي و اجتماعي متمركز نمايد. هرچند كه برخي از بازيگران فعال در صحنه تحولات چه در ميان انقلابيون چه در جناح حاكميت سعي داشته اند تا با تاكيد بر اين موضوع كه بازي برد- باخت انقلاب اين كشور را با بن‌بست مواجه خواهد كرد، رويكرد بديلي مانند بازي برد-برد را از طريق تقسيم قدرت و اصلاحات كه مبتني بر مذاكرات و گفت‌و‌گو با آل خليفه است، ارائه نمايند. البته اين رويكرد در سايه رويكرد امنيتي آل خليفه و نبود ملزومات و عناصر كافي براي به چالش كشيدن گفتمان مسلط با شكست مواجه شد. در اين ميان عواملي چون يكدست نبودن مخالفان بحرين و پراكندگي آن ها، عدم اتصال اين كشور به منابع سرزميني تاثيرگذار و در نهايت استمرار حمايت هاي بيروني از رژيم آل خليفه سبب شده است تا آل خليفه نه تنها با تاكيد بر رويكرد برد – باخت از هرگونه واگذاري امتيازات سياسي اساسي به مخالفان امتناع نمايد بلكه با امنيتي كردن فضاي اين كشور، به بازداشت و محاكمه مخالفان اقدام نمايد.






تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن