تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هرچیز بهاری دارد و بهار قرآن ماه رمضان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842482592




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- یک لحظه غفلت، یک عمر پشیمانی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک لحظه غفلت، یک عمر پشیمانی زنجان – ایرنا - امروزه درگیری و نزاع در زندگی روزمره به موضوعی عادی تبدیل شده که در بسیاری از موارد این درگیریهای به ظاهر بی اهمیت و غیرقابل توجه و بی ارزش، یک عمر پشیمانی را به دنبال دارد.


به گزارش ایرنا، درگیری دو راننده جوان و میانسال مسافرکش بر سر سوار کردن مسافر و عدم رعایت حق تقدم در یکی از خیابان های اصلی شهر نگاههای کنجکاو عابران پیاده و سایر شهروندان را برای دقایقی به خود معطوف می کند.
درگیری لفظی دو طرف بالا می گیرد و نفر دیگری تلاش دارد تا از اتفاقات دنباله دار این حادثه جلوگیری کند، بسیاری از عابران و دیگر شهروندان نیز از این حادثه بی تفاوت می گذرند، شاید دیدن چنین صحنه های همواره جزء رویدادهای عادی زندگی روزمره آنان باشد.

*دغدغه و مشغله زندگی رومزه زندگی آرام و قرار را از او سلب کرده است و راننده جوان مضطرب و پریشان در شلوغ ترین ساعات شب بی آنکه متوجه باشد با خودروی دیگر برخورد می کند و همین موضوع موجب درگیری لفظی، گلاویز شدن و صدمات روحی و جسمی و صحنه های ناخوشایند دیگری در سطح خیابان می شود که رهگذران فقط برای لحظاتی ناظر این وقایع ناخوشایند هستند.
همزمان با رشد شهرنشینی و وجود علل فراوان و تاثیرگذار دیگر موجب شده روزانه درگیری و نزاع های متعددی در گوشه و کنار این شهر رخ دهد.
بر اساس اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور در 10 ماهه نخست امسال 470 هزار 425 مورد آمار نزاع در کشور ثبت شده که از این تعداد 144 هزار و 281 نفر را زنان و 326هزار و 144 نفر را مردان به خود اختصاص داده است.
مدیر کل پزشکی قانونی استان زنجان نیز با اشاره به آمار مراجعان نزاع در 10 ماهه نخست امسال می گوید: طی این مدت هفت هزار و 335 مورد، نزاع در این اداره کل ثبت شده که این میزان در مدت مشابه سال قبل هفت هزار و 117 مورد اعلام شده بود .
مهرداد ستاره می افزاید: در مجموع آمار ثبت شده نزاع در10 ماهه اول امسال به تفکیک جنسیتی شش هزار و 243 نفر را مردان و یکهزار و 93 نفر را زنان تشکیل می دهد که این میزان در مدت مشابه پارسال شش هزار و 99 نفر مرد و یکهزار و 18 نفر زن هستند.
ستاره می افزاید: مجموع نزاع های زنان در 10 ماهه امسال با مدت مشابه سال قبل 7.37 درصد و مردان 2.34 درصد رشد دارد.
وی یادآوری می کند: بر این اساس آمار نزاع این استان طی 10 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 3.6 درصد رشد نشان می دهد.
ستاره می افزاید: پی بردن به عامل یا عوامل خاص افزایش نزاع و درگیری در این استان نیازمند مطالعات دقیق و جامع است.
وی، با بیان اینکه عوامل متعددی در بروز درگیری و نزاع افراد دخالت دارد، ابراز می کند: مسائل اقتصادی، فرهنگی بحث هوش و بیماری های روانی در بروز این پدیده دخالت دارد و افرادی که هوش پایین تری دارند بیش از همه به درگیری در اجتماع مبادرت می کنند.
مدیر کل پزشکی قانونی استان زنجان ادامه می دهد: اخلاق، ایمان به اعتقادات مذهبی در بروز این معضل اجتماعی نقش تعیین کننده ای دارد و بر این اساس افرادی که اعتقادات مذهبی پایین تری دارند، بیشتر به درگیری و نزاع اقدام می کنند.
وی، وجود فرهنگ های خاص، ابتلا به بیماریهای روانی، اختلالات شخصیتی رفتارهای ضد اجتماعی، بیماری هایی روانپزشکی مانند اختلالات خلقی" طیف دو قطبی" با علایم جنون و یا سابقه خشونت های خانوادگی را از دیگر علل بروز نزاع و درگیری ذکر می کند.
ستاره می افزاید: درگیری و نزاع، بد اخلاقی و حتی ناهنجاری ها در اکثر جوامع وجود دارد و تنها به این کشور اختصاص ندارد.
وی تصریح می کند: در بروز درگیری و نزاع ها افراد نمی توانند خشم خود را کنترل کنند که این مهم به دلیل عدم کسب مهارت های لازم "کنترل خشم" است.
این مسوول ادامه می دهد: افراد مورد منازعه نمی توانند از اهرم های مهارتی برای کنترل خشم خود استفاده کنند و در برخی موارد نیز دیده شده یک موضوع کوچک موجب درگیری با فرد دیگری شده است.
وی بیان می کند: گاهی استرس و فشارهای روحی و روانی بدون اینکه نزاع فیزیکی رخ دهد به دلیل ابتلای فرد به بیماری زمینه ای مانند بیماری قلبی به هیجان زدگی در نهایت مرگ او منجر می شود.
مدیر کل پزشکی قانونی استان زنجان تصریح می کند: درگیری افراد در بروز یک حادثه و صدمات جسمی و حتی روحی ناشی از آن بر جامعه و زندگی شخص اثر سوء و نامطلوبی را بر جای می گذارد.
وی ابراز می کند: بوق زدن های مکرر رانندگان، عدم رعایت حق تقدم در رانندگی، عدم تعادل روحی بعد از یک حادثه کوچک رانندگی، نزاع بر سر آب شرب روستایی ، اختلافات کوچک همسایه ها، نزاع بوجود آمده و قتل ناشی از شکیات اطرافیان و وجود بیماری های زمینه ای از جمله مصادیق درگیری و نزاع به شمار می رود.
ستاره اضافه می کند: بر این اساس لازم نیست افراد در برابر رفتارهای ضد اجتماعی دیگران واکنش های شدید نشان دهند.
وی بیان می کند: برگزاری دوره های مهارت زندگی و کنترل خشم و آموزه های دینی در خصوص نحوه رفتار مناسب و حقوق دیگران در مدارس و دانشگاهها و حتی ادارات می تواند به کاهش این معضل کمک فراوانی کند.
مدیر کل پزشکی قانونی استان زنجان ادامه می دهد: درگیری و نزاع برخوردهای نامناسب و قدرت نمایی افراد به عنون یک نقطه قوت برای آنها محسوب می شود که این اقدام به شدت مذموم و دارای عواقبی ناگوار و گاه غیرقابل جبران است.
وی خاطرنشان می کند: آموزش، تحقیقات و پژوهش دقیق می تواند بسیاری از علل ها و ابعاد وسیع درگیری و نزاع را در افراد مشخص کند.

** غلبه فرهنگ حاشیه نشینی بر متن شهر از علل بروز افزیش نزاع و در گیری

یک جامعه شناس نیز به وجود صنعت چاقو سازی در این استان اشاره می کند و می افزاید: وجود این صنعت در این استان یک ویژگی متمایز در مقایسه سایر مراکز به شمار می رود و بیشتر ابراز تولید شده نیز یرای امنیت بیشتر توسط ساکنان مناطق حاشیه نشین مورد استفاه قرار می گیرد.
دکتر مهدی قدیمی اضافه می کند: وجود مناطق حاشیه نشین متعدد در شهر و مهاجرت بی رویه مناطق روستایی به شهر نیز به نوبه خود آسیب های متعدد اجتماعی به ویژه در گیری و نزاع را بیش از گذشته فراهم کرده است..
وی اظهار می کند: غلبه فرهنگ حاشیه نشینی بر متن شهر بیش از بیش نمایان است و حتی بیشتر درگیری ها و نزاع های به وقوع پیوسته این شهر نیز در مناطق حاشیه نشین بیش از جاهای دیگر مشاهده شده است.
این عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان ادامه می دهد: بانگاهی به وقایع رخ داده می توان دریافت خواستگاه درگیری و نزاع ها در مناطق حاشیه نشین ثبت شده در حالی که این مسائل کمتر در دیگر نقاط شهری به ویژه مرکز شهر مشاهده می شود.
وی اظهار می کند: حتی در صورت بروز حوادث و نزاع هایی که در داخل شهر رخ داده افرادی به این کار مبادرت کرده اند که از ساکنان مناطق حاشیه نشین به این نقطه شهر آمده و در نتیجه فضایی نامطلوب را فراهم کرده اند.
قدیمی با بیان اینکه فرهنگ سازی و آموزش های لازم در مناطق حاشیه نشین این استان می تواند بسیاری از ناهنجاری ها و آسیب های ناشی از آن را به حداقل کاهش دهد، ابراز می کند: طی برنامه ریزی های کوتاه مدت می توان در این مناطق نسبت به کاهش بروز مسائل و تبعات منفی دیگر اقدام کرد.
وی خاطرنشان می کند: کاهش فاصله طبقاتی در حوزه اقتصادی، ایجاد اشتغال، ثبات اقتصادی و جلوگیری از نوسانات شدید اقتصادی نیز در حالت کلی می تواند خشونت، درگیری و نزاع های خیابانی را در این استان بیش از گذشته کاهش دهد.
این جامعه شناس با تاکید بر اینکه در مجموع افزایش نزاع و درگیری در یک جامعه بیانگر کاهش آستانه تحمل مردم است، تصریح می کند: در این وضعیت مردم نمی توانند همدیگر را تحمل کنند و در نتیجه به بد اخلاقی ها و پرخاشگری ها و در نهایت بروز درگیری منتج می شود.
قدیمی خاطرنشان می کند: کاهش آستانه تحمل مردم خود معلول بوده و متغیرهای دیگری دخالت دارد، که مهمترین عواملی که در بروز این عامل نقش دارد به عدم تعادل جامعه بر می گردد .

** کاهش آستانه تحمل مردم زنجان از علل مهم افزایش نزاع و در گیری

یک وکیل پایه یک دادگستری استان زنجان نیز در ارتباط با معضل درگیری و نزاع در این استان می گوید: متاسفانه در زمان حاضر بنا به دلایل متعددی درگیری و نزاع در این استان روند روبه رشدی را نشان می دهد که دلیل اصلی این معضل کاهش آستانه تحمل مردم است.
امیر غفاری می افزاید: کاهش آستانه تحمل مردم این استان نیز به دلایلی از قبیل افزایش نرخ بیکاری و فشارهای روحی و روانی، بروز مسائل و تنش های روزمره زندگی، افزایش بد اخلاقی های اجتماعی به دلایلی از جمله تاثیر پذیری از رسانه های دیداری بیگانه است.
وی ابراز می کند: افزایش نرخ دیه نیز به نوعی در نتیجه پرونده های درگیری و نزاع تاثیر نامطلوبی داشته و این مهم به دلیل مبالغ بالای اعلام شده بر می گردد.
این وکیل پایه یک دادگستری استان زنجان ادامه می دهد: در گذشته مبالغ دیه بسیار ناچیز بود و برخی پرونده های نزاع و درگیری به رضایت منجر می شد که اکنون این روند برقرار نیست.
غفاری بیان می کند: هم اکنون مبالغ زیاد دیه تاثیری متقاوت در پرونده های مربوط به نزاع و درگیری تاثیری بر جای گذاشته به طوری که زیان دیده ناشی از بزه حساب اقتصادی ویژه ای از قبل آن برای خود باز می کند.
این وکیل پایه یک دادگستری استان زنجان، در پاسخ به این سوال که آیا پرونده های مربوط به درگیری و نزاع در مقایسه با دیگر حوزه ها در این استان افزایش نشان می دهد، می گوید: به طور قاطع نمی توان گفت که پرونده های این بخش کاهش یا افزایش دارد که با توجه به سیاست های چند سال اخیر قوه قضائیه که برخی از مصادیق مجرمانه مانند صدور چک بلامحل را جرم نمی داند این مسائل به حذف عناوین مجرمانه منجر و رتبه های اول دررتبه های بعدی اعلام و جایگزین می شود.
وی اضافه می کند: بر این اساس پرونده های تشکیل یافته بیشتر در بین سنین 17 تا 30 سالگی بوده که درگیری و نزاع به مراتب خطرناکی را مرتکب شده بودند.
غفاری با رد نقش عامل جغرافیایی در رشد نزاع و درگیری این استان خاطرنشان می کند: پرونده های متشکله مربوط به این معضل در فصل بهار بیش از فصول دیگر بوده اما در تمامی سال این وضعیت مشاهده می شود.
وی یادآوری می کند: متاسفانه نزاع های منتهی به جراحات شدید و قتل در سالهای اخیر روند افزایشی را نشان می دهد که عواقب بسیار سختی را نیز به دنبال دارد.
این وکیل پایه یک دادگستری استان زنجان ادامه می دهد: فوت یک فرد و عدم رضایت اولیای و یا در صورتی که رضایت نیز حاصل شود به لحاظ اقتصادی تبعاتی را بر جای می گذارد.
وی در مجموع کاهش آستانه تحمل مردم در این استان را عاملی مهم در بروز و گسترش نزاع و درگیری این استان عنوان و خاطرنشان می کند: این عامل نیز به مسائل دیگری باز می گردد که مطالعات جامع و دقیقی باید در خصوص آن انجام گیرد.
این وکیل پایه یک دادگستری استان زنجان نقش آگاهی بخشی رسانه های گروهی را در کاهش این معضل بسیار تاثیر گذار می داند و اظهار می کند: تهیه و پخش برنامه مستند از بزهکاران در بند می تواند درس عبرت خوبی برای مخاطبان باشد.


*آموزش مدیریت کنترل خشم رکن اساسی در بروز پیشگیری از نزاع
رییس مرکز آموزشی و درمانی شهید بهشتی استان زنجان، نیز با تاکید بر اینکه آموزش مدیریت خشم در دوران کودکی اثر گذاری بهتری هنگام بروز مسائل و ناهنجاری های مختلف دارد، می گوید: به مردم باید این آموزش ها را ارائه داد که بیش از گذشته به حقوق انسانی هم احترام بگذارند و فراگیری این نوع مهارتها در زندگی تاثیرات مثبتی به دنبال دارد.
دکتر علیرضا آرمانی کیا یادآوری می کند: عوامل متعدد محیطی، فرهنگی، هیجانی جسمانی و روانپزشکی در بروز درگیری و نزاع دخالت دارد و به صراحت نمی توان عامل خاص را در این حوزه اعلام کرد.
وی بیان می کند: ناکامی های فردی، تحقیر و تخریب احساسات فردی، پیش داوری و مورد بی مهری واقع شدن ، نوع محیط زندگی، بیماری های مزمن، از جمله عوامل تاثیر گذار در بروز خشونت، درگیری و نزاع به شمار می رود.
این روانپزشک مرکز آموزشی و درمانی شهید بهشتی استان زنجان، به پیامدهای خشم اشاره می کند و می گوید: بروز خشم عوارضی مانند گرفتگی عضلات، تپش قلب، اضطراب و تشویش، سردردهای میگرنی را به دنبال دارد و رفتارهای پر ریسک را افزایش می دهد.
وی بیان می کند: برای مدیریت خشم باید راهکارهایی را مورد توجه قرار داد که به کارگیری نکات اعلام شده نتایج بهتری را رقم می زند.
آرمانی کیا تصریح می کند: یادداشت های دلیل خشم در طول روز، ترک محل مناقشه، نفس عمیق، نوشیدن آب خنک، برخورد واقع بینانه با مسائل و از همه مهمتر آموزش روش حل مسله از جمله موارد مهمی است که به مدیریت کنترل خشم کمک می کند.
وی اضافه می کند: یک موضوع مهم دیگری در مورد خشم معذرت خواهی از طرف مقابل بوده و این مهم به هیچ عنوان فرد را تخریب نمی کند.
رییس مرکز آموزشی و درمانی شهید بهشتی استان زنجان، خاطرنشان کرد: گفت و گو و مذاکره با تن صدای پایین، رعایت فاصله و به کار گیری ادبیات محترمانه نیز از راهکارهای موثر مدیریت کنترل خشم در افراد است.
وی با تاکید بر اینکه مسله اقتصادی به نوبه خود عامل تعیین کننده ای در بروز خشم ، نزاع و درگیری افراد است، ابراز می کند: نبود مهارت های ارتباطی و آموزشی در سنین کودکی نیز موجب می شود فرد به خشونت و درگیری گرایش یابد.
آرمانی کیا خاطرنشان می کند: آموزش های صحیح رسانه های گروهی و پرهیز از پخش برنامه های ترویج خشونت و درگیری می تواند اثرات مثبتی به دنبال داشته باشد.

6085/7320



25/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن