واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مقصد و مقصود تیم تخریب گران دولت - آفرین چیت ساز اول برای اهل فرهنگ و رسانه این خبر بسی نامیمون است که بازار سیاه شایعه و دروغ از دنیای شفاف خبر پیشی بگیرد و جماعت جاعلان خبر و کاسبان شایعه قدرت خود را به رخ مولدان فرهنگ و هنر بکشند. این واقعیت به اندازه کافی هراسناک است که در گرماگرم رشد و رونق فعالیت خبری، بساط شایعه و دروغ گسترده شود و در این بازار سیاه محفل ها و گروه هایی صف بیارایند که مقصد و مقصودشان خشکاندن چشمه های خلاقیت و تولید در عرصه های فرهنگی و هنری است.
هفته ای که گذشت موجی سهمگین از این بازار سیاه برخاست و پهنه فرهنگ را درنوردید. در این هجوم شایعه و دروغ، آرامش حریم اهل هنر به هم خورد و مدیران و سکانداران عمارت فرهنگ در بهارستان به صحنه ای از یک مؤاخذه ناخواسته کشانده شدند تا پاسخگوی ماجرایی باشند که نه تنها واقعیت خارجی نداشت بلکه اصل و فرع آن ساخته و پرداخته گردانندگان بازار سیاه شایعه بود.
آنچه در این هفته بر وزارت ارشاد دولت روحانی گذشت زنگ خطر قدرت گیری تیم شایعه سازان و بولتن سازان را به همراه دارد. یک هفته پیگیری مراجع فرهنگی و دستگاه اطلاعاتی دولت درباره شایعه ای که ذهن نیروهای ارزشی جامعه را مشوه کرد این واقعیت را عیان کرد که در پستوی سیاست ایران، محافلی با دستی گشاده به جعل خبر و پمپاژ آن در میان بزرگان دینی جامعه سرگرم هستند.
داستان از این قرار بود که اثری موسیقایی پس از احراز همه شرایط قانونی و اخلاقی از وزارت ارشاد جواز انتشار کسب می کند اما این اثر هنری در میانه راه دستمایه جعل خبری دروغ از سوی بولتن سازان قرار می گیرد. در بسته خبری یا بولتن آکنده از دروغی که حول این اثر تهیه و به آدرس حوزه های علمیه و مراکز دینی ارسال می شود اثری که بر پایه همخوانی و کار گروهی یک تیم موسیقی تهیه شده به دروغ با عنوان تک خوانی یک زن معرفی می شود و در نهایت از این گزارش دروغ چنین نتیجه گیری می شود که باب تک خوانی زنان گشوده شده است و وزارت ارشاد جواز یک امر خلاف قانون را صادر کرده است.
مدیران مطلع فرهنگی کشور از رواج چنین دروغی آن هم در تیراژ وسیع شگفت زده شدند و مقام ارشد اطلاعاتی دولت رسماً نسبت به جولان محفل شایعه پردازان و بولتن سازان هشدار داد. در گفتار شدیداللحن محمود علوی وزیر اطلاعات، رنگی از نگرانی نسبت به تحرک شبکه تولیدگران دروغ و شایعه دیده می شود. گویی روندی آغاز شده است که «اتاق عملیات روانی» فهرستی از آثار فرهنگی و هنری را دستمایه هجمه سیاسی به دولت قرار داده اند.
نکته جالب اینجا است که وزیران اطلاعات و فرهنگ روحانی که در خط مقدم این جنگ روانی هستند در اظهارات اخیر خویش مقصد و مقصود شبکه بولتن سازان را فاش ساختند. طبق گفته علی جنتی سررشته این کارزار ضداخلاقی در دست جریانی است که هرگونه رونق و نشاط در پهنه فرهنگ و هنر کشور را خطری برای منافع جناحی خویش می بیند. آنها برخوان ثروت و امکاناتی نشسته اند که از دوران هشت ساله دولت پیشین به ارث برده اند و سهمی از درآمد 800 میلیارد دلاری نفت را صرف ساختن مؤسسات به ظاهر فرهنگی و هنری و سایت ها و شبکه های مجازی کرده اند.
اما سؤال یا معمای بزرگ افکار عمومی این است، اکنون که هویت شبکه جاعلان خبر و بولتن سازان فاش شده چرا چرخه شوم شایعه متوقف نمی شود؟ چرا دست اندرکاران این محافل بعد از تکذیب ادعاهای خویش باز هم بر تولید و تکرار این دست بولتن ها و بسته های به اصطلاح خبری پا می فشارند؟
به باور کارشناسان رسانه، بازی تولید تکذیب شایعه هر اندازه برای مسئولان جامعه دل آزار باشد اما برای عوامل و کاسبان این حرفه لذت بخش است. هر اندازه که دولتمردان و مسئولان جامعه سودای آرامش در فضای خبری کشور را داشته باشند محافل بولتن ساز نفع خویش را در ناآرامی و التهاب می بینند. بازیگران وادی شایعه چون دست شان از اندیشه و استدلال خالی است می کوشند این کسری و کمبود را با چالش آفرینی برای صاحبان اندیشه جبران کنند. آنها می دانند که پمپاژ شایعه و دروغ فضا را غبارآلود می کند و در فضای آشفته تشخیص حقیقت برای مخاطبان و مردم دشوار می آید. اکنون نیز به نظر می رسد برای جریان مخالف دولت، ایجاد التهاب و جنجال نه یک تاکتیک بلکه یک راهبرد بزرگ است و آنها با این محاسبه در تنور شایعه می دمند که این روش آسانترین راه برای انحراف افکار عمومی، بهترین وسیله برای سرخورده کردن اهل هنر و مناسبترین حربه برای تخریب و تضعیف دولت است.
*یادداشت ایران
** تمام
25/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]