محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842299537
تجميع معايب شرکت هاي دولتي و خصوصي در خصولتي ها
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ بهمن ۱۳۹۳ (۱۰:۰ق.ظ)
مرحله گذر از اقتصاد دولتي به ناکجا آباد منتهي شد تجميع معايب شرکت هاي دولتي و خصوصي در خصولتي ها گروه اقتصاد سياسي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، با کمي تامل به آمارهاي اقتصادي دولتمردان، پي به شرايطي خواهيم برد که اقتصاد وارد مرحله اي جديدي از تورم رکود شده است.
دلايل اين رکود نيز مانند نبود مديريت جامع نگر و به تبع آن عدم بهرهگيري مناسب و به هنگام از منابع عظيم و بي بديل ارزي ناشي از جهش جهاني قيمت نفت که ميتوانست محرکي اثرگذار و توانمند و پسزمينه مطلوبي براي سرمايهگذاري در بخش توليد و صنعت به گونهاي باشد که اقتصاد کشور را در زماني کوتاه در مسير رشد و بالندگي حتي فراتر از شاخصهاي منظور شده در برنامهها قرار دهد و دستاوردهاي ارزشمندي همچون برون رفت از بحران بيکاري، بهبود شاخصهاي عدالت اجتماعي و در نهايت ارتقاي کيفيت زندگي همه شهروندان ايراني را نويد بخشد، با آرمانگرايي ناپخته و بي توجهي به مبناي علم اقتصاد در سياست هاي اتخاذ شده در کشور، نه تنها اين فرصت طلايي و شايد بينظير از دست رفت بلکه سبب ساز ايجاد تورم رکوردي جديد با افزايش قيمت و کاهش توليد شود.
ارزيابي رويکردهاي اقتصادي دولت حاکي از آن است که اين برنامههاي اقتصادي در اکثر زمينهها از جمله افزايش سنگين و يکباره نرخ حاملهاي انرژي، پرداخت مستقيم يارانه ها به مردم، انجام سياستهاي اعتباري و بانکي دست و پاگير و بوروکراسي اداري، تاکيد بر سياستهاي انبساطي تعهدي بدون توجه به طرف عرصه اقتصاد و بسياري از تصميمات که فاقد مستندات علمي و حتي تجربي در زمينه اقتصاد بوده، نه تنها مشکلي از خيل مشکلات اقتصادي کشور را بهبود نبخشيده، بلکه ظرفيتهاي موجود اقتصاد ملي که به هر تقدير پيش از اين و در سالهاي پس از انقلاب کسب شده بود را - نيز از بين برده و يا به حداقل رسانده تا جايي که بي ثباتي مالي و ارزي و تورم سنگين و سرسامآور همراه با رکود اقتصادي تنها رهآورد اين نوع نگرش به اقتصاد بوده است. با اين باور که آثار سوء تصميمات اتخاذ شده امروز سالها بر اقتصاد ايران سايه خواهند افکند.
تنها نقطه اميد آنجاست که تجربه گذار برخي از کشورها همچون ترکيه و آرژانتين از بحران هاي حاکم بر وضعيت اقتصادي آنها- همان گونه که بر اقتصاد ايران حاکم است ميتواند نويدبخش آن باشد که با انجام سياستهاي صحيح و منطقي و با پشتوانه علم اقتصاد، عبور از اين بحران در آيندهاي نه چندان دور امکان پذير باشد.
در همين راستا با علي محمد احمدي، نايب رئيس کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي گفت و گويي را انجام داده ايم که به شرح زير است:
اقتصاد طبق قانون اساسي کشور بايد بر چه اصول بنا شود؟
در برنامه هاي کلان اقتصادي کشور، ترسيم اقتصاد بر سه پايه دولتي، خصوصي و تعاوني ها بنا شده است و هيچ منعي براي فعال نشدن اين واحدها در قانون اساسي آورده نشده است.
از همين سو، يکي از وظايف دستگاه هاي حاکميتي آن است که با ايجاد تناسب مناسب بين بخش هاي دولتي و خصوصي، شرکت هاي اقتصادي را در مسيري هدايت هدايت کند که انتهاي آن، منجر به کارآمدي اقتصاد کشور باشد.
اما نفت تناسب عملکردي بين اين 3بخش را از بين برده است؟
مهم ترين ايرادي که به اقتصاد وارد بوده آن است که همواره زيان هاي فراوان بر پيکره اقتصاد وارد آمده و اين خاصيت نفت پايه بودن آن است ؛ متاسفانه اين اقتصاد مسير خود را چارچوب کارايي و بهره وري در مسير رانت هاي نفتي دنبال کرده مي کند؛ مهم ترين پيامد رانت هاي دولتي در مسير اقتصاد نفتي فربه شدن دولتي است که ديگر توان جايگزين کردن ديگر محصولات را به جاي نفت ندارد.
با اتکا بر همين تصميمات، متاسفانه تراز بخش خصوصي کشور در اقتصاد با محدوديت مواجه شد و بودجه هاي سالانه محدود نيز اجازه پيشرفت اقتصاد و گسترش فعاليت هاي عمراني را تنها با حمايت دولت از شرکت هاي دولتي، سلب کرده است.
به نظر شما اين رويه چه زماني اصلاح مي شود؟
لزوم اصلاح ورود بخش هاي خصوصي و تعاوني به اقتصاد ضروري است؛ زيرا در بعضي از مواقع شاهد نگاه هاي نئوکلاسيکي دولتي در اقتصاد هستيم که تنها براي انجام يک امور، فقط دولت مي تواند وارد يک بحث شود و اين اجازه از بخش خصوصي گرفته شده است.
بايد بار ديگر تاکيد شود که طبق قانون اساسي، هيچ گروهي از فعالان اقتصادي نظير خصوصي ها و تعاوني ها از انجام فعاليت هاي اقتصادي منع نشده اند و بايد اين بخش ها در چارچوب قوانين که نفع عمومي و پيشرفت کشور را حاصل داشته باشد، پروژه هاي اقتصادي را براي ساخت يا تکميل، در دست گيرند.
همان طور که دنيا اهميت بخش هاي خصوصي در اقتصاد را درک کرده است، بايد کشور ما از ماهيت اقتصاد دولتي به سمت خصوصي شدن حرکت کند تا جايگزين مناسب نفت را از اين گروه جست و جو کند.
نگاه اشتباه به بخش خصوصي، بخش هاي نيمه دولتي را زاييد که هيچگاه اين عزيزکرده دولتي هم نتوانستند راه از جايي ببرند؟
در واقع حاصل فرآيند انتقال بد يا همان پياده سازي اصل44، انتقال اقتصاد دولتي به بخش خصوصي بود که در کمتر کشوري اين ساختار به چنين شکلي راه اندازي شده بود؛ اگر مي خواهيم مرحله گذار از اقتصادي دولتي را به سمت اقتصاد خصوصي داشت بايد از پايه فرايندي تعريف شود ؛ امروز اين شرکت هاي ايجاد شده عمدتا معايب بخش خصوصي و دولتي را دارند و از سوي مقابل هيچ کدام از مزاياي خصوصي ها و دولتي را نمي توان در آنها جست.
بايد قوانين بالادستي کشور به صورتي ترسيم مجدد و بازمهندسي شود که اين سيکل ناقص واگذاري ها اصلاح و رويه خصوصي سازي به معبري براي قانون گريزي اقتصادي تبديل نشود.
نياز اين تغيير رويکرد نيز به خاطر آن است که در مديريت اين شرکت شاهد هستيد که عمده مديريت ها در قالب مديريت دولتي هست و حتي عمده سهام و تصميم گيرندگان نيز دولتي ها هستند و زماني که معيار ما کوچک سازي اقتصاد است، اين رويه کاملا برخلاف روح اصلي قانون اصل44 است.
دولت ها به غير از اصراف منابع در بخش خصوصي سازي ها، اصولا در ارائه پرداخت يارانه نقدي نيز قدرت چنداني ندارند؟
مطمئنا مجلس شوراي اسلامي در بررسي لايحه بودجه94، دولت مجاز به شناسايي و حذف افراد ثروتمند خواهد کرد تا اين افرادي که از لحاظ مالي با مشکلات مواجه نيستند، اعتبار آنها به افراد کم درآمد و به سمت ديگر نيازهاي عمراني کشور سوق پيدا کند.
اما نبايد از اين نکته نيز غافل شد که در اين مورد يک بي دقتي انجام شد، اين بي دقتي را به خاطر اين که تنها دولت مجاز شده است و نه ملزم در باب اين مسأله مي گوييم، دولت تنها مجاز به حذف دهک ها شد که مي تواند اين موضوع را اجرايي کند يا نکند؛ بنابراين طبق اين مجاز دانستن، تکليف و الزامي بر دوش دولت قرار داده نشده است.
شما هم انتقادات فراواني نسبت به ارائه يارانه هاي نقدي داريد؟
به لحاظ عقلي و مصلحت جامعه در آن است که پرداخت يارانه به صورت يکسان به تمامي افراد جامعه تعلق پيدا نکند و توجه و خوشرويي دولت به کم درآمدها بايد بيشتر و به همين تناسب اخم دولت در پرداخت يارانه به ثروتمندان نيز بايد بيشتر باشد.
دولت بايد اطلاعات پايه اي را از تمامي ارگان هاي نظارتي جمع اوري کند تا اين اطلاعات را به عنوان مبناي اطلاعاتي افراد استفاده و از جمع بندي ان بهترين تصميم جمعي را براي يارانه ها اتخاذ کند.
مگر يارانه افراد ثروتمند به چه حجمي مي رسد؟
بايد به اين نکته توجه کنيم که ابتدا کشورمان در وضعيت قرمز تحريمي بسر مي برد يعني زماني که در فروش مهمترين منبع درآمدي کشور «نفت» با مشکل روبه رو هستيم بايد صرفه جويي را در دستور کار خود قراردهيم؛ کاهش درآمدهاي دولت را شاهد هستيم و اين مجلس و حتي دولت را ملزم به رعايت مصرف منابع بودجه مي کند؛ ضمن اينکه اين مطلب را يادآوري مي کند که پي گير اقتصاد مقاومتي نيز باشيم.
ارزيابي شما از وضعيت حامل ها به چه صورت است؟
دو راه داريم، يا اين که دوباره قيمت حاملهاي انرژي را گران کنيم و يا هزينهها را کم کنيم و اگر هزينهها را کم نکنيم و قيمت حاملهاي انرژي را بالا نبريم دولت با کسري بودجه مواجه ميشود و اين کسري آثار تورمي و مسائل خاص خود را به دنبال خواهد داشت.
بخش اول
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]
صفحات پیشنهادی
معاون سپاه صاحبالامر(عج) قزوین تأکید کرد لزوم رفع موانع تولید در شرکتهای خصوصی و دولتی قزوین
معاون سپاه صاحبالامر عج قزوین تأکید کردلزوم رفع موانع تولید در شرکتهای خصوصی و دولتی قزوینمعاون اجرایی سپاه صاحبالامر عج استان قزوین بر لزوم رفع موانع تولید در شرکتهای بخش خصوص و دولتی این استان تأکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین مسئولان سپاه صاحبالامر عج انشست وزیر بهداشت با روسا و مدیران بیمارستانهای دولتی، خصوصی و خیریه و اعضای سازمان نظام پزشکی استان اصفهان
نشست وزیر بهداشت با روسا و مدیران بیمارستانهای دولتی خصوصی و خیریه و اعضای سازمان نظام پزشکی استان اصفهان وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در نشستی با روسا و مدیران بیمارستان های دولتی خصوصی و خیریه و اعضای سازمان نظام پزشکی استان به سؤالات و پیشنهادات اعضا در خصوص برنامه تحوبر اساس مصوبه هیأت وزیران صورت گرفت خروج 5 شرکت و سازمان دولتی از فهرست اجرایی اصل 44
بر اساس مصوبه هیأت وزیران صورت گرفتخروج 5 شرکت و سازمان دولتی از فهرست اجرایی اصل 44بر اساس مصوبه اخیر هیأت وزیران پنج شرکت و سازمان دولتی از فهرست تعیین نوع فعالیت اقتصادی که در آیین نامه اجرایی قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 به آن پرداخته شده بود خارج شدند به گزارش حوزه دورئیس سازمان مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش در گفت وگو با فارس خبر داد افزایش سطح سواد معلمان مدارس واگذار
رئیس سازمان مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش در گفت وگو با فارس خبر دادافزایش سطح سواد معلمان مدارس واگذار شده به بخش خصوصیرئیس سازمان مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش گفت سطح سواد تحصیلی معلمان به کار گرفته شده در واگذاری مدارس دولتی به موسسان غیر دولتی بالاتر رفته و رضایتحقیر بخش خصوصی تقویت شرکتهای خارجی است
معاون اول رییس جمهوری تحقیر بخش خصوصی تقویت شرکتهای خارجی است خبرگزاری پانا معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر لزوم توجه به بخش خصوصی خاطرنشان کرد تحقیر بخش خصوصی تقویت شرکتهای خارجی است و تقویت این بخش نیز تقویت اقتصاد و اقتدار کشور است ۱۳۹۳ شنبه ۱۸ بهمن ساعت 11 08 به گزارشعرضه سهام 9 شرکت دولتی در هفته سوم بهمن
عرضه سهام 9 شرکت دولتی در هفته سوم بهمن سهام 9 شرکت دولتی به همراه یک پیست اسکی در هفته سوم بهمن در فرابورس و از طریق مزایده واگذار می شوند به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه سنا تعداد 509 سهم شرکت ساختمانی عمران تکلار معادلخروج 5 شرکت و سازمان دولتی از فهرست اجرایی اصل 44 - اخبار ایران و جهان |
هیئت وزیران تصویب کرد خروج 5 شرکت و سازمان دولتی از فهرست اجرایی اصل 44 شناسهٔ خبر 2485627 سهشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۶ اقتصاد > اقتصاد ایران بر اساس مصوبه اخیر هیات وزیران پنج شرکت و سازمان دولتی از فهرست تعیین نوع فعالیت اقتصادی که در آیین نامه اجرایی قانون اجرای سیاستهایعضو کمیسیون تلفیق مجلس به فارس خبر داد مصوبه تلفیق برای اختصاص 2 درصد هزینه شرکتهای دولتی سودده به آموزش و پر
عضو کمیسیون تلفیق مجلس به فارس خبر دادمصوبه تلفیق برای اختصاص 2 درصد هزینه شرکتهای دولتی سودده به آموزش و پرورشعضو کمیسیون تلفیق مجلس از مصوبه عصر امروز این کمیسیون برای تخصیص 2 درصد از هزینه شرکتهای دولتی سودده از محل صرفهجویی به وزارت آموزش و پرورش خبر داد ایرج ندیمی در گفترقابت آقازاده های دولتی برای تصاحب اتاق بازرگانی بخش خصوصی! |اخبار ایران و جهان
رقابت آقازاده های دولتی برای تصاحب اتاق بازرگانی بخش خصوصی انتخابات اتاق طی تمامی سال های گذشته با حواشی بسیاری مانند دخالت های دولتی یا مصلحت های داخلی پارلمان بخش خصوصی گره خورده بود ولی به نظر می رسد با ثبت نام آقازاده های دولتی در انتخابات آینده فضای اتاق ایران قدری تغییر کنخروج ۵ شرکت و سازمان دولتی از فهرست اصل ۴۴ |اخبار ایران و جهان
خروج ۵ شرکت و سازمان دولتی از فهرست اصل ۴۴ بر اساس مصوبه اخیر هیأت وزیران پنج شرکت و سازمان دولتی از فهرست تعیین نوع فعالیت اقتصادی که در آییننامه اجرایی قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ به آن پرداخته شده بود خارج شدند کد خبر ۴۷۲۳۷۹ تاریخ انتشار ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۷ - 03 Feواگذاری شرکت فرش کرمان به بخش خصوصی ظرف یک ماه آینده
دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۰ استاندار کرمان از واگذاری شرکت فرش کرمان از سوی بانک تجارت ایران به بخش خصوصی استان خبر داد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی کویر علیرضا رزمحسینی عصر دیروز یکشنبه 12 بهمنماه در جریان بازدید از شرکت فرش کرمان با حضور درخروج 5 شرکت و سازمان دولتی از فهرست اجرایی اصل 44
سهشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۹ بر اساس مصوبه اخیر هیات وزیران پنج شرکت و سازمان دولتی از فهرست تعیین نوع فعالیت اقتصادی که در آیین نامه اجرایی قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 به آن پرداخته شد بود خارج شدند به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا بنا بر مصوبهسازمان خصوصی سازی اعلام کرد: واگذاری 38 هزار میلیارد ریال سهم دولتی در 10 ماه
سازمان خصوصی سازی اعلام کرد واگذاری 38 هزار میلیارد ریال سهم دولتی در 10 ماه از ابتدای سال تا پایان دیماه 38 هزار و 48 میلیارد ریال سهم دولتی توسط سازمان خصوصی سازی واگذار شده که از این میزان 450 میلیارد ریال در بورس 26 هزار و 854 میلیارد ریال در فرابورس یک میلیارد ریال از طروزیر جهاد کشاورزی: مشکلی برای میوه شب عید وجود ندارد/ شرکت بازرگانی دولتی از ۴ ماه قبل زیر نظر جهاد کشاورزی
وزیر جهاد کشاورزی مشکلی برای میوه شب عید وجود ندارد شرکت بازرگانی دولتی از ۴ ماه قبل زیر نظر جهاد کشاورزیوزیر جهاد کشاورزی با بیان این که شرکت بازرگانی دولت از ۴ ماه قبل به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شده است گفت هیچ مشکلی برای میوه شب عید وجود ندارد به گزارش خبرنگار اقتصادی خببا شرکت در تظاهرات ضد دولتی دهقانهای پاراگوئه خواستار استعفای رئیس جمهور این کشور شدند
با شرکت در تظاهرات ضد دولتیدهقانهای پاراگوئه خواستار استعفای رئیس جمهور این کشور شدندصدها نفر از دهقانهای پاراگوئهای با شرکت در تظاهراتی ضد دولتی خواستار استعفای رئیس جمهور این کشور شدند به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای خبرگزاری فارس در آمریکای لاتین به نقل از «پرنسمدیرعامل مجتمع فولاد صنعت بناب: واحدهای نیمه دولتی ورشکستگی بخش خصوصی را رقم میزنند
مدیرعامل مجتمع فولاد صنعت بناب واحدهای نیمه دولتی ورشکستگی بخش خصوصی را رقم میزنندمدیرعامل مجتمع فولاد صنعت بناب با بیان اینکه 35 میلیون تن محصول تولیدی این واحد در انبار داریم گفت وزارت صنعت و معدن به طور جدی به بازار ورود کرده و در خصوص تعرفههای وارداتی برای محصولات چینی توزیر اقتصاد فردا برای پاسخ دادن چه سئوالاتی به مجلس می رود؟/ حضور فعالان فتنه 88 در شرکت های دولتی!
وزیر اقتصاد فردا برای پاسخ دادن چه سئوالاتی به مجلس می رود حضور فعالان فتنه 88 در شرکت های دولتی وزیر اقتصاد فردا برای پاسخگوی به سئوال 3 نماینده در خصوص بیانضباطی مالی جبران خسارت سرمایهگذاران بورس ارائه نشدن لایحه اصلاح نظام بانکی افت ناگهانی شاخص بورس و انتصابهای غیرق-
گوناگون
پربازدیدترینها