واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دستگیری مظنونان حملات تروریستی سین کیانگ چین در اندونزی پکن - ایرنا - چهار مظنون حملات تروریستی در استان سین کیانگ و ایستگاه راه آهن «کونمینگ» چین که سال گذشته 92 کشته برجای گذاشت، در اندونزی دستگیر شدند.
به گزارش ایرنا، رسانه های چین روز جمعه با انتشار این خبر اعلام کردند که این افراد مظنون به عملیات تروریستی ایستگاه راه آهن «کونمینگ» در استان «یون نن» و سایر عملیات انجام شده در استان سین کیانگ هستند که دستگیری آنان با همکاری مشترک پلیس ضد تروریسم چین و اندونزی صورت گرفته است.
رسانه های چینی به زمان دقیق دستگیری این افراد اشاره ای نکردند.
ایستگاه راه آهن «کونمینگ» در استان «یون نن» در جنوب غرب چین، دهم اسفند ماه سال 92 از سوی 10 تروریست سیاهپوش که مسلح به سلاح سرد و مواد منفجره بودند مورد حمله قرار گرفت که بر اثر آن 92 مسافر این ایستگاه کشته شدند.
این گروه همچنین هفتم مرداد ماه سالجاری، در عملیات تروریستی دیگر، ایستگاه های پلیس و ادارات دولتی همین منطقه را مورد حمله قرار دادند که این عملیات نیز بر اساس گزارش پلیس منطقه سین کیانگ، 33 کشته و 133 زخمی از مردم دو نژاد «ایغور» و «هان» داشت.
بعد از چند ماه، سه تن از متهمان این حوادث دستگیر و اعدام می شوند و پلیس چین به منظور دستگیری سایر عوامل این حوادث تروریستی همکاری های نزدیکی را با برخی کشورهای همسایه از جمله مالزی و اندونزی آغاز کرد.
روزنامه های «چاینا دیلی»، «مردم» و «سان کائو شین شی» چین روز جمعه در گزارشی از دستگیری چهار مظنون این حملات تروریستی خبر دادند و نوشتند، این افراد در یک همکاری مشترک توسط نیروهای امنیتی اندونزی و چین دستگیر شده اند.
براساس این گزارش، احتمال انتقال این افراد به چین و تحویل آنان به مقامات امنیتی چین رد نشده است.
پلیس اندونزی پیش تر و در شهریور ماه سال جاری نیز از دستگیری چهار تروریست ایغور چین و سه تروریست این کشور به اتهام همکاری با گروه تکفیری داعش خبر داده بود.
«پل سوتارمان» فرمانده پلیس ملی این کشور اعلام کرد بود که پلیس در عملیاتی هفت متهم به همکاری با تروریست ها را بازداشت کرد که چهار متهم از نژاد ایغور هستند.
پلیس مالزی نیز مهر ماه امسال و در راستای گسترش همکاریهای ضدتروریستی با چین بیش از 155 مهاجر غیرقانونی اویغور از منطقه مسلمان نشین سین کیانگ را در حومه شهر کوالالامپور دستگیر کرد.
دولت مالزی که سیاست گسترش روابط تجاری با قدرت نخست اقتصادی آسیا را پیگیری می کند حدود 21 ماه پیش شش پناهجوی اویغور را به چین بازگرداند و تحت فشار انتقاد نهادهای بین المللی حقوق بشر و آژانس پناهندگان سازمان ملل قرار گرفت.
منطقه خودمختار سین کیانگ با مرکزیت ارومچی در منطقه شمال غرب چین واقع شده است و خشونتها در این استان طی 20 ماه گذشته بیش از 400 کشته بر جا گذاشته است.
منطقه خودمختار "سین کیانگ" عمدتاً یک منطقه مسلمان نشین است که قومیت اصلی آن را اویغورها تشکیل می دهند که زبان آنها شبیه زبان ترکی است، آمارها حاکی است نزدیک به هشت میلیون و 300 هزار نفر اویغور در سین کیانگ سکونت دارند، خواست جدایی طلبان ترکستان شرقی جدا کردن منطقه سین کیانگ در شمال غرب این کشور از خاک چین است.
دولت چین از سال گذشته میلادی عملیات وسیعی را بر ضد گروه استقلال طلب ترکستان شرقی آغاز کرده و صدها تن دستگیر شده اند.
دولت چین طی چند ماه گذشته شاهد افزایش عملیات و بمب گذاری در این منطقه بوده و اعتقاد دارد گروه های جدایی طلب در سین کیانگ در پی تاسیس دولت مستقلی تحت عنوان ترکستان شرقی هستند.
آساق*231*1597* 3404
24/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]