واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اظهارات سخنگوی پنتاگون و نقش برآب شدن برنامه های پشت پرده آمریکا و کره جنوبی پکن - ایرنا - برخلاف اظهارنظرهای سابق مقامات آمریکایی مبنی بر عدم مذاکره سئول و واشنگتن درخصوص استقرار سپر دفاع موشکی موسوم به «تاد» در خاک کره جنوبی، سخنگوی پنتاگون با اظهارات جدیدش، واقعیت تازه ای را فاش ساخت.
به گزارش ایرنا، «جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در یک کنفرانس خبری گفت که مذاکره و رایزنی های مداومی بین آمریکا و کره جنوبی درباره استقرار سامانه موشکی تاد در کره جنوبی انجام شده است هرچند نمی توانم جزئیات آن را بیان کنم.
خبرگزاری یونهاپ چهارشنبه گزارش داد: این سخنان برخلاف اظهارنظرهای سابق مقامات دوطرف است که بارها عنوان کرده بودند آمریکا و کره جنوبی درباره استقرار این سامانه با یکدیگر گفت وگو نکرده اند.
«جف پول» یک سخنگوی دیگر پنتاگون در واکنش به اظهارات کربی گفت که این سخنان برخلاف موضع گیری های سابق مقامات آمریکایی نیست چرا که گفت وگوهای بین واشنگتن و سئول به صورت غیررسمی بوده است.
وی تاکید کرد که درحال حاضر هیچ مذاکره جدی و رسمی بین دو کشور درباره این موضوع وجود ندارد.
پول اظهار داشت: گفتن این مساله که ما و مقامات کره جنوبی مذاکرات غیر رسمی نداشتیم، خلاف واقعیت است.
«دیوید هل وی» معاون وزیر دفاع آمریکا در امور شرق آسیا نیز اظهارات جان کربی را تکذیب کرد و گفت که مقامات آمریکا همچنان بر مواضع قبلی خود استوار هستند.
هل وی گفت: «تاکید می کنم هیچ رایزنی بین دولت های آمریکا و کره جنوبی درباره استقرار سامانه موشکی تاد وجود نداشته است».
موضوع استقرار سامانه موشکی آمریکا در کره جنوبی از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که منتقدان آن معتقدند آمریکا درحال گسترش سامانه های دفاع موشکی خود در منطقه است.
چین و روسیه بارها نسبت به این موضوع واکنش داشته و نسبت به استقرار آن در کره جنوبی اعتراض کردند.
روز گذشته «الکساندر تیمونین» سفیر جدید روسیه در کره جنوبی با ابراز نگرانی از تصمیم مقامات واشنگتن برای استقرار سامانه موشکی «تاد» در خاک کره جنوبی، این اقدام را غیرسازنده و عامل بی ثباتی در منطقه دانست.
دولت چین نیز بارها به استقرار سیستم دفاع ضدموشکی پیشرفته در کره جنوبی اعتراض کرده و این اقدام را موجب تخریب روابط پکن و سئول دانسته است.
چندی پیش «چانگ وان چوان» وزیر دفاع چین در دیدار با همتای کره ای خود، مراتب اعتراض پکن به استقرار این سامانه را اعلام کرده بود.
کره جنوبی و آمریکا متحد نظامی هستند و همواره اقدام به برگزاری رزمایش های مشترک در آب های ساحلی جنوب و جنوب غرب شبه جزیره کره می کنند.
رزمایش های نظامی آمریکا با کره جنوبی در شبه جزیره کره همواره با اعتراض های شدید کره شمالی مواجه است. کره شمالی برگزاری این رزمایش ها را تهدیدی علیه ثبات و امنیت این منطقه می داند.
همچنین حضور ارتش آمریکا در کره جنوبی با 28 هزار و 500 نیرو عملا این منطقه را به سمت بی ثباتی و تشنج سوق داده و سبب شده است تا دو کشور کره شمالی و کره جنوبی که از سال 1950 میلادی در شرایط نه جنگ نه صلح بسر می برند، به مرز یک جنگ فراگیر نزدیک شوند.
آساق*1*1597**1392
22/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]