واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با قرار گرفتن در آستانه سال نو و آغاز خریدهای نوروزی
نظارتهای مدیریت غذا، آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه تشدید میشود
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی همدان گفت: با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و گسترده شدن بساط دستفروشها نظارت مدیریت غذا، آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه تشدید میشود.
محمد کاظمزاده امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان اظهار کرد: هر ساله با قرار گرفتن در روزهای پایانی سال و تنوع بساط دستفروشها و البته ارزانتر بودن اجناس در این بساطها، بیشتر شهروندان جذب محصولات آنها میشوند غافل از اینکه بیشتر این محصولات تقلبی، قاچاق و تهدید کننده سلامت افراد هستند. وی با اشاره به رسالت معاونت غذا و دارو که حفظ سلامت مردم است، گفت: کارشناسان حوزه غذا در قالب تیمهای فنی از طرف مدیریت غذا در سطح استان از کارخانههای تولیدی و بازار بازدید و نظارت جدی خواهند کرد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی همدان با تأکید بر خرید محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی معتبر از مراکز خرید رسمی، دارا بودن برچسب کنترل کیفیت وزارت بهداشت و پلمب بودن آنها افزود: گاهی مواد آرایشی بهداشتی که حتی از کانالهای رسمی و با مجوز وزارت بهداشت و درمان وارد کشور میشوند، بستهبندی پلمب شده ندارند و به راحتی به وسیله افراد سودجو تخلیه و با مواد دیگری پر میشوند که ممکن است عوارض سوء بر سلامت افراد بر جای بگذارند.
وی اظهار کرد: در برخی از موارد، متخلفان حتی قالب ظروف و برچسب مواد خارجی را ساخته و با موادی بسیار متفاوت با موادی که روی ظرف درج شده، پر میکنند که این مسئله سلامت مصرفکنندگان را تهدید میکند. کاظمزاده افزود: این در حالی است که با وجود پرداخت هزینه بسیار زیاد برای تهیه مواد خارجی و با اطمینان از برچسب وزارت بهداشت، باز هم معلوم نیست که واقعاً چه چیز مصرف میشود.
وی خطاب به افراد گفت: برای اینکه مقابله با چنین مشکلاتی، ابتدا باید لوازم آرایشی معتبر را انتخاب کرده، سپس از برچسب وزارت بهداشت و پلمب بودن آن محصول مطمئن شد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی همدان خاطرنشان کرد: بر اساس ماده 11 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی باید روی اقلام خارجی، برچسب فارسینویسی شامل نام محصول، نام تجاری، تاریخ تولید و انقضا، شماره مجوز ورود از وزارت بهداشت و نام شرکت واردکننده درج شده باشد.
وی با تأکید بر اینکه شماره ثبت، شماره بهرهبرداری و بارکد به هیچ عنوان نشانه مجوز تولید بهداشتی نیست، ابراز داشت: مواد آرایشی باید دارای پروانه ساخت یا مجوز رسمی ورود از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشند که این موضوع باید مد نظر قرار گیرد.
کاظمزاده گفت: مندرجات وزارت بهداشت بر روی مواد وارداتی به سه شکل برچسب، مهر (شامل درج تاریخ تولید و تاریخ انقضا) یا به صورت فارسینویس بر روی برچسب اصلی ظرف است که آخرین مورد، بهترین نوع برای تشخیص غیر تقلبی بودن آن محصولات است.
وی در پایان با بیان اینکه کارشناسان معاونت غذا و دارو همه روزه آمادگی دریافت و پذیرش شکایات مردمی از طریق شماره تماس 38381809 081 را دارند، تأکید کرد: در اسرع وقت پیگیریهای لازم در ارتباط با شکایات انجام میشود. انتهای پیام/3140/ح40
93/11/21 - 14:56
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]