واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تحلیل گر پاکستانی: مواضع رهبر ایران، فرصتی تکرار نشدنی برای حصول توافق هسته ای است اسلام آباد - ایرنا - یک تحلیل گر ارشد مسایل سیاسی و بین المللی پاکستان معتقد است بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر موافقت ایران با توافق هسته ای خوب، فرصتی تکرار نشدنی برای حصول توافق جامع میان ایران و گروه 1+5 است.
حضرت آیت الله خامنه ای روز یکشنبه گذشته در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش و پدافند هوایی، گفتند: من با توافقی که بتواند انجام شود موافقم اما با توافق "بد" موافق نیستم.
ایشان با اشاره به اظهارات مکرر امریکاییها که می گویند "توافق نکردن بهتر از توافق بد است" افزودند: ما هم همین عقیده را داریم! و معتقدیم توافق نکردن بهتر از توافقی است که به ضرر منافع ملی و زمینه ساز تحقیر ملت بزرگ ایران شود.
"ژنرال طلعت مسعود" Talat Masood، سپهبد بازنشسته ارتش پاکستان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، در خصوص بیانات حضرت آیت الله خامنه ای مبنی بر موافقت جمهوری اسلامی ایران با توافق خوب و مخالفت با توافقی که منافع ملی ایران را تامین نکند، گفت: این مواضع از سوی ایران، گامی مثبت محسوب می شود و نشان می دهد که ایران اراده کافی برای حل تمام مسایل مربوط به موضوع هسته ای با غرب را از طریق راه های مسالمت آمیز و بدون مصالحه بر روی منافع ملی، دارد.
وی مواضع اعلام شده از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران را مبتنی بر منطق دانست و گفت: رهبر ایران بارها بطور آشکار و صریح اعلام کرده است که این کشور بدنبال ساخت سلاح هسته ای نیست اما می خواهد فناوری هسته ای برای مقاصد صلح آمیز را در اختیار داشته باشد ضمن اینکه ایران گام های زیادی در مسیر اعتماد سازی و شفاف سازی فعالیت های هسته ای خود برداشته است و طبق گزارش نهادهی بین المللی ذیربط، هیچ نشانه ای مبنی بر انحراف فعالیت های هسته ای ایران از مسیر صلح آمیز وجود ندارد.
ژنرال طلعت مسعود در توصیف اینکه یک توافق هسته ای خوب میان ایران و گروه 1+5 چه نتایجی برای منطقه و جهان می تواند داشته باشد، گفت: توافق هسته ای خوب و جامع میان ایران و گروه 1+5 می تواند تحولات فوق العاده در معادلات در عرصه های بین المللی ایجاد کند و به عامل تسهیل کننده برای باز شدن بسیاری از گره ها در معادت منطقه ای و بین المللی تبدیل شود.
وی تاکید کرد: قدرت های غربی این حق را ندارد که ایران را از داشتن فناوری هسته ای صلح آمیز محروم کنند. ایران عضو آژانس بین المللی انرژی اتمی و از نخستین امضا کنندگان پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای (ان.پی.تی) است و براساس مقررات این نهاد بین المللی، کسی نباید مانع از دستیابی ایران به فناوری صلح آمیز هسته ای از جمله حق این کشور برای غنی سازی اروانیوم برای مصارف صلح آمیز و تولید انرژی شود.
این تحلیل گر ارشد مسایل سیاسی و بین المللی پاکستان در توصیف این که یک توافق هسته ای خوب میان ایران و گروه 1+5 چه ویژگی هایی باید داشته باشد، گفت: توافق خوب، توافقی است که در آن حق ایران در برخورداری از فناوری صلح آمیز هسته ای به رسمیت شناخته شود و در مقابل ایران نیز با ادامه اقدامات اعتماد ساز، اعتماد طرف مقابل را نسبت به صلح آمیز بودن فعالیت های خود جلب کند.
وی در بخشی دیگر از این گفت و گو اظهار داشت که احتمال امضای توافق هسته ای جامع میان ایران و گروه 1+5 بسیار زیاد است چرا که طرف آمریکایی به عنوان طرف اصلی ایران در گروه شش کشور، به شدت به دبنال این توافق است.
ژنرال طلعت مسعود گفت: زمان زیادی تا پایان دوره دوم ریاست جمهوری باراک اوباما باقی نمانده است و او برای افزودن به کارنامه دستاوردهایش به عنوان رییس جمهوری آمریکا، به توافق هسته ای با ایران نیاز دارد.
این ژنرال بازنشسته ارتش پاکستان اظهار داشت: توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5 می تواند یکی از بزرگترین توافقات ده های اخیر در جهان باشد و اگر این توافق در دوره ریاست جمهوری اوباما و حکومت دمکرات ها در آمریکا حاصل شود، برگ برنده بزرگی برای دمکرات ها در دور آتی انتخابات ریاست جمهوری در رقابت با جمهوری خواهان خواهد بود.
آساق*3**272**1723
21/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]