محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852623568
- انتظارها برای شفاف شدن پرونده 170 نماینده دریافت کننده پول از رحیمی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: موضوع 170 نماینده به کجا رسید؟ انتظارها برای شفاف شدن پرونده 170 نماینده دریافت کننده پول از رحیمی تهران- ایرنا-سرنوشت موضوع دریافت پول 170 نماینده ی مجلس هشتم از معاون اول دولت دهم به کجا رسید؟ این پرسشی است که این روزها در افکار عمومی مطرح است. یکی از حقوق مردم آگاهی از واقعیت رخدادهای کشور است به خصوص اگر این واقعیت ها در مورد سلامت مالی و پاکدستی منتخبان ملت باشد.
ماجرا از آنجا آغاز شد که «محمدرضا رحیمی» معاون اول دولت دهم در دادگاه محکوم شد و بسیاری از همراهان سیاسی پیشین پشت وی را خالی کردند. پس از اعلام برائت «محمود احمدی نژاد» از معاون اول متخلف و اعلام این که این تخلفات ربطی به دولت وی ندارد، رحیمی در نامه یی سرگشاده خطاب به احمدی نژاد اعلام کرد یک میلیارد و دویست میلیون تومان را از طرف دولت وی میان 170نماینده ی مجلس هشتم تقسیم کرده است. 23 نفر از مجلسیان خواستار افشای نام گروه 170 نفره شدند اما عده یی دیگر بر آن شدند تا مساله پیگیری نشود! در این میان مردم می خواهند بدانند چه کسانی در خانه ی ملت از کارگزاران دولت دهم پول گرفته اند؟ همچنین این پول زیر چه عنوانی پرداخت و صرف چه کاری شده است؟
***چرا فهرست اسامی را منتشر نمی کنند؟
«نادر قاضی پور» نماینده ی ارومیه از چهره های سیاسی است که خواستار افشای فهرست نام های گروه 170 نفره شده است. وی در گفت وگو با گروه پژوهش و تحلیل خبری خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) اظهار کرد: من از جمله نمایندگان مجلس هشتم هستم که در آن فهرست قرار ندارم به همین خاطر اکنون اصرار دارم این آقایی که اکنون متهم شده است اسامی افرادی که ادعا می کند به آنها پول داده اعلام کند.
وی افزود: اگر واقعا 170 نماینده را با مبلغ یک میلیارد و دویست میلیون تومان خریده، پس قیمت ما در مجلس خیلی ارزان است!
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که این گونه اظهارات در شان مجلس و نظام جمهوری اسلامی نیست ، اظهار کرد : باید این مساله روشن و با رشوه دهنده و رشوه گیرنده برخورد شود چون این کمترین حق مردم است که از این مسایل مطلع شوند و در جریان امور باشند.
قاضی پور اظهار داشت: ادعاهای رحیمی تا حد زیادی با «سعید مرتضوی» (رییس سازمان تامین اجتماعی در دولت دهم) تشابه دارد زیرا مرتضوی پس از آنکه زمین خورد مدعی شد به نمایندگان پول داده است. رحیمی هم همین موضوع را مطرح کرده است. اگر واقعا چنین حرف هایی درست است، پس چرا اسامی نمایندگانی را که پول گرفته اند منتشر نمی کنند!
به گفته وی، دادستان کل کشور باید به این مساله ورود کند و روشن شود که موضوع از چه قرار بوده است زیرا مردم انتظار دارند با متخلفان قاطعانه برخورد شود.
***از نظر قوه ی قضاییه تا تحقیق و تفحص
«ناصر سراج» رییس سازمان بازرسی کل کشور در واکنش به ادعاهای تازه ی معاون اول دولت دهم گفته است « دستگاه قضایی با هر کسی که مرتکب جرمی شده قطعا برخورد خواهد».
اینگونه اظهارات و موضع گیری ها در میان مردم ونمایندگان امیدواری ها در زمینه ی شفاف شدن این مساله را افزایش می دهد.
«کمال الدین پیرموذن» نماینده ی مردم اردبیل که یکی دیگر از نمایندگان پیگیر این موضوع است در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا اظهار کرد: مردم حق دارند که از آنچه در مجلس و تشکیلات دولتی و به طور کلی نظام می گذرد مطلع باشند. اگر قرار بود مشکلات ما با حاشا کردن و زیربار نرفتن خطاها حل شود، تاکنون همه ی مشکلات حل شده بود. به اعتقاد من پنهان کاری ها تنها به اعتماد سوزی منجر می شود و سرمایه ی ارزشمند اجتماعی را می کاهد.
این نماینده ی اصلاح طلب یادآور شد: زمانی شعار می دادیم «حکومت علی برقرار می کنیم ما، رژیم پهلوی را سرنگون می کنیم ما». فراموش نکنیم حکومت علی (علیه السلام) ایجاب می کند مقابل سوء استفاده کنندگان از قدرت، رانت خواران و افراد ظاهرالصلاح که چهره ی نظام و انقلاب را خدشه دار می کنند، بایستیم.
پیرموذن افزود: این افراد که به سرمایه ی اجتماعی آسیب می زنند و دین ستیزی را کلید زده اند باید در مقابل مردم معرفی شوند و لازمه ی این کار مقدم دانستن منافع ملی بر منافع جناحی و گروهی است.
وی با تاکید بر شفافیت به عنوان یکی از مشخصه های حکمرانی درست (صحیح) گفت: ما برای روشن شدن این موضوع نامه یی را خطاب به رییس مجلس نوشتیم تا اسامی 170 نماینده یی را اعلام کند که در مجلس هفتم و هشتم از رحیمی پول گرفته اند و این اسامی را در اختیار رسانه ها بگذارد.
نماینده ی مردم اردبیل ادامه داد: ما همچنین انتظار داریم که قوه قضاییه به عنوان چشم بینای مردم در این مساله ورود پیدا کند و نتایج حاصل از بررسی را به اطلاع مردم برساند.
پیرموذن تصریح کرد: اگر احیانا تاکیدی در این خصوص صورت گیرد ما در مجلس از ابزار تحقیق و تفحص استفاده می کنیم و خودمان وارد عمل می شویم.
پیرموذن کارنامه ی عمل رییسان 2 قوه ی مققنه و قضاییه در مورد این مساله را قابل قبول دانست و افزود: آقای بنایی معاون پارلمانی رییس قوه ی قضاییه نیز در این زمینه قول هایی داده است و امیدواریم این پرونده بدون سیاسی شدن، بررسی شود و نتایج آن به صورت روشن و شفاف به اطلاع مردم برسد.
***پیچیدگی های مساله ی پرداخت پول از سوی دولتی ها به مجلسی ها
در برابر ادعای رحیمی برخی مجلسی ها اظهار داشته اند مبلغ یک میلیارد و دویست میلیون تومان به شکل چک های پنج میلیون تومانی و زیر عنوان کمک به مساجد پرداخت شده است. با این حال نزدیکی زمانی توزیع چک های یاد شده با استیضاح «علی کردان» وزیر کشور دولت نهم از دید برخی شائبه برانگیز است.
«محمد رضا باهنر» نایب رییس مجلس شورای اسلامی چند روز پیش در یک نشست خبری بدون تکذیب دریافت منابع مالی از رحیمی و تاکید بر لزوم مشخص شدن منشا پول های پرداخت شده گفت: اگر کاندیدایی با گرفتن پولی وامدار کسی می شود بحث دیگری به میان می آید.
باهنر اظهار کرد: این طور مطرح شده که آقای رحیمی پولی گرفته و آن را به تعدادی از کاندیداهای نمایندگی مجلس داده است، مثلا به هر کاندیدا از این میزان پول به طور میانگین پنج میلیون تومان می رسد که این مبلغ پنج درصد هزینه هایشان است. احتمالا کاندیداها هم نمی دانستند منشا این پول ناپاک است.
گذشته از مساله ی مهم منشا مبالغ پرداخت شده، در افکار عمومی پرسش هایی در زمینه ی ماهیت دریافت این مبالغ از طرف نمایندگان مطرح شده است. از جمله این که آیا نامزدهای انتخاباتی مجاز به دریافت منابع مالی از سوی دولت و از بیت المال هستند یا خیر؟ همچنین این پرسش که کمک های مالی اینچنینی زمینه ساز ایجاد تعهد منتخبان به کمک کنندگان می شود و آیا این وامدار شدن ها نوعی بداخلاقی سیاسی نیست؟
به باور شماری از صاحبنظران، مساله ی دریافت کمک های مالی در ایران از آنجا پیچیده می شود که این کمک ها را حزب یا گروه سیاسی با ساز و کار روشن نظارتی دریافت نمی کند. در برابر، فرد این کمک مالی را دریافت می کند و از این رو می تواند در خلا نظارت و شفافیت این پول ها را در راه اهداف و منافع شخصی و انتخاباتی خود مصرف کند.
داریوش قنبری نماینده ی پیشین مجلس در مورد چک های پنج میلیونی به فرارو گفت: گفته بودند که این پول ها تحت عنوان کمک به مساجد به مردم داده است و همین یکی از ایرادات وارد به موضوع است زیرا وقتی سازمان اوقاف و مراکز مرتبط وجود دارند، چرا باید از طریق نمایندگان مجلس اقدام کرد؟ ... توجه داشته باشید که وقتی کمک های مالی گسترده به نمایندگان می شود حتما نیتی پشت آن است و دنبال خرید نماینده هستند. حال اگر ظاهری مثل کمک به مسجد و کار خیر هم داشته باشند چیزی تغییر نمی کند زیرا فردی که قصد کار خیر دارد شخصا اقدام می کند، بنابراین وقتی سراغ نمایندگان مجلس می آیند حتما دلیل دیگری دارد که مثال آن انصراف از استیضاح کردان است.
این نماینده ی مجلس اظهار داشت:کمک های مردمی به ستادهای انتخاباتی معمول است اما در حد 10 هزار و 50 هزار تومان و نه خیلی بیشتر. به اضافه این که در پرونده ی مذکور این کمک ها از سوی یک مقام دولتی به نمایندگان داده شده است و این خود نکته ی قابل توجهی است.
*** کمک های انتخاباتی و مساله ی شفافیت
یکی از رویکردهای شماری از چهره های سیاسی در قبال مساله ی پرداخت پول از طرف مقام های دولتی به شماری از نمایندگان مجلس، تلاش برای جلوگیری از برجسته شدن این مساله در جامعه و فضای سیاسی کشور است. در این زمینه عده یی از نمایندگان در برابر پرسش های مطرح شده بر مبنای استدلال ها و دلایل گوناگون مهر سکوت بر لب زده اند.
همچنین در برابر دیدگاه هایی که دریافت کمک هزینه های انتخاباتی را در چارچوبی آسیب شناسانه مورد بررسی قرار می دهند، گروهی با اشاره به سنگین بودن هزینه های انتخاباتی، دریافت کمک های مالی از سوی افراد و احزاب را مجاز می شمرند و مساله ی مهم در این پیوند را سلامت منابع مالی قلمداد می کنند.
«صادق زیباکلام» مدرس علوم سیاسی دانشگاه تهران در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا ضمن تاکید بر ضرورت شفاف سازی در این خصوص گفت: مهم ترین مساله در استفاده از کمک های مالی انتخاباتی شفافیت در مورد آن است.
وی توضیح داد: موضوع دریافت کمک به خودی خود مشکل ساز نیست اما یک نکته ی قابل توجه وجود دارد و آن سازماندهی ارایه و دریافت کمک مالی به نامزدهای انتخاباتی است. در همه ی جوامع توسعه یافته مبالغی به احزاب و چهره های سیاسی داده می شود تا در رقابت های انتخاباتی هزینه کنند اما این مبالغ و پرداخت کنندگان آن باید روشن باشند. درحزب «دموکرات» آمریکا، «کارگر» انگلیس و دیگر احزاب بزرگ دنیا نیز همین اتفاق می افتد و همه چیز به صورت شفاف اعلام می شود.
زیباکلام تاکید کرد: دریافت پول از شخصی که اکنون محکوم شده است بدون آنکه در جایی اعلام شود حتما جرم است. از این رو بدون شک افکار عمومی حق دارد در این خصوص خواستار شفاف سازی و روشن شدن مساله باشد.
این مدرس دانشگاه این انگاره را مطرح کرد که آرایش اکثریت در مجلس شورای اسلامی سبب کمرنگ شدن اهمیت و محدود شدن ابعاد مساله ی دریافت پول از معاون اول دولت دهم شده است و شاید اگر این اتفاق در مورد نمایندگان اقلیت می افتاد اوضاع متفاوت با وضعیت کنونی بود.
در جمع بندی ِ آنچه گفته شد مساله ی آگاهی بخشی در مورد ماجرای پرداخت و دریافت پول در درجه ی بالایی از اهمیت قرار می گیرد و مقابله با هر آسیبی بر پیکر اعتماد مردم به منتخبان و مسوولان کشور بایسته یی غیرقابل چشم پوشی است.
مسوولان قضایی و قانونگذاری کشور در روزهای گذشته بر لزوم رسیدگی صریح و شفاف به این پرونده تاکید کرده اند و از این رو اراده ی شکل گرفته برای پاسخ گویی به پرسش های ایجاد شده در اذهان عمومی می تواند اطمینان مردم به مسوولان نظام را پررنگ تر و محکم تر سازد.
مساله ی دیگر لزوم وضع سازوکارهای قانونی و شفاف در زمینه فعالیت های انتخاباتی است تا به عنوان معیاری برای تعیین پاک دستی منتخبان مردم مانع از گشوده شدن پرونده هایی مشابه شود.
*گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم**آ.ف**9279**2054
21/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]
صفحات پیشنهادی
انتظارها برای شفاف شدن پرونده 170 نماینده دریافت کننده پول از رحیمی
انتظارها برای شفاف شدن پرونده 170 نماینده دریافت کننده پول از رحیمی سرنوشت موضوع دریافت پول 170 نماینده ی مجلس هشتم از معاون اول دولت دهم به کجا رسید این پرسشی است که این روزها در افکار عمومی مطرح است یکی از حقوق مردم آگاهی از واقعیت رخدادهای کشور است به خصوص اگر این واقعیت هاانصراف مجلس از پیگیری اعلام اسامی 170 نماینده دریافت کننده پول از رحیمی
چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۴ نماینده مردم اردبیل در مجلس گفت که از پیگیری اعلام اسامی 170 نمایندهای که از محمدرضا رحیمی پول دریافت کردند منصرف شده است کمالالدین پیرموذن در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اظهار کرد با توجه به این که ما متوجه شدیدرخواست 4 نماینده از لاریجانی برای اعلام اسامی 170 نماینده دریافتکننده پول از رحیمی
پیرموذن در جمع خبرنگاران مطرح کرد درخواست 4 نماینده از لاریجانی برای اعلام اسامی 170 نماینده دریافتکننده پول از رحیمی نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی از نامه نمایندگان به لاریجانی برای اعلام اسامی 170 نمایندهای که از رحیمی پول گرفتهاند خبر داد به گزارش خبرنگار پارل170 نماینده دریافتکننده پول از رحیمی مجلس را تضعیف کردهاند
170 نماینده دریافتکننده پول از رحیمی مجلس را تضعیف کردهاند فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه اتفاقاتی از این دست در دولت نهم و دهم به وفور دیده شده است به خبرنگار آفتاب گفت اگر در خاطرها باشد در مقطعی دیگر نیز بحث تعاملاتی از این دست بین نمایندگان و دولت گذشته مطرح گردید دانصراف مجلس از معرفی 170 نماینده دریافت کننده پول از محمدرضا رحیمی
انصراف مجلس از معرفی 170 نماینده دریافت کننده پول از محمدرضا رحیمی کمالالدین پیرموذن افزود با اینحال بر اساس آنچه برخی اعضای هیات رییسه مجلس اعلام کردند چون این پول صرفا به نامزدهای مجلس هشتم داده شده است بهتر است مجلس نهم پیگیر این موضوع نباشد مجلس از پیگیری معرفی اسامی 1انصراف مجلس از معرفی 170 نماینده دریافت کننده پول از رحیمی
انصراف مجلس از معرفی 170 نماینده دریافت کننده پول از رحیمی مجلس از پیگیری معرفی اسامی 170 نماینده دریافت کننده پول از محمدرضا رحیمی منصرف شد روز نو مجلس از پیگیری معرفی اسامی 170 نماینده دریافت کننده پول از محمدرضا رحیمی منصرف شد به گزارش روزنو صبح امروز 4 تن از نمایندگان مجلآریایینژاد در گفتوگو با فارس: اصولگرایان خواستار اعلام جزئیات 170 نماینده دریافتکننده پول از رحیمی هستند
آریایینژاد در گفتوگو با فارس اصولگرایان خواستار اعلام جزئیات 170 نماینده دریافتکننده پول از رحیمی هستندنماینده مردم ملایر در مجلس با تاکید بر انتشار اسامی 170 نمایندهای که معاون اول رئیس جمهور سابق مدعی شده آنها پول دریافت کردهاند گفت که جزئیات دقیق این پولها باید اعلام شنماینده مجلس: اسامی 170 نماینده دریافت کننده پول از رحیمی اعلام شود
نماینده مجلس اسامی 170 نماینده دریافت کننده پول از رحیمی اعلام شود نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی از نامه نمایندگان به لاریجانی برای اعلام اسامی 170 نمایندهای خبر داد که از رحیمی پول گرفتهاند روز نو نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی از نامه نمایندگان به لانماینده مردم نوشهر و چالوس و کلاردشت خواستار شد اعلام اسامی 170 نماینده دریافت کننده پول از رحیمی
نماینده مردم نوشهر و چالوس و کلاردشت خواستار شداعلام اسامی 170 نماینده دریافت کننده پول از رحیمینماینده مردم نوشهر و چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی خواستار اعلام و انتشار اسامی 170 نماینده دریافت کننده پول از رحیمی شد به گزارش خبرگزاری فارس از نوشهر قاسم احمدیلاشکیاسامی 170 نماینده دریافت کننده پول از رحیمی اعلام شود
چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۷ نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی از نامه نمایندگان به لاریجانی برای اعلام اسامی 170 نمایندهای خبر داد که از رحیمی پول گرفتهاند به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا کمالالدین پیرموذن در حاشیه جلسه علنی روز چهارشنبه مجنماینده مردم کرمانشاه در مجلس: اسامی نمایندگان دریافتکننده پول از رحیمی اعلام شود
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس اسامی نمایندگان دریافتکننده پول از رحیمی اعلام شودنماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی خواستار معرفی اسامی 170 نمایندهای که در دورههای هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی از رحیمی معاون احمدینژاد پول دریافت کردهاند توسط مراجع قانونی شد سید سعیدیک نماینده مجلس: لیست نمایندگان دریافتکننده پول از رحیمی منتشر شود
یک نماینده مجلس لیست نمایندگان دریافتکننده پول از رحیمی منتشر شود نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی گفت برای اینکه حیثیت افراد پاک درستکار و برای حمایت از آنها باید لیست نامزدهایی که از آقای رحیمی معاون اول احمدی نژاد پول دریافت کرده اند منتشر شود به گزارش نامه نیوز مونماینده مجلس: لیست نمایندگان دریافتکننده پول از رحیمی منتشر شود
نماینده مجلس لیست نمایندگان دریافتکننده پول از رحیمی منتشر شود نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی گفت برای اینکه حیثیت افراد پاک درستکار و برای حمایت از آنها باید لیست نامزدهایی که از آقای رحیمی معاون اول احمدی نژاد پول دریافت کرده اند منتشر شود روز نو نماینده مردم خویافشای اسامی 170 نماینده پول گرفته از رحیمی را از قوه قضائیه پیگیری میكنیم
افشای اسامی 170 نماینده پول گرفته از رحیمی را از قوه قضائیه پیگیری میكنیم نماینده اردبیل در مجلس شورای اسلامی انتشار خبر پاره کردن نامه درخواست افشای 170نماینده پول گرفته از محمدرضا رحیمی معاون اول احمدی نژاد برای انتخابات را دقیق ندانست و تکذیب کرد به گزارش نامه نیوز کمالالدمتن نامه نمایندگان مجلس به برادران لاریجانی درباره اعلام اسامی 170 نمایندهای که از رحیمی پول گرفتند
متن نامه نمایندگان مجلس به برادران لاریجانی درباره اعلام اسامی 170 نمایندهای که از رحیمی پول گرفتند برخی نمایندگان مجلس در نامههای جداگانهای به رؤسای قوای مقننه و قضاییه خواستار اعلام اسامی 170 نفر از نمایندگان و نامزدهای مجلس هشتم از به ادعای معاون اول دولت دهم از وی پول گرفتاسامی ۱۷۰ نماینده ای که از رحیمی پول دریافت کرده اند را منتشر کنید - اخبار ایران و جهان |
تعدادی از نمایندگان در نامه ای به ریاست مجلس خواستار شدند اسامی ۱۷۰ نماینده ای که از رحیمی پول دریافت کرده اند را منتشر کنید شناسهٔ خبر 2476750 چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۲ سیاست > مجلس نماینده اصلاح طلب مجلس از ارائه نامه ای به رئیس مجلس با امضای ۳۰ نماینده برای معرفی ۱۷۰ ن-
سیاسی
پربازدیدترینها