واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ بهمن ۱۳۹۳ (۱۰:۳۲ق.ظ)
رييس سازمان غذا و داروي وزارت بهداشت: هر داروي گران تري، الزامأ اثربخش تر نيست دکتر ديناروند گفت: سامانه رهگيري فرآورده هاي غذايي و دارويي با هدف شناسايي تقلب در اين فرآورده ها، سال 94 اجرايي شود.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر رسول ديناروند در برنامه کافه سؤال که شب گذشته از شبکه دو سيما با موضوع دستاوردهاي دارويي کشور پخش شد، گفت: يکي از مهمترين اقدامات انجامشده، پورتال سازمان غذا و دارو يا همان سامانه رهگيري دارو است. اين سامانه براي شناسايي تقلب و کنترل قاچاق در تمام حوزههاي غذا و دارو کاربرد جدي خواهد داشت و در سال 94 اجرايي ميشود.
دکتر ديناروند در ادامه توضيح داد: اين طرح در سال 93 با اتمام زيرساختهاي لازم آن، نهايي ميشود و تاکنون تعداد 20 کد جديد براي دارو نصبشده و تا پايان سال به 300 قلم ميرسد.
دکتر ديناروند معضل قاچاق را يکي از آسيبهاي جدي در حوزه غذا و دارو ذکر کرد و گفت: مسئله قاچاق در اين حوزه صرفنظر از ضررهاي اقتصادي، آسيبهاي جدي بهسلامت مردم وارد ميکند بنابراين ضرورت دارد که دستگاههاي ذيربط در اين خصوص اهتمام بيشتري داشته باشند.
رييس سازمان غذا و دارو با اشاره به اينکه، براي سلامت مردم يک جامعه اقدامات و امکانات بسياري موردنياز است، گفت: شرايط امروز قابل قياس با 30 سال گذشته نيست بهطور مثال در اوايل انقلاب پزشک بهاندازه کافي در کشور نداشتيم اما در حال حاضر تعداد 50 هزار نفر پزشک متخصص داريم و جامعه پزشکي شامل: پزشکان، دندانپزشکان و داروسازان حدود 180 هزار نفر است که اين آمارها نسبت به اوايل انقلاب 10 برابر شدهاند.
به گفته دکتر ديناروند در اوايل انقلاب تنها هزار داروخانه در کشور وجود داشت که اين تعداد به 12 هزار داروخانه رسيده که بايد به اين آمار داروخانههاي فعال در 800 بيمارستان، 2 هزار مرکز بهداشتي و حدود 18 هزار خانه بهداشت را هم اضافه کنيم.
رييس سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: دارو ابزار درمان است که بخشي از اين داروها ابزار تشخيص و پيشگيري از ابتلا به بيماري رادارند مثل واکسن که درواقع نقش اين دسته از داروها بسيار پررنگتر است.
وي با اشاره به اينکه، در حال حاضر تمامي خطوط توليد دارو در کشور وجود دارد، افزود: هيچ کشوري وجود ندارد که همه داروهاي مصرفياش را خودش توليد کند حتي مطرحترين کشورهايي که در حوزه دارويي حرف اول را ميزنند مثل کشور سوييس، واردات دارو در اين کشور 20 ميليارد دلار و صادرات آن 40 ميليارد دلار است.
دکتر ديناروند افزود: در کشور ما نيز از 15 سال قبل، 95 درصد داروي مصرفي توليد داخل بوده و ما نميتوانيم بازار دارو را کاملاً در اختيار واردات قرار دهيم.
دکتر ديناروند با اشاره به اينکه، عليرغم توصيه برخي پزشکان به مصرف داروي خارجي و استقبال مردم ازايندست داروها، 95 درصد داروهاي مصرفي ايراني است، گفت:
مردم بايد اطمينان داشته باشند که اگر داروي توليد داخل کيفيت و اثربخشي لازم را نداشته باشند اجازه ورود به بازار مصرفي را نميدهيم. حتي برخي داروها بايد علاوه بر کنترل کيفيت و آزمايشگاهي، مراحل مطالعه باليني را در طول مدت 6 ماه تا يک سال طي کنند.
دکتر ديناروند خاطرنشان کرد: گاهي يک داروي مشخص توسط چند کارخانه توليد ميشود که ممکن برخي از آنها به بستهبندي و ظاهر آن توجه بيشتري کنند و يا قيمت گرانتري عرضه کنند که اين نبايد ملاک انتخاب مردم باشد چراکه الزاما" هر داروي گرانتري، اثربخشتر نيست اما متأسفانه مطالعات و بررسيها نشان داده که در انتخاب دارو، تبليغات نقش دارد.
وي در خصوص تأثير تحريمها در حوزه دارويي کشور اذعان کرد: ادعاي کشورهاي غربي مبني بر اينکه، دارو مشمول تحريمها نيست، فريبکاري است چراکه بحران دارويي در سال 91 و ابتداي سال 92 ناشي از تحريمها، مشکلات ارزي و افزايش هزينهها بود.
دکتر ديناروند خاطرنشان کرد: در برنامههاي چهارم و پنجم توسعه، بر کاهش هزينههاي پرداختي از سوي مردم به زير 30 درصد تأکيد شده است درحاليکه در طول مدت 10 سال گذشته (بهجز امسال) هزينهها 60 درصد بود و 10 درصد از اين هزينهها کمرشکن بود که با اجراي طرح تحول سلامت توسط دولت يازدهم، اين هزينهها بسيار کاهش پيداکرده و در حال حاضر به شش درصد رسيده است.
وي در پايان افزود: طرح تحول سلامت عليرغم سختيهاي بودجه و فشارهاي بينالمللي و تحريمها موردحمايت مقام معظم رهبري، مردم، دولت و مجلس بوده و اميدواريم اين سير صعودي حمايتها ادامه داشته باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]