تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس براى اصلاح خود، خويشتن را به زحمت بيندازد، خوشبخت مى‏شود هر كس خود را در لذت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820230828




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- اگر اوباما سخنان رهبری را بشنود!؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اگر اوباما سخنان رهبری را بشنود!؟ تهران- ایرنا- روزنامه «اطلاعات» در ستون «محک» خود با عنوان «اگر اوباما سخنان رهبری را بشنود!؟» به قلم «ابوالقاسم زاده» نوشته است: سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش و پدافند هوایی، موج خبری در رسانه های داخلی و خارجی ایجاد کرده است. در رسانه های داخل موافقان و مخالفان مذاکره به قول معروف «فصل الخطاب» اختلاف های خود در نظرپردازی درباره مذاکرات با گروه 1+5 و تیم مذاکره کننده ایرانی را دریافتند که رهبری بار دیگر بر توافق و قبول اصل مذاکره و همچنین «تلاش بی وقفه مسئولین و هیات مذاکره کننده» تاکید کردند.


نویسنده می افزاید: اگرچه به جای رهنمود گرفتن از سخنان رهبری و قرار گرفتن در یک جبهه واحد در تائید دستگاه وزارت خارجه دولت یازدهم که بار سنگین و خطیر مذاکرات را بر دوش گرفته است، هنوز در برداشت و تفسیر این سخنان گرایش های متفاوت سیاسی دیده می شود، اما باید از پند رهبری دریابیم که زمان بسیار حساس است و همه ما در یک «ماراتن» در حفظ و حراست از نظام جمهوری اسلامی و منافع ملی خود قرار داریم. انقلاب و بنیانگذار آن امام خمینی (ره) به ما آموخت که «وحدت کلمه» در برابر متجاوزان به حقوق ملی، رمز پیروزی است.
رهبری در سخنان خود دو گروه از مخاطبان را در نظر گرفتند. مخاطبان اول، مردم و انقلاب آنها بود. اگر در دهه اول بعد از پیروزی انقلاب و تشکیل جمهوری اسلامی در ایران، این بخش از مخاطبان (مردم و انقلاب اسلامی) را تنها در ایران و محدوده جغرافیای آن ارزیابی و محک می زدیم، امروزه گستره این بخش از مخاطبان سراسر کشورهای اسلامی و حتی کشورهای غیراسلامی را فرا گرفته است و به صورت مفهومی این بخش از مخاطبان وسعت جهانی پیدا کرده اند. در ایران، فردا 22 بهمن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی است. همین فردا مردم در سراسر ایران «وحدت کلمه» خود را به جهانیان نشان خواهند داد، آنچنان که رهبری در سخنان خود فرمودند: «ملت ایران در روز 22 بهمن نشان خواهد داد که زیر بار حرف زور نمی رود و پاسخ هر تحقیرکننده ای را نیز با ضربه متقابل خواهد داد.»
محاسبه دولت اوباما از ایران امروز نیز قدرت مخاطبان اول در سخنان رهبری (مردم و انقلاب اسلامی) را در وسعت فراگیری منطقه ای نشان می دهد. اوباما برخلاف رئیس جمهور گذشته آمریکا «جرج بوش» که می گفت، «ایران محور شرارت است» از واقعیت قدرتمندی جمهوری اسلامی ایران می گوید و چندین بار او و دیگر دولتمردان کنونی آمریکا گفته اند، ایران بزرگترین یا مهمترین قدرت در منطقه خاورمیانه است که بدون همکاری آن، بحران ها در این منطقه غیرقابل حل است. اوباما اگر همچنان بر این باور باشد، باید سخنان رهبری را بشنود تا بار دیگر دچار اشتباه محاسبات نگردد. نکته ای که دیروز رهبری بر آن تاکید داشت که آمریکا درباره ایران همواره دچار اشتباه محاسبه بوده است. در نگاه به پرونده رفتارهای آمریکا درباره ایران از قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی «اشتباه محاسباتی» چنان دیده می شود که بسیاری از تحلیلگران سیاسی غربی نیز بر آن تاکید دارند. ملت ایران تجربه های این اشتباه محاسباتی آمریکا علیه ایران را در بیش از سه دهه گذشته دیده اند که در این پرونده دو محور، حمایت از تروریسم علیه مردم و نظام نوپای جمهوری اسلامی و دیگری تحمیل جنگ، آن هم به مدت هشت سال برای سرنگونی انقلاب و نظام مشهود است. امروز رهبری همان سخنی را گفته اند که بسیاری از کارشناسان سیاسی اما منصف در غرب می گویند. آمریکا و متحدان غربی او هر کاری که ممکن بود و می توانستند، علیه ایران در سی سال گذشته انجام داده اند تا مگر مردم ایران را به زانو درآورند و اگر کاری مانده باشد که نکرده باشند، ناشی از آن بوده است که نتوانسته اند انجام دهند. اما محصول این رفتارها ناشی از اشتباه محاسبات غرب بعد از سه دهه، ایرانی شده است که اولاً در مقایسه با همه کشورهای منطقه امن تر است و ثبات امنیتی آن قابل مقایسه با دیگر کشورها نیست، ثانیاً، قدرتمندترین توان نظامی و مقاومتی را دارد و ثالثاً، پیشرفت های علمی آن مثال زدنی شده است. رهبری در سخنان خود گفتند «طراحی سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی آمریکا مانع از پیشرفت ایران نخواهد شد.» رابعاً، امروز جمهوری اسلامی ایران منادی اصلی ثبات، صلح و امنیت پایدار برای منطقه خاورمیانه شده است و در حالی که رئیس جمهوری آن در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل، طرح جهان عاری از خشونت را ارائه می دهد، در عمل ایران الگوی مبارزه با تروریسم و نژادپرستی (صهیونیسم) شده است. دولت عراق رسماً در همه مجامع سیاسی و بین المللی می گوید، اگر نبود کمک های فوری و قوی جمهوری اسلامی ایران، عراق نابود و یا تجزیه شده بود، ضمن آن که مدام کردها و عرب ها از دولت جمهوری اسلامی ایران قدردانی و تشکر می کنند.
چنین سیمایی را رهبر معظم انقلاب که یک واقعیت و حقیقت انکارناپذیر است به مخاطبان دوم، در صحنه بین المللی به خصوص به دولت های غربی و علی الخصوص آمریکا معرفی و از سر نصیحت به آنان خطاب کرد که بار دیگر دچار اشتباهات محاسباتی نشوند.
تصمیم گیری و اقدام بر اساس «منطق»، اصل استوار در نظام جمهوری اسلامی است. اصل این منطق بر این گزاره در باور دینی قرار دارد که «نه ظلم کن و نه ظلم را بپذیر.» رهبری می گوید: «نظام اسلامی در مذاکرات هسته ای نیز بر اساس منطق عمل می کند. اما طرف مقابل هیچ منطقی ندارد و به دنبال بی منطقی با تکیه بر زور است.»
غربی ها به خصوص دولت آمریکا بیش از سه دهه با ما زورآزمایی کرده اند، اما در برابر استواری منطق در نظام اسلامی شکست خورده اند. این پرونده آشفته روابط ایران و غرب اگر بخواهد ورق بخورد، باید به جای اشتباهات محاسباتی سیاسی، به فصل مشترک منطقی برسد و راهی غیر از آن متصور نیست. ما متجاوز نبوده ایم و نخواهیم بود و مهم تر از آن به حقوق ملی خود آگاه هستیم و از آن حراست می کنیم و در برابر تجاوز و هر متجاوزی ایستادگی داریم. غرب (آمریکا و متحدان اروپایی آن) اگر به این واقعیت ها در منطق جمهوری اسلامی رسیده باشند، دچار اشتباهات محاسباتی نخواهند شد.
نگارنده بر این باور است که سخنان دیروز رهبر معظم انقلاب اسلامی، شرح نامه ای بود که برای جوانان غربی نگارش کردند. اگر اوباما آن نامه و این سخنان را بشنود و به قول معروف، بررسی تحلیل محتوا کند، تردید ندارم که مسیر برای توافق خوب که سیاستمداران آن را بازی برد برد می نامند، دست یافتنی می شود. فاصله بسیار از «تسلیم» تا «توافق» است، اگر آمریکایی ها به دنبال تسلیم اند، بدون تردید بار دیگر دچار اشتباه محاسباتی شده اند، اما «توافق» در نهایت در هماهنگی و اشتراک در «منطق» نهفته است که می تواند دست یافتنی باشد.
منبع: اطلاعات
اول**1368**



21/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن