واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حقوقدان آمریکایی: برابری در آمریکا دروغ محض است نیویورک - ایرنا - "جیمز مارک لیس" حقوقدان و کنشگر باسابقه آمریکایی گفت: بردگی در آمریکا، بر خلاف تبلیغات رایج در این کشور همچنان به قوت خود و در شکل تازه ای ادامه دارد و برابری دروغ بزرگی است که از طریق تبلیغات رسانه ای به خورد مردم ناآگاه داده شده است.
لیس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: "خیلی ها تصور می کنند وقایعی مثل نهضت حقوق مدنی دهه 1960 آمریکا تبعیض نژادی را در این کشور بکلی ریشه کن کرده است، اما حقیقت این است که برده داری در آمریکا بشکل تازه اما توجیه شده ای همچنان ادامه دارد.
" در نظام برده داری جدید آمریکایی، رابطه میان قانون با اکثریت بی بضاعت این کشور جایگزین رابطه برده دار و برده شده است".
حقوقدان آمریکا همچنین گفت: باور به وجود برابری در کشور آمریکا به دلیل ناآگاهی گسترده ای است که مردم این کشور در اثر سلطه و نفوذ قدرتمندان سیاسی و سرمایه داران بزرگ بر نظام قانونی آمریکا دچار آن شده اند.
وی افزود: بی عدالتی در آمریکا محدود به سیاهپوستان یا سایر رنگین پوستان نیست و همه اقشار و اقلیت هایی را که از حمایت مراکز قدرت و سرمایه برخوردار نیستند، دربر می گیرد.
این حقوقدان گفت: "در آمریکا دو نوع نظام قانونی وجود دارد، یکی نظام قانونی حاکم بر سرنوشت همه اقشار فقیر و بی بضاعت و گروه های قومی، مذهبی و نژادی مختلف و دیگری نظامی که صرفا در خدمت و اختیار برگزیدگان و نخبگان این کشور قرار گرفته است.
" برگزیدگان آمریکایی به دو دسته سرمایه داران بزرگ و با نفوذ و قدرتمندان سیاسی تقسیم می شوند و در نظام سرمایه داری آمریکا طبعا صاحبان سرمایه به همان اندازه بر سرنوشت مردم این کشور تسلط و نفوذ دارند که سیاست مداران و قدرتمندان سیاسی".
دکتر لیس ادامه داد: "برگزیدگان این کشور با در اختیار داشتن رسانه ها قادر بوده اند اکثریت ناآگاه مردم را در تاریکی نگاه دارند و براحتی به آنها بقبولانند که در آمریکا مردمسالاری حاکم است و همه اقشار در مقابل قانون از حقوق یکسانی برخوردارند.
" آنچه با تکیه بر نادانی اکثریت به اسم مردمسالاری به خورد آنان داده شده، در واقع چیزی جز گزیده سالاری نیست".
حقوقدان آمریکایی گفت: قانون به ابزار نیرومندی در دست مردان سیاست و سرمایه تبدیل شده است. قانونی که در این کشور به آن عمل می شود، چیزی نیست که در کتاب های قانون نوشته شده است بلکه چیزی است که منافع قدرتمندان را تامین و حفاظت می کند.
لیس گفت: "شما می توانید در این کشور مرتکب قتل شوید و براحتی به کمک پول و استخدام وکلای کارکشته و بارزی که از همه پیچ و خم های قانون اطلاع دارند، مسیر اجرای عدالت را به سود خود تغییر بدهید.
" در مقابل اگر جوانی 18 ساله که هم سیاهپوست است و هم فقیر به دست یک پلیس کشته شود و یا مردی به جرم فروختن سیگار در ملاء عام به دست یک پلیس سفید پوست خفه شود، خون آنها همانطور که دروقایع فرگوسن و نیویورک دیدیم، براحتی پایمال می شود".
وی در نهایت گفت: تا زمانی که حقوقی که قانون اساسی آمریکا برای همه مردم این کشور قائل شده است، با تلاش کنشگران اجتماعی به آنها آموزش داده نشود، این تاریکی همچنان ادامه خواهد داشت و در چنین شرایطی حرف از برابری و یا ریشه کن شدن تبعیض در آمریکا یک دروغ محض بیشتر نیست.
اروپام-3-541**1479
21/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]