واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معتادان کارتن خواب و آسیب پذیر سنندج هم ماوا و امیدی یافتند سنندج – ایرنا – ترک اعتیاد همیشه با اراده همراه بوده است و کسانی که در کنار اراده، حامی داشته اند به یکی از مراکز خصوصی ترک اعتیاد مراجعه کرده اند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، اما قانون برای کسانی که اراده ای از خود نشان نداده اند و یا به یک معتاد کارتن خواب و آسیب پذیر که حامی هم ندارد تبدیل شده اند نیز راه چاره ای قرار داده است.
طبق ماده 16 قانون مبارزه با مواد مخدر، معتادان به مواد مخدر و متجاهر به اعتیاد، با دستور مقام قضایی برای مدت یک تا سه ماه در مراکز دولتی و مجاز درمان و کاهش آسیب، نگهداری می شوند.
در استان کردستان، مرکزی برابر با ماده 16 و به صورت دولتی وجود ندارد و از این رو ایده اجرای تبصره 2 این ماده مطرح شد که بر اساس آن مراکزی با مدیریت بخش خصوصی و نظارت مستقیم در سقز راه اندازی شد و امروز نیز مرکزی به همین منظور در سنندج کار خود را آغاز کرد.
معتادین خیابانی با دستور قاضی در این مکان نگهداری می شوند و تحت نظارت پزشک و کمیته درمان پس از بهبود، آزاد می شوند.
رییس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان در آیین آغاز بکار این مرکز گفت: معتادین سه تا شش ماه در این مرکز نگهداری می شوند و پس از خروج از مرکز، تحت مراقبت های درمانی قرار خواهند داشت و حرفه ای نیز به این بهبود یافتگان آموزش داده می شود.
سلیم کریمی اظهار کرد: شیوه ای نو در این مرکز پیگیری شده است که در آن حتی برخی از معتادان بدون متادون اقدام به درمان کرده اند.
او با اشاره به اینکه حمایت بعد از ترک را باید جدی بگیریم تا برگشت به اعتیاد نداشته باشیم، تاکید کرد: این حمایت ها بیشتر جنبه معنوی دارد.
نماینده کامیاران، دیواندره و سنندج در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین گفت: ریشه بسیاری از آسیب های اجتماعی از جمله طلاق، خشونت و سرقت به اعتیاد بر می گردد.
سالار مرادی افزود: مهمترین امر برای برگرداندن فرد معتاد به جامعه ابراز محبت به وی و کنترل فشارهای وارد بر آن فرد است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید فضای روانی مناسب را برای ترک فرد معتاد فراهم کرد.
او ابراز امیدواری کرد شرایط لازم برای اجرای ماده 16 در سایر شهرستان های استان نیز فراهم شود.
یک معتاد بهبود یافته که اکنون 14 سال دور از اعتیاد است، در این آیین به ذکر مشکلات و آسیب های دوران اعتیاد خود پرداخت.
وی به زجری که به دلیل اعتیاد می کشید اشاره کرد و از قصد خودکشی خود سخن گفت.
او اظهار کرد: با کمک یک پزشک اداره بهزیستی توانستم از این مصیبت رهایی یابم.
این معتاد بهبود یافته با بیان اینکه خداوند زندگی دوباره به من بخشید و امروز از کرامت و ارج و قربی برخوردارم، ادامه داد: امروز خدمتگزار کوچکی هستم که به معتادین برای رهایی از این وضعیت کمک می کنم.
وی با اشاره به اینکه کمک یک معتاد بهبود یافته به یک معتاد بسیار ارزشمند است، گفت: کمک کسانی که امروز بهبود یافته اند برای ساخت این مرکز و مدیریت آن ارزش بسیاری دارد.
رییس شورای شهر سنندج نیز در این آیین با تاکید بر اینکه ضروری است بهبود یافتگان سازمان های مردم نهادی را تشکیل دهند، اظهار کرد: با تشکیل این سمن ها، بهبود یافتگان می توانند از توان خود برای کمک به ترک اعتیاد دیگر معتادان فعالیت های موثری داشته باشند.
جلال شریعتی افزود: با فعالتر کردن بخش مردمی می توان نتایج بهتری در زمینه مبارزه با مواد مخدر گرفت.
مرکز بهبودی ماده 16 سنندج با اعتبار چهار میلیارد ریالی با کمک معتادان بهبود یافته و شورای هماهنگی مواد مخدر به بهره برداری رسیده است و امکان نگهداری 50 معتاد را دارد.
در آیین افتتاح این مرکز علاوه بر رییس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و نماینده کامیاران، دیواندره و سنندج، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و رییس بهزیستی استان نیز حضور داشتند.ک/3
6108/1904
21/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]