تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837693668
۱۳سال حرفشنوی از آمریکا با افغانستان چهکرد؟
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
۱۳سال حرفشنوی از آمریکا با افغانستان چهکرد؟ استراتژی شکست خورده آمریکا و دیگر نیروهای خارجی در افغانستان نشان میدهد که آنها بیشتر به خرابتر شدن اوضاع کمک کردهاند تا ترمیم و تصحیح اوضاع.
به گزارش فرهنگ نیوز، پس از گذشتن یک ماه از خروج نمادین نیروهای خارجی از افغانستان، نگاه به هزینه های گزافی که این نیروها در افغانستان متحمل شدند و هیچ ثمری برای مردم افغانستان نداشتند می تواند چشم انداز روشنی از وجهه حضور فعلی به اصطلاح غیرنظامی این نیروها در روزهای جاری به ما بدهد.کشته شدن نزدیک به چهار هزار نفر از نظامیان خارجی در افغانستان طی سیزده سال گذشته نشان دهنده این واقعیت است که جنگ افغانستان بیش از آنچه تصور میشد برای نیروهای خارجی هزینه داشته است.مسلم است که هزینههای ناتو و کشورهای خارجی مستقر در افغانستان فقط در کشته شدن بیش از سه هزار نظامی خلاصه نمیشود بلکه این کشورها مقدار زیادی از سرمایه، سلاح و تجهیزات نظامی خود را از دست داده و همچنین هزاران نفر از سربازان این کشورها زخمی و دچار مشکلات روانی شدهاند.پرسش مهم و اساسی این است که افغانستان پس 13 سال تحمل سختی و مشقت روز افزون با حضور پررنگ و نیروهای خارجی اکنون چه جایگاهی دارد؟
* تاثیر اقتصادی نیروهای خارجی بر افغانستانگزارشات رسمی می گویند که حضور نظامی ناتو در افغانستان در این مدت هزینههای سنگینی داشته اما از هزینههای مصرف شده کشورهای خارجی که مدعی هستند برای بهبود زندگی مردم افغانستان به مصرف رسیده تغییر ملموسی در زندگی مردم عادی این کشور رخ نداده است. نرخ بیکاری در این کشور به بالاترین حد خود در دهه اخیر رسیده است. به نظر می رسد که انتقال سیاسی و کنترل امور امنیتی این کشور با مانع اقتصادی تقریبا دشواری مواجه شده است. سرمایه گذاران در افغانستان پول خود را از این کشور خارج و آن را به کشورهای امارات متحده عربی، چین، پاکستان، هند و ترکیه منتقل می کنند.دفتر بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان (SIGAR) می گوید از سال 2002 میلادی تاکنون آمریکا بیش از 104 میلیارد دلار به افغانستان کمک کرده است. این رقم حتی از طرح مارشال که به برخاستن اروپا از خاکستر جنگ جهانی دوم کمک کرد، بیشتر بود؛ اما این پول هنگفت به جای بازسازی افغانستان صرف عملیات رزمی شد. در حال حاضر نیروهای افغانی که مقابل طالبان می جنگند، هنوز حقوقشان از خارج کشور تامین می شود.
انتظار می رود درآمد امسال دولت کابل حدود یک میلیارد و 800 میلیون دلار باشد. این رقم کمتر از پول حاصل از تجارت مواد مخدر- که وجوه صندوق خزانه طالبان را تامین می کند- افغانستان است. بدون کمک بین المللی سالانه هشت میلیارد دلاری به افغانستان که قرار است تا پایان سال 2016 ادامه یابد، دولت این کشور حتی نمی تواند حقوق 350 هزار سرباز و مامور پلیس خود را که مقابل طالبان قرار دارند، بپردازد.امروزه افغانستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر در جهان با رتبه نخست در فساد اداری با مشکلات عدیدهای دست و پنجه نرم میکند.
* تاثیر نظامی نیروهای خارجی بر افغانستانپس از سیزده سال ادعای مبارزه با تروریسم و میزبانی افغانستان از نظامیان خارجی، این کشور همچنان در جمع بدترین و خطرناکترین کشورهای جهان جای دارد.در ابتدای حمله نظامی آمریکا به افغانستان بیش از 150 هزار نظامی از 45 کشور دنیا در افغانستان حضور داشتند. بر اساس پیمان امنیتی امضا شده، نیروهای ناتو در تاریخ 31 دسامبر سال 2014 میلادی به مأموریت جنگی خود در افغانستان پایان دادند و در سال جاری میلادی، مأموریت غیر نظامی ناتو در افغانستان آغاز شده است؛ مأموریتی که بیشتر جنبه مشورتی، آموزشی و حمایتی برای نیروهای افغانستان خواهد داشت.در واقع آمریکاییها با تغییر رویکرد خود از مبارزه با تروریسم به مذاکره و همچنین شورشی نامیدن گروههای طالبان به جای گروههای تروریستی، میخواهند هم شکست خود را توجیه و به نوعی به دستاورد تبدیل کنند و هم حضورشان را برای سالهای آینده نهادینه سازند. به همین جهت مقامات آمریکایی مدعیاند عضویت در طالبان به معنای تروریست بودن نیست. نیروهای امنیتی افغان حدود 350 هزار نفر هستند که از این پس، به تنهایی مسئولیت تامین امنیت را در برابر طالبان بر عهده دارند.پس از حملات11 سپتامبر سال 2001 و حمله آمریکا به افغانستان برای مبارزه با تروریسم (القاعده و طالبان)، نه تنها امنیت و ثبات در افغانستان حاکم نشده است، بلکه با پایان سال2014، هنوز گروههای شبهنظامی وابسته به طالبان به حملات تروریستی خود ادامه میدهند؛ به طوری که در استانهای «کنر» و «نورستان» در شرق، «هلمند» و «قندهار» در جنوب و «بدخشان» و «قندوز» در شمال کشور توانستهاند مناطقی را تحت کنترل گرفته و حتی حملاتشان را به طور بیسابقهای افزایش دهند و حملاتشان را از عملیاتهای انفجاری و انتحاری به حملات گروهی تبدیل کنند.اکنون کشورهای عضو ناتو در حالی افغانستان را ترک کرده اند که تروریستها در این کشور به اندازهای قدرتمند شدهاند که میتواند دولت را در نقاط مختلف این کشور با چالش جدی امنیتی مواجه سازند.نیروهای امنیتی افغانستان به رغم روحیه بالا و تعهد نسبت به منافع و آرمانهای این کشور در ستیز با دشمنان و تروریستهای داخلی و خارجی همچنان چشم به راه کمک کشورهای خارجی برای تأمین نیازهای امنیتی کشورشان هستند.گروههای تروریستی و افراطگرا به لحاظ کمی و کیفی برتریهای نگران کنندهای نسبت به سالهای گذشته بدست آوردهاند و به نظر میرسد مماشات آمریکا در برابر سیاستهای دوگانه پاکستان در قبال افغانستان و چشم بستن بر حمایتهای علنی و آشکار این کشور از طالبان، در واقع نشانگر استراتژی درازمدت آمریکا در مورد تداوم جنگ برای اهداف شوم خود در منطقه میباشد.
* اهداف شوم آمریکا در امضای قرارداد ننگین امنیتیپیش نویس قرارداد امنیتی امضا شده چند ماه پیش، شباهت های بسیاری با توافقنامه امنیتی آمریکا با عراق دارد و به نحوی تدوین شده که در عمل حاکمان دولت مرکزی افغانستان را نادیده انگاشته و تمامی امور امنیتی این کشور را برای مدتی نامعلوم در اختیار آمریکا قرار می دهد.به همین دلیل، دولت سابق به رهبری حامد کرزای علاوه بر اعتراض های شدید همسایگان خود، از سوی احزاب و گروه های داخلی و ملت افغانستان نیز با انتقادها و اعتراض های گسترده و شدیدی روبرو شده بود و برای گریز از این فشارها، پذیرش این قرارداد را منوط به تأیید آن در لویه جرگه (مجلس بزرگان و ریش سفیدان افغانستان) اعلام کرد و پس از تایید آن، کرزای امضای این توافقنامه را به روی کار آمدن دولت جدید منوط کرد.این قرارداد نکات منفی و ابهام های زیادی دارد و همچنین این قرارداد به صورت کامل در دسترس همگان قرار نگرفته است. آنچه امضا شده، بر اساس مقداری تغییرات بوده که باز هم مشخص نیست چه مواردی اصلاح و چه تصمیماتی برای آینده بر مبنای آن گرفته شده است. با این حال به نظر می رسد این قرارداد به صورت مقدمه امضا شده و طرفین بر کلیات آن موافقت کرده اند.بر اساس این قرارداد تعداد نیروهای آمریکایی تا سال 2016 تا همین تعداد باقی خواهد ماند و پس از آن نزدیک به 12 هزار نیرو خارج شده و 9 هزار نیرو به صورت محدود حضور دارند. این افراد نیز برای تامین امنیت سفارتخانه و پایگاه های آمریکایی در افغانستان حضور خواهند داشت. این قرارداد به نوعی تمامیت ارضی افغانستان را با توجه به در اختیار داشتن پایگاه ها به دست آمریکا، زیر سوال می برد. از طرف دیگر نیروهای آمریکایی در پایگاه ها از مصونیت قضایی برخوردار خواهند بود.بر مبنای قرارداد، دولت افغانستان از مراجعه به هر گونه دادگاه صالحه بین المللی ممنوع شده است و تنها از طریق آمریکا باید به آن دادگاه ها ارجاع داده شود. حتی مشکلاتی که خود افغانستان دارد باید از طریق آمریکا به دادگاه مراجعه شود. به همین دلیل این قرارداد جایی را برای اینکه اختلاف بین طرفین به وجود بیاید، باقی نمی گذارد. این موضوع مهمی است که در صورتی که خود آمریکا تصمیم بگیرد، به آن عمل خواهد کرد و هیچگونه اعتراضی از طرف دولت افغانستان قابل پذیرش نیست.بر مبنای قرارداد، تعداد نیروهای آمریکایی تا سال 2015 به نصف کاهش خواهد یافت و پس از آن تا سال 2016 تقریبا اکثر نیروهای آمریکایی از این کشور خارج می شوند و تنها پایگاه ها در اختیار آمریکا باقی خواهد ماند. در این پایگاه ها نیز نیروهای سیا هستند که تعدادشان به 9 هزار نفر خواهد رسید.از طرفی این قرارداد نکات ابهام دیگری نیز دارد مبنی بر اینکه افغانستان به هیچ وجه به صورت مستقل نمی تواند بدون اجازه آمریکا تصمیم گیری کند. این تصمیم گیری در حوزه پروازهای خارجی، برنامه های دفاعی و همچنین مذاکرات بین المللی است که باید حتما نظر آمریکا اعمال شد. نیروهای هوایی افغانستان، با وجود اینکه ماهیت خارجی ندارند اما در اختیار آمریکا خواهند بود. از طرفی رفت و آمد آمریکایی ها در افغانستان آزاد بوده و بدون پرداخت هیچگونه مالیات است.
* سخن آخر
استراتژی شکست خورده آمریکا و دیگر نیروهای خارجی در افغانستان نشان می دهد که موفقیت ملموس در این زمینه به دست نیاورده اند. آنها شاید بیشتر به خراب تر شدن اوضاع کمک کرده اند تا ترمیم و تصحیح اوضاع.
نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا طی حضور سیزده ساله خود در افغانستان دستاوردهایی را معرفی کرده است که هیچ کدام از آنها به صورت مستند قابل اعتماد نیستند. اقدامات نیروهای ائتلاف در افغانستان بیشتر جنبه تامین امنیت نیروهای خود را داشت و جان مردم افغانستان- چه نظامی و چه غیرنظامی- برای آنها اهمیت ابزاری داشت.
منبع: مشرق
93/11/20 - 19:26 - 2015-2-9 19:26:09
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]
صفحات پیشنهادی
۱۳ سال حرفشنوی از آمریکاییها با افغانستان چه کرد؟
۱۳ سال حرفشنوی از آمریکاییها با افغانستان چه کرد استراتژی شکست خورده آمریکا و دیگر نیروهای خارجی در افغانستان نشان میدهد که آنها بیشتر به خرابتر شدن اوضاع کمک کردهاند تا ترمیم و تصحیح اوضاع سایت مشرق گزارش داد پس از گذشتن یک ماه از خروج نمادین نیروهای خارجی از افغانستانزندان های آمریکایی؛ نقض استقلال افغانستان است - اخبار ایران و جهان |
زندان های آمریکایی نقض استقلال افغانستان است شناسهٔ خبر 2480389 یکشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۰ بین الملل > آسیای غربی سازمان حقوق بشر افغانستان می گوید وجود زندان های آمریکا و دیگر کشورهای خارجی در افغانستان استقلال این کشور به خصوص قوه قضائیه آن را زیر سوال برده است به گزارآمریکا: طالبان پاکستان و طالبان افغانستان تفاوتهای بسیاری دارند
شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۵ کاخ سفید با بیان اینکه طالبان افغانستان گروه تروریستی نیست از گروه تحریک طالبان پاکستان به عنوان یک سازمان تروریستی نام برد و گفت که این گروهها با یکدیگر بسیار تفاوت دارند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه جاش ارنستآمریکا اطلاعات محرمانه نیروهای امنیتی افغانستان را فاش میکند
آمریکا اطلاعات محرمانه نیروهای امنیتی افغانستان را فاش میکندنیروهای امنیتی تحت رهبری آمریکا در صدد هستند تا اطلاعات محرمانه مربوط به نیروهای امنیتی افغان را در اختیار عموم قرار دهند به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس نیروهای تحت رهبری آمریکا در افغانستان در صدد هستند تهزینههایآمریکادرافغانستانمحرمانهاعلامشد |اخبار ایران و جهان
هزینههایآمریکادرافغانستانمحرمانهاعلامشد وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که بودجه اختصاصی به هزینه های نظامی این کشور در افغانستان به دلیل خطرات امنیتی از این پس محرمانه است و در اختیار عموم قرار نخواهد گرفت کد خبر ۴۷۱۲۳۹ تاریخ انتشار ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳ ۰۳ - 30 January 2015 وجزئیات فوقسری کمک آمریکا به ارتش افغانستان |اخبار ایران و جهان
جزئیات فوقسری کمک آمریکا به ارتش افغانستان مقامهای آمریکایی اعلام کردند ارتش ایالات متحده آمریکا بیش از اینها به افشای حقایق و دادهها درباره اقدامات هزینه بردار برای کمک به نیروهای امنیتی افغان نمیپردازد و آنها را فوق سری اعلام کرده است کد خبر ۴۷۱۵۴۸ تاریخ انتشار ۱۱ بهمجزئیات کمک آمریکا به ارتش افغانستان فوق سری میشود
شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸ ۵۰ مقامهای آمریکایی اعلام کردند ارتش ایالات متحده آمریکا بیش از اینها به افشای حقایق و دادهها درباره اقدامات هزینه بردار برای کمک به نیروهای امنیتی افغان نمیپردازد و آنها را فوق سری اعلام کرده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل ازپاسخ وزارت دفاع افغانستان به اظهارات یک مقام آمریکایی - اخبار ایران و جهان |
پاسخ وزارت دفاع افغانستان به اظهارات یک مقام آمریکایی شناسهٔ خبر 2487210 چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۳ بین الملل > آسیای غربی ژنرال افضل امان از مسئولین وزارت دفاع افغانستان در واکنش به اظهارات یک مقام آمریکایی گفت نیروهای امنیتی افغان از هر لحاظ آماده دفع حملات مخالفان مسلح- پنتاگون هزینه های نظامی آمریکا در افغانستان را محرمانه اعلام کرد
پنتاگون هزینه های نظامی آمریکا در افغانستان را محرمانه اعلام کرد نیویورک-ایرنا- وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که بودجه اختصاصی به هزینه های نظامی این کشور در افغانستان به دلیل خطرات امنیتی از این پس محرمانه است و در اختیار عموم قرار نخواهد گرفت بنا بر گزارش های رسمی وزارت دفاع آمر- رییس دفتر حامد کرزی:آمریکا می خواهد افغانستان را به وزیرستان جنوبی تبدیل کند
رییس دفتر حامد کرزی آمریکا می خواهد افغانستان را به وزیرستان جنوبی تبدیل کند کابل- ایرنا- کریم خرم رییس دفتر حامد کرزی رییس جمهور سابق افغانستان اعلام کرده است که آمریکا می خواهد این کشور را به وزیرستان جنوبی دیگری تبدیل کند وزیرستان جنوبی از مناطق کوهستانی و ناامن در شمال غربرییس دفتر حامد کرزی:آمریکا می خواهد افغانستان را به وزیرستان جنوبی تبدیل کند
رییس دفتر حامد کرزی آمریکا می خواهد افغانستان را به وزیرستان جنوبی تبدیل کند کریم خرم رییس دفتر حامد کرزی رییس جمهور سابق افغانستان اعلام کرده است که آمریکا می خواهد این کشور را به وزیرستان جنوبی دیگری تبدیل کند به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران وزیرستان جنوبی از مناطق کوکشته شدن 2 آمریکایی در افغانستان
کشته شدن 2 آمریکایی در افغانستانمقامات نیروی هوایی افغانستان اعلام کردند که 2 پیمانکار آمریکایی در حمله یکی از نیروهای نظامی افغان کشته شدهاند به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز مقامات نیروی هوایی افغانستان اعلام کردند که 2 پیمانکار آمریکایی دفضاسازی رئیس جدید پنتاگون برای ادامه حضور آمریکا در افغانستان بعد از ۲۰۱۶
فضاسازی رئیس جدید پنتاگون برای ادامه حضور آمریکا در افغانستان بعد از ۲۰۱۶نامزد منتخب رئیسجمهور آمریکا برای هدایت پنتاگون اعلام کرده است به یکی از کمیتههای کنگره اعلام کرد اگر وضعیت امنیتی افغانستان بدتر شود در خصوص عقبنشینی نظامیان آمریکایی تجدیدنظر میکند به گزارش گروه بین&zتیراندازی به سوی دو آمریکایی در عربستان
عاملان حادثه مشخص نیستند تیراندازی به سوی دو آمریکایی در عربستان این چهارمین حمله اخیر به خارجی ها در عربستان است کشوری که در ماه سپتامبر به ائتلافی تحت رهبری آمریکا علیه ستیزه جویان در سوریه و عراق پیوست به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز خبرگزاری فرانسه AFP امروز گز- رسانه های غربی : احتمال حصول توافق میان آمریکا و ایران زیاد است
رسانه های غربی احتمال حصول توافق میان آمریکا و ایران زیاد است تهران - ایرنا - رسانه های غربی گزارش دادند که روند مذاکرات هسته ای بیانگر این واقعیت است که احتمال توافق بین ایران و آمریکا در این دور از گفت وگو ها بسیار زیاد است به گزارش ایرنا به نقل از این گزارش ها در آمریکا برالمیادین: بسوی دو آمریکایی در عربستان شلیک شد
المیادین بسوی دو آمریکایی در عربستان شلیک شد شبکه المیادین دقایقی پیش در خبری فوری از شلیک گلوله به سوی دوآمریکایی در منطقه الاحساء عربستان خبر داد آفتاب به گزارش شبکه المیادین یکی از این دو آمریکایی زخمی شده است این شبکه اشاره ای به جزئیات بیشتر این خبر نکرد خبرهای تکمیتئوری افزایش فشار آمریکا نتیجه عکس دارد
تئوری افزایش فشار آمریکا نتیجه عکس داردتاریخ انتشار جمعه ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۲۰ ۲۰ دیپلمات پیشین ایران گفت تئوری افزایش فشار آمریکا علیه ایران تئوری شکست خوردهای است که ثابت شده نتیجه معکوس دارد به گزارش ایسنا حسین موسویان مذاکره کننده هستهای پیشین ایران در سخنانی-
گوناگون
پربازدیدترینها