محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843114697
۱۳ سال حرفشنوی از آمریکاییها با افغانستان چه کرد؟
واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
۱۳ سال حرفشنوی از آمریکاییها با افغانستان چه کرد؟
استراتژی شکست خورده آمریکا و دیگر نیروهای خارجی در افغانستان نشان میدهد که آنها بیشتر به خرابتر شدن اوضاع کمک کردهاند تا ترمیم و تصحیح اوضاع.
سایت مشرق گزارش داد: پس از گذشتن یک ماه از خروج نمادین نیروهای خارجی از افغانستان، نگاه به هزینه های گزافی که این نیروها در افغانستان متحمل شدند و هیچ ثمری برای مردم افغانستان نداشتند می تواند چشم انداز روشنی از وجهه حضور فعلی به اصطلاح غیرنظامی این نیروها در روزهای جاری به ما بدهد. کشته شدن نزدیک به چهار هزار نفر از نظامیان خارجی در افغانستان طی سیزده سال گذشته نشان دهنده این واقعیت است که جنگ افغانستان بیش از آنچه تصور میشد برای نیروهای خارجی هزینه داشته است.
مسلم است که هزینههای ناتو و کشورهای خارجی مستقر در افغانستان فقط در کشته شدن بیش از سه هزار نظامی خلاصه نمیشود بلکه این کشورها مقدار زیادی از سرمایه، سلاح و تجهیزات نظامی خود را از دست داده و همچنین هزاران نفر از سربازان این کشورها زخمی و دچار مشکلات روانی شدهاند.
پرسش مهم و اساسی این است که افغانستان پس 13 سال تحمل سختی و مشقت روز افزون با حضور پررنگ و نیروهای خارجی اکنون چه جایگاهی دارد؟
* تاثیر اقتصادی نیروهای خارجی بر افغانستان
گزارشات رسمی می گویند که حضور نظامی ناتو در افغانستان در این مدت هزینههای سنگینی داشته اما از هزینههای مصرف شده کشورهای خارجی که مدعی هستند برای بهبود زندگی مردم افغانستان به مصرف رسیده تغییر ملموسی در زندگی مردم عادی این کشور رخ نداده است. نرخ بیکاری در این کشور به بالاترین حد خود در دهه اخیر رسیده است. به نظر می رسد که انتقال سیاسی و کنترل امور امنیتی این کشور با مانع اقتصادی تقریبا دشواری مواجه شده است. سرمایه گذاران در افغانستان پول خود را از این کشور خارج و آن را به کشورهای امارات متحده عربی، چین، پاکستان، هند و ترکیه منتقل می کنند.
دفتر بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان (SIGAR) می گوید از سال 2002 میلادی تاکنون آمریکا بیش از 104 میلیارد دلار به افغانستان کمک کرده است. این رقم حتی از طرح مارشال که به برخاستن اروپا از خاکستر جنگ جهانی دوم کمک کرد، بیشتر بود؛ اما این پول هنگفت به جای بازسازی افغانستان صرف عملیات رزمی شد. در حال حاضر نیروهای افغانی که مقابل طالبان می جنگند، هنوز حقوقشان از خارج کشور تامین می شود.
انتظار می رود درآمد امسال دولت کابل حدود یک میلیارد و 800 میلیون دلار باشد. این رقم کمتر از پول حاصل از تجارت مواد مخدر- که وجوه صندوق خزانه طالبان را تامین می کند- افغانستان است. بدون کمک بین المللی سالانه هشت میلیارد دلاری به افغانستان که قرار است تا پایان سال 2016 ادامه یابد، دولت این کشور حتی نمی تواند حقوق 350 هزار سرباز و مامور پلیس خود را که مقابل طالبان قرار دارند، بپردازد.
امروزه افغانستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر در جهان با رتبه نخست در فساد اداری با مشکلات عدیدهای دست و پنجه نرم میکند.
* تاثیر نظامی نیروهای خارجی بر افغانستان
پس از سیزده سال ادعای مبارزه با تروریسم و میزبانی افغانستان از نظامیان خارجی، این کشور همچنان در جمع بدترین و خطرناکترین کشورهای جهان جای دارد.
در ابتدای حمله نظامی آمریکا به افغانستان بیش از 150 هزار نظامی از 45 کشور دنیا در افغانستان حضور داشتند. بر اساس پیمان امنیتی امضا شده، نیروهای ناتو در تاریخ 31 دسامبر سال 2014 میلادی به مأموریت جنگی خود در افغانستان پایان دادند و در سال جاری میلادی، مأموریت غیر نظامی ناتو در افغانستان آغاز شده است؛ مأموریتی که بیشتر جنبه مشورتی، آموزشی و حمایتی برای نیروهای افغانستان خواهد داشت.
در واقع آمریکاییها با تغییر رویکرد خود از مبارزه با تروریسم به مذاکره و همچنین شورشی نامیدن گروههای طالبان به جای گروههای تروریستی، میخواهند هم شکست خود را توجیه و به نوعی به دستاورد تبدیل کنند و هم حضورشان را برای سالهای آینده نهادینه سازند. به همین جهت مقامات آمریکایی مدعیاند عضویت در طالبان به معنای تروریست بودن نیست. نیروهای امنیتی افغان حدود 350 هزار نفر هستند که از این پس، به تنهایی مسئولیت تامین امنیت را در برابر طالبان بر عهده دارند.
پس از حملات11 سپتامبر سال 2001 و حمله آمریکا به افغانستان برای مبارزه با تروریسم (القاعده و طالبان)، نه تنها امنیت و ثبات در افغانستان حاکم نشده است، بلکه با پایان سال2014، هنوز گروههای شبهنظامی وابسته به طالبان به حملات تروریستی خود ادامه میدهند؛ به طوری که در استانهای «کنر» و «نورستان» در شرق، «هلمند» و «قندهار» در جنوب و «بدخشان» و «قندوز» در شمال کشور توانستهاند مناطقی را تحت کنترل گرفته و حتی حملاتشان را به طور بیسابقهای افزایش دهند و حملاتشان را از عملیاتهای انفجاری و انتحاری به حملات گروهی تبدیل کنند.
اکنون کشورهای عضو ناتو در حالی افغانستان را ترک کرده اند که تروریستها در این کشور به اندازهای قدرتمند شدهاند که میتواند دولت را در نقاط مختلف این کشور با چالش جدی امنیتی مواجه سازند.نیروهای امنیتی افغانستان به رغم روحیه بالا و تعهد نسبت به منافع و آرمانهای این کشور در ستیز با دشمنان و تروریستهای داخلی و خارجی همچنان چشم به راه کمک کشورهای خارجی برای تأمین نیازهای امنیتی کشورشان هستند.
گروههای تروریستی و افراطگرا به لحاظ کمی و کیفی برتریهای نگران کنندهای نسبت به سالهای گذشته بدست آوردهاند و به نظر میرسد مماشات آمریکا در برابر سیاستهای دوگانه پاکستان در قبال افغانستان و چشم بستن بر حمایتهای علنی و آشکار این کشور از طالبان، در واقع نشانگر استراتژی درازمدت آمریکا در مورد تداوم جنگ برای اهداف شوم خود در منطقه میباشد.
* اهداف شوم آمریکا در امضای قرارداد ننگین امنیتی
پیش نویس قرارداد امنیتی امضا شده چند ماه پیش، شباهت های بسیاری با توافقنامه امنیتی آمریکا با عراق دارد و به نحوی تدوین شده که در عمل حاکمان دولت مرکزی افغانستان را نادیده انگاشته و تمامی امور امنیتی این کشور را برای مدتی نامعلوم در اختیار آمریکا قرار می دهد.
به همین دلیل، دولت سابق به رهبری حامد کرزای علاوه بر اعتراض های شدید همسایگان خود، از سوی احزاب و گروه های داخلی و ملت افغانستان نیز با انتقادها و اعتراض های گسترده و شدیدی روبرو شده بود و برای گریز از این فشارها، پذیرش این قرارداد را منوط به تأیید آن در لویه جرگه (مجلس بزرگان و ریش سفیدان افغانستان) اعلام کرد و پس از تایید آن، کرزای امضای این توافقنامه را به روی کار آمدن دولت جدید منوط کرد.
این قرارداد نکات منفی و ابهام های زیادی دارد و همچنین این قرارداد به صورت کامل در دسترس همگان قرار نگرفته است. آنچه امضا شده، بر اساس مقداری تغییرات بوده که باز هم مشخص نیست چه مواردی اصلاح و چه تصمیماتی برای آینده بر مبنای آن گرفته شده است. با این حال به نظر می رسد این قرارداد به صورت مقدمه امضا شده و طرفین بر کلیات آن موافقت کرده اند.
بر اساس این قرارداد تعداد نیروهای آمریکایی تا سال 2016 تا همین تعداد باقی خواهد ماند و پس از آن نزدیک به 12 هزار نیرو خارج شده و 9 هزار نیرو به صورت محدود حضور دارند. این افراد نیز برای تامین امنیت سفارتخانه و پایگاه های آمریکایی در افغانستان حضور خواهند داشت. این قرارداد به نوعی تمامیت ارضی افغانستان را با توجه به در اختیار داشتن پایگاه ها به دست آمریکا، زیر سوال می برد. از طرف دیگر نیروهای آمریکایی در پایگاه ها از مصونیت قضایی برخوردار خواهند بود.
بر مبنای قرارداد، دولت افغانستان از مراجعه به هر گونه دادگاه صالحه بین المللی ممنوع شده است و تنها از طریق آمریکا باید به آن دادگاه ها ارجاع داده شود. حتی مشکلاتی که خود افغانستان دارد باید از طریق آمریکا به دادگاه مراجعه شود. به همین دلیل این قرارداد جایی را برای اینکه اختلاف بین طرفین به وجود بیاید، باقی نمی گذارد. این موضوع مهمی است که در صورتی که خود آمریکا تصمیم بگیرد، به آن عمل خواهد کرد و هیچگونه اعتراضی از طرف دولت افغانستان قابل پذیرش نیست.
بر مبنای قرارداد، تعداد نیروهای آمریکایی تا سال 2015 به نصف کاهش خواهد یافت و پس از آن تا سال 2016 تقریبا اکثر نیروهای آمریکایی از این کشور خارج می شوند و تنها پایگاه ها در اختیار آمریکا باقی خواهد ماند. در این پایگاه ها نیز نیروهای سیا هستند که تعدادشان به 9 هزار نفر خواهد رسید.
از طرفی این قرارداد نکات ابهام دیگری نیز دارد مبنی بر اینکه افغانستان به هیچ وجه به صورت مستقل نمی تواند بدون اجازه آمریکا تصمیم گیری کند. این تصمیم گیری در حوزه پروازهای خارجی، برنامه های دفاعی و همچنین مذاکرات بین المللی است که باید حتما نظر آمریکا اعمال شد. نیروهای هوایی افغانستان، با وجود اینکه ماهیت خارجی ندارند اما در اختیار آمریکا خواهند بود. از طرفی رفت و آمد آمریکایی ها در افغانستان آزاد بوده و بدون پرداخت هیچگونه مالیات است.
* سخن آخر
استراتژی شکست خورده آمریکا و دیگر نیروهای خارجی در افغانستان نشان می دهد که موفقیت ملموس در این زمینه به دست نیاورده اند. آنها شاید بیشتر به خراب تر شدن اوضاع کمک کرده اند تا ترمیم و تصحیح اوضاع.
نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا طی حضور سیزده ساله خود در افغانستان دستاوردهایی را معرفی کرده است که هیچ کدام از آنها به صورت مستند قابل اعتماد نیستند. اقدامات نیروهای ائتلاف در افغانستان بیشتر جنبه تامین امنیت نیروهای خود را داشت و جان مردم افغانستان- چه نظامی و چه غیرنظامی- برای آنها اهمیت ابزاری داشت. مطلب فوق مربوط به سایر رسانهها میباشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی انتهای پیام/
93/11/20 - 15:35
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]
صفحات پیشنهادی
انقلاب اسلامی پس از ۳۶ سال، درخشندگی خود را حفظ کرده است/ آمریکاییها با بدعهدی خود چیزی از توافق ژنو باقی نگذ
قائممقام دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی انقلاب اسلامی پس از ۳۶ سال درخشندگی خود را حفظ کرده است آمریکاییها با بدعهدی خود چیزی از توافق ژنو باقی نگذاشتهاند محمدعلی امانی با اشاره به ایامالله دهه فجر پیروزی انقلاب گفت انقلاب اسلامی پس از ۳۶ سال درخشندگی خود را حفظ کرده و در اوارسال کمک های بشردوستانه ترکمنستان به افغانستان
ارسال کمک های بشردوستانه ترکمنستان به افغانستان رئیس جمهوری ترکمنستان حکم ارائه کمک های بشر دوستانه را به ساکنان مناطق مرزی افغانستان امضا کرد به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران آکی پرس از ارسال کمک های بشردوستانه ترکمنستان به ساکنان مناطق مرزی افغانستان خبر داد بر اساس ا- بودجه مالی سال 94 افغانستان تصویب شد
بودجه مالی سال 94 افغانستان تصویب شد کابل- ایرنا- مجلس نمایندگان افغانستان روز چهارشنبه در نشستی علنی با اکثریت آرا بودجه پیشنهادی سال 1394 این کشور را پس از اصلاح وزارت دارایی این کشور تصویب کرد به گزارش ایرنا بودجه مالی سال 1394 افغانستان 436میلیارد و 486 میلیون افغانی معادل«پیرسالاری» سدی که برای اثبات جوانان افغانستانی باید شکسته شود
پیرسالاری سدی که برای اثبات جوانان افغانستانی باید شکسته شودنیروی جوان در هر کشوری جزو سرمایه اصلی آن کشور به حساب میآید اما در افغانستان این سرمایه اصلی و بکر کمتر مورد استفاده قرار گرفته و طی حداقل یک دهه گذشته بیشتر در حاشیه رویدادها و موضوعات اساسی جامعه قرار داشتهاند بالبغدادی: رهبر گروه طالبان افغانستان، فردی نادان و جنگسالار است
روزنامه تایمز البغدادی رهبر گروه طالبان افغانستان فردی نادان و جنگسالار است این روزنامه در حالی از تاخت و تاز گفتاری شدید بین البغدادی و ملا عمر سخن میگوید که چندی پیش گزارشهایی از جنوب افغانستان در ولایت هلمند در مورد درگیریها میان طالبان و یک گروه نقابدار و سیاهپوش باسخنگوی وزارت مخابرات افغانستان درگفتوگو بافارس خبر داد دسترسی 100 درصدی مردم به خدمات مخابرات تا یکسال و نیم
سخنگوی وزارت مخابرات افغانستان درگفتوگو بافارس خبر داددسترسی 100 درصدی مردم به خدمات مخابرات تا یکسال و نیم آیندهسخنگوی وزارت مخابرات افغانستان گفت بیش از 90 درصد مردم افغانستان به خدمات مخابراتی دسترسی دارند و این رقم تا یک سالونیم آینده به 100 درصد خواهد رسید «نصرت ال13 سال فراز و فرود علمی/ آموزش عالی افغانستان به روایت آمار
13 سال فراز و فرود علمی آموزش عالی افغانستان به روایت آماروضعیت دانشگاهها دانشجویان کیفیت آموزشی و مواد درسی در افغانستان همواره تحت تأثیر اوضاع سیاسی این کشور قرار داشته و مطابق آن فراز و فرودهایی را پیموده است به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل وضعیت دانشگاهها دروسها برای «دربند» جشن دوهزار ساله میگیرند
جمعه ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۱ در حالیکه ایرانیان از دربند به عنوان یکی از قلمروهای فرمانروایی خود در گذشته غافلند روسها در تدارک برگزاری دوهزارمین سال پایهگذاری دربند هستند دربند در شمال جمهوری آذربایجان و واقع در جمهوری داغستان هنوز شیعهنشین است و آنچه از آن به عنوانتولید آلپین رنو تا پایان سال آینده
جمعه ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۹ خودروساز فرانسوی رنو قصد دارد تولید خودروی اسپورت آلپین را تا پایان سال 2016 آغاز کرده و در اروپا و بازارهای نوظهور مهم دیگر عرضه کند به گزارش ایسنا این پروژه برای بزرگداشت شصتمین سال تولد آلپین که از سال 1995 تولید نشده است اجرا میشود و تولید مدلی بارسال پیام و جفتیابی با بوی پا!
جمعه ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۱ پژوهش جدید دانشمندان آمریکایی حاکی از آن است که خرسهای قطبی برای یکدیگر با بوی پایشان پیام میگذارند به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا زیستشناسان موسسه تحقیقات حفاظت در باغوحش ساندیگو دریافتهاند که این موجودات گوشتخوار قطبی در زمانهای مختلف سال از کف پسرمربی تیم فوتسال شهروند ساری: داوری به نفع حریف بود / به تماشاگران حق میدهم
سرمربی تیم فوتسال شهروند ساری داوری به نفع حریف بود به تماشاگران حق میدهمسرمربی تیم فوتسال شهروند ساری گفت در زمین خودمان داوری به نفع تیم حریف بود سید مهدی ابطحی امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان ساری اظهار کرد با اینکه در زمین خودمان بازی داشتیم داسرمربی تیم فوتسال ماهان تندیس قم: ماهان تندیس قم برای قهرمانی بسته نشد / درباره داوری حرفی ندارم
سرمربی تیم فوتسال ماهان تندیس قم ماهان تندیس قم برای قهرمانی بسته نشد درباره داوری حرفی ندارمسرمربی تیم فوتسال ماهان تندیس قم با بیان اینکه جایگاه ماهان تندیس قم در جدول خوب است گفت تیم ماهان تندیس قم برای قهرمانی بسته نشد ولی به هر حال بازیکنان با عملکرد خوبشان به نتایج خوبمدیرکل کمیته امداد کردستان: تحکیم اقتصاد خانوارهای مددجو از برنامههای امسال کمیته امداد در کردستان
مدیرکل کمیته امداد کردستان تحکیم اقتصاد خانوارهای مددجو از برنامههای امسال کمیته امداد در کردستانمدیرکل کمیته امداد امام خمینی کردستان گفت یکی از برنامههای این نهاد در سال جاری توسعه و تحکیم اقتصاد خانوارهای مددجوست که در قالب برنامههای اشتغالزا نمود پیدا کرده است به گزارشمنتجبنیا:هشت سال گذشته٬ فصلی تاریک در کشور بود
منتجبنیا هشت سال گذشته٬ فصلی تاریک در کشور بود روز نو یک فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به بحث تعیین صلاحیت٬ اظهار داشت از آقای دکتر مطهری میخواهم در این خصوص کار کنند و مانع از فاجعه رد صلاحیتها بشوند به گزارش روزنو حجتالاسلام والمسلمین رسول منتجبنیا در سیزدهمین کنگره حزفرمانده هشت سال دفاع مقدس: نویسندگان مازندران نمیتوانند داشتههای خود را معرفی کنند
فرمانده هشت سال دفاع مقدس نویسندگان مازندران نمیتوانند داشتههای خود را معرفی کنندیکی از فرماندهان و یادگاران هشت سال دفاع مقدس گفت باید این مشکل مازندران که نویسندگان آن نمیتوانند داشتههای خود را معرفی کنند حل شود به گزارش خبرگزاری فارس از آمل سردار علیجان میرشکار امشب درایران میزبان کنوانسیون راهنمایان گردشگری در سال 2017 شد
جمعه ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۹ ایران موفق شد با کسب 18 رأی حق میزبانی کنوانسیون فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری را برای سال 2017 میلادی بدست آورد به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا گروهی از راهنمایان جوان ایرانی پس از چهار روز رایزنی با نمایندگان 41 کشور دنیا که برای شرکت در کنوانسیونمرگ تلخ دروازهبان ۱۴ ساله هرمزگانی+فیلم
مرگ تلخ دروازهبان ۱۴ ساله هرمزگانی فیلم دروازه بان جوان هرمزگانی که خود را در باخت تیم مقصر میدانست بدلیل ناراحتی بسیار زیاد به کما رفت تاریخ انتشار ۰۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲ ۵۵-
گوناگون
پربازدیدترینها