واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ریاکاری غرب در دفاع از حقوق بشر تهران - ایرنا - روزنامه "استار" چاپ نایروبی روز دوشنبه گزارشی در رد ادعای غرب مبنی بر حمایت از حقوق بشر و همچنین در مذمت تحریم های غیرانسانی علیه کشورهای مستقل جهان به ویژه ایران منتشر کرد.
در گزارش این روزنامه آمده است: قدرت های مشخص غربی در دهه های اخیر به تحریم های یکجانبه یا چند جانبه برای اعمال فشار سیاسی و اقتصادی بر کشورهای مستقل و
"مخالف" به منظور بازداشتن این کشورها از اعمال حقوق شان یا انتخاب سیستم های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی خود متوسل شده اند.
اعمال این تحریم ها، مغایر با قانون بین المللی، قانون بشردوستانه بین المللی، منشور سازمان ملل و اصول و معیارهای حاکم بر روابط صلح آمیز در میان کشورها است.
از آنجا که تحریم های اقتصادی و مالی به طور نامطلوبی بر برخورداری از حقوق بشر تاثیر می گذارد، مساله تحریم ها، توجه نهادهای مختلف حقوق بشری وابسته به سازمان ملل و همچنین سازمان های معتبر بین المللی را به خود جلب کرده است.
تحلیل این موضوع یک سازمان حقوق بشری بین المللی را برآن داشت تا اعلام کند که تحریم های اقتصادی تقریبا همواره تاثیر برجسته ای بر حقوق بشر به رسمیت شناخته شده در پیمان های بین المللی در زمینه حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دارد.
این تحریم ها اغلب سبب اختلال قابل توجهی در توزیع غذا، دارو و نیازهای بهداشتی می شود، کیفیت غذایی را به خطر می اندازد، به عملکرد سیستم های اولیه بهداشتی و آموزشی دست درازی کرده و حق کار کردن را تضعیف می کند.
یک نمونه بارز برای این مساله جمهوری اسلامی است که از زمان تاسیس در سال 1979 در معرض تحریم های غیرقانونی و غیر انسانی قرار گرفته است. رژیم تحریم های فعلی با عوامل متعددی که از اهداف سیاسی مختلفی برخوردارند، شکل گرفته است.
رژیم تحریم های 35 ساله ایران هیچ ارتباطی با برنامه هسته ای غیرنظامی و قانونی این کشور ندارد. بلکه، دلیل تحریم ها می تواند تنها براساس فاکتورهای دیگری باشد که در درجه نخست عزم راسخ واشنگتن و متحدانش را در این زمینه در بر می گیرد که ایران، تهدیدی برای منافع غیرقانونی این کشورها در خاورمیانه به طور کل است.
متوسل شدن کنگره آمریکا به لایحه تحریم های جدید، تازه ترین مدرک موجود در ارتباط با این واقعیت است.
تاثیرات تحریم های اقتصادی و مالی بر مردم کشورهای هدف به عنوان مشکلی برای آندسته از کشورهای غربی که همواره آغازگر اصلی تحریم ها هستند، پدیدار شده است. با این حال، این کشورها مدعی حمایت از حقوق بشر هستند.
قدرت های مشخص غربی با خارج کردن برخی از زمینه های بشردوستانه از رژیم های تحریمی تلاش کرده اند نقض آشکار حقوق بشر را به هنگام اعمال تحریم های غیرقانونی توجیه کنند.
مطالعات سازمان های معتبر نشان داده که برخی استثناهای در نظرگرفته شده در رژیم های تحریمی برای روان ساختن جریان اتنقال کالاهای اولیه به کشورها، آن تاثیر خاص را نداشته است. بار تاثیرات منفی تحریم ها به طور غیرقابل اجتنابی بر شانه مردم عادی کشورهای هدف سنگینی می کند.
بعلاوه، سازمان ملل اعلام کرده است که استثناهایی از این دست برخی نیازهای اولیه همچون نیازهای غذایی، دارویی و دیگر محصولات حیاتی برای سلامت جوامع را به میزان کافی تامین نمی کند.
شگفت آنکه کشورهای غربی حتی در ظاهر مقررارت در نظر گرفته شده در ارتباط با معافیت های تحریمی را رعایت نکرده اند.
اعمال تحریم ها علیه کشورهای اسلامی و مستقل، واکنش های بین المللی به ویژه از سوی جنبش عدم تعهد، سازمان همکاری اسلامی و سازمان ملل را به همراه داشته است.
این نهادها از طریق قطعنامه ها یا بیانیه های خود تصریح کرده اند که هزینه انسانی تحریم ها، دلیل نگرانی واقعی است.
این نهادها ضمن محکوم کردن رویکرد گزینشی و دوگانه کشورهای غربی نسبت به مساله حقوق بشر، تاکید کرده اند که فشارهای اقتصادی و مالی نباید به عنوان ابزاری برای تهدید سیاسی مورد استفاده قرار گیرد.
این سازمان ها همچنین یادآورشدند که مردم نباید تحت هیچ شرایطی از راه های ای امرار معاش و پیشرفت محروم شوند.
تحریم های اقتصادی و مالی غیرقانونی برخی کشورهای غربی، نمونه بارز ریاکاری مدافعان خودخوانده حقوق بشر است.
این کشورها در صورت احساس به خطر افتادن منافع اقتصادی و سیاسی شان، حقوق بشر را با هدف محافظت از منافع خود زیر پا می گذارند.
آندسته از کشورهای که به "سودمداری خودخواهانه" معتقدند و به این اصل پایبندند که عوامل اخلاقی باید آنچه را به نفع این کشورهاست انجام دهد، مستحق نیستند که خود را "مدافعان حقوق بشر" بنامند.
این کشورها حتی به لحاظ اخلاقی در جایگاهی نیستند که مدعی شوند درصدد ترویج حقوق بشر و حمایت از آن هستند.
خاورم**9109**1010
20/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]