واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مذاکرات چهارجانبه صلح اوکراین بدون حضور آمریکا برگزار می شود تهران- ایرنا- روسای جمهوری آلمان، فرانسه، روسیه و اوکراین در بحبوحه گمانه زنی ها درباره ارسال سلاح های کشنده از سوی آمریکا و بدون حضور نمایندگانی از این کشور، روز چهارشنبه در مینسک پایتخت بلاروس برای انجام گفت و گوهای صلح گردهم می آیند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس امروز (دوشنبه) از برلین گزارش داد: همزمان با پیشرفت جدایی طلبان تحت حمایت روسیه در شرق اوکراین، تلاش ها جهت برقراری صلح در این کشور با اعلام طرح هایی از سوی رهبران آلمان، فرانسه، روسیه و اوکراین برای برگزاری نشست چندجانبه در این هفته افزایش یافت.
این نشست، روز چهارشنبه در مینسک پایتخت بلاروس برگزار می شود و نتیجه تماس تلفنی "آنگلا مرکل" صدراعظم آلمان، "فرانسوا اولاند" رئیس جمهوری فرانسه، "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه و "پترو پوروشنکو" رئیس جمهوری اوکراین است.
دولت کی یف و جدایی طلبان اوکراینی در شهریور گذشته توافقی را در مینسک امضا کردند و با وجود چند دور مذاکره، هنوز نتوانسته اند به بحرانی که بر اساس برآورد سازمان ملل تاکنون بیش از 5 هزار و 300 کشته برجای گذاشته است، پایان دهند.
هر چند آمریکا در نشست روز چهارشنبه حضور نخواهد داشت، اما جنجال فزاینده بر سر تلاش واشنگتن جهت مجهز کردن اوکراین به سلاح های کشنده موضوعی خواهد بود که شرکت کنندگان در نشست مینسک آن را مد نظر خواهند داشت.
"ولکر پرتز" مدیر موسسه امنیت و امور بین المللی آلمان، همزمانی سفر مرکل به آمریکا با برگزاری نشست مینسک را اتفاقی خواند و گفت تهدید ارسال تسلیحات آمریکا به مذاکرات آسیب نمی زند اما اگر تلاش های دیپلماتیک شکست بخورد، گزینه احتمال ارسال تسلیحات افزایش می یابد.
"جان کری" وزیر خارجه آمریکا طی سخنانی در کنفرانس امنیتی مونیخ تلاش کرد هر گونه اختلاف با همپیمانان اروپایی کشورش بر سر اوکراین را تکذیب کند. وی مدعی شد فرانسه و آلمان از تلاش های آمریکا در رابطه با اوکراین حمایت می کنند.
در حالی که پوروشنکو درباره احتمال پیشرفت در مذاکرات روز چهارشنبه ابراز امیدواری کرده است، پوتین روز یکشنبه تاکید کرد این نشست چهارجانبه فقط زمانی اتفاق خواهد افتاد که شرکت کنندگان تا قبل از برپایی این نشست به توافقی درباره مسائل کلیدی دست یابند.
پوتین نیز در این باره گفت: تا قبل از نشست چهارشنبه باید بر سر تعدادی از مسائلی که درروزهای گذشته به شکل فشرده ای درباره آن مذاکره کردیم، به توافق برسیم.
جزییات توافقات مهمی که پوتین به آن اشاره کرد، هنوز معلوم نیست اما مهم ترین آنها اجرای توافق صلحی است که در اظهارت اخیر مقامات به آن اشاره شده است.
پوروشنکو طی سخنانی در کنفرانس امنیتی مونیخ، مخالفت خود را با هر گونه اعزام نیروی حافظ صلح ابراز کرد؛ اظهاراتی که از نگرانی وی درباره اعزام نیروهای حافظ صلح روسیه به شرق اوکراین حکایت داشت.
درگیری ها در اوکراین به دنبال مخالفت ساکنان مناطق شرقی این کشور با دولت کی یف و الحاق کریمه به روسیه آغاز شد.
اروپام**9158**1485** 1337
20/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]