واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اولین هوشمند مجهز به سیستم عامل Ubuntu وارد بازار میشود
پیش از این مدیران شرکت کانونیکال اعلام کرده بودند که در حال طراحی و ساخت سیستم عامل موبایل از نسخه لینوکس Ubuntu یعنی پر مخاطب ترین نسخه لینوکس دسکتاپ هستند. حال بعد از گذشت حدود دو سال از این وعده، روز گذشته اولین گوشی هوشمند مجهز به سیستم عامل Ubuntu وارد بازار میشود.
کد خبر: ۴۷۴۲۰۷
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۲ - 09 February 2015
پیش از این مدیران شرکت کانونیکال اعلام کرده بودند که در حال طراحی و ساخت سیستم عامل موبایل از نسخه لینوکس Ubuntu یعنی پر مخاطب ترین نسخه لینوکس دسکتاپ هستند. حال بعد از گذشت حدود دو سال از این وعده، روز گذشته اولین گوشی هوشمند مجهز به سیستم عامل Ubuntu وارد بازار میشود.
به گزارش «تابناک» شرکت کانونیکال طراح و پشتیبان سیستم عامل لینوکس Ubuntu اعلام کرده است که طی هفته آینده اولین نسخه از سیستم عامل موبایل Ubuntu بر روی یک گوشی هوشمند روانه بازار خواهد شد. این گوشی هوشمند که البته در سال 2013 وعده آن داده شده بود، در نهایت بعد از مدتها تاخیر قرار است به شکل آنلاین به فروش برسد. نام این گوشی هوشمند Aquaris E4.5 نسخه Ubuntu است که به بهای 170 یورو یا در حدود 190 دلار تنها در اروپا به فروش خواهد رسید:
این گوشی هوشمند البته با این بها که در سطح بودجه متوسط طبقه بندی میشود از ویژگیهای سخت افزاری متوسطی نیز برخوردار است. صفحه نمایش 4.5 اینچ با وضوح 540 در 960 پیکسل و با تراکم 240 پیکسل در هر اینچ، پردازشگر Quad-Core از نوع Media Tech و با قدرت 1.3 GHz، حافظه رم 1 گیگابایت و حافظه داخلی 8 گیگابایت با قابلیت ارتقا با SD تا 32 گیگابایت، دوربین اصلی 8 مگاپیکسل به همراه دوربین دوم 5 مگاپیکسل، باتری 2000Ah و وزن 123 گرم:
در واقع باید ورود هوشمند مجهز به Ubuntu را دقیقا در مسیر ورود سیستم عامل موبایل فایرفاکس و هدف آن تشریح کرد: مواجه کردن اپراتورها و مشتریان با سیستم عاملهای رقیب برای اندروید، iOS و ویندوز فون. اما سیستم عامل موبایل Ubuntu دقیقا چه نقطه قوتی برای رقابت در این عرصه دارد؟ صرف نظر از مبنا شدن آن بر روی کرنل لینوکس همانند اندروید، آنچه کانونیکال بر روی آن تاکید میکند پارادایم جدیدی در طراحی واسط کاربری سیستم عامل موبایل است. کانونیکال نام این پارادایم جدید را Scopes گذاشته است. در واقع Scopes واسط کاربری است که از چندین صفحه اصلی سازمان یافته تشکیل میشود، برای مثال یک صفحه اصلی یا Home برای موزیک، یکی برای اخبار و ... :
اما موضوع اصلی در این میان صرف نظر از واسط کاربری مربوط به وجود نرم افزارهای لازم برای این سیستم عامل است. در حال حاضر نرم افزار چندانی برای این سیستم عامل وجود ندارد اما برخی از نمونه های اصلی و پرکاربرد همچون فیسبوک و توییتر موجود هستند. همانند فایرفاکس موبایل، اغلب نرم افزارهای Ubuntu موبایل نیز با استفاده از HTML 5 و سایر تکنولوژی های تحت وب طراحی و تولید میشوند. موضوع دیگر این است که ای گوشی هوشمند به شدت از سوی اندروید و ویندوز فون به رقابت کشیده خواهد شد. برای مثال هوشمند Moto E با بهایی ارزان تر از این هوشمند، مجهز به سیستم عامل اندروید بوده و از طراحی فوق العاده ای نیز برخوردار است. همچنین در حال حاضر مایکروسافت با هدف گیری کف بازار گوشی های هوشمند، با ارائه نسخه های ویندوز فون جالب توجه و رقابتی، حتی پای اندروید را از برخی بازارها به در برده است. حال با این تفاسیر باید منتظر ماند و دید قدم بعدی کانونیکال برای رقابت با غول های بازار چیست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]