محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842321788
پادشاه در سایه سعودی کیست + تصویر
واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: پادشاه در سایه سعودی کیست + تصویر
اندکی پس از استقرار ملک سلمان بر اریکه قدرت، وی به تدریج شروع به تحکیم قدرت خود کرد. در انجام این کار، او دو نفر از اعضای نسل سوم خاندان سلطنت- شاهزاده محمد بن نایف، معاون ولیعهد و وزیر کشور و شاهزاده محمد بن سلمان فرزند جوان خود- را انتخاب کرد.
محمد بن سلمان اکنون وزیر دفاع و رئیس دیوان سلطنتی است در خانوادهای که طی دههها قدرت سیاسی در آن در میان چندین نفر پخش شده بود، تمرکز فعلی قدرت به دست سلمان بیتردید ناراحتیهایی را بر میانگیزد. این عوض بدلها همچنین پرسشهایی بر میانگیزد در مورد اینکه چگونه رابطه آمریکا – عربستان که به دلیل برخی بحرانها توفانی است (مانند 11 سپتامبر، جنگ عراق، بهار عربی و ...) قرار است در دوره پادشاه جدید مدیریت شود.
در اندرونی خاندان هزار فامیل
از زمان به قدرت رسیدن ملک فیصل (1961 تا 1975)، قدرت موثر تصمیمگیری در عربستان سعودی میان گروهی از برادران ناتنی تقسیم شده بود که از تاج و تخت فیصل در برابر برادر بزرگترش سعود (1953 تا 1964) حمایت میکردند. این «حزب فیصل» از آن زمان نقش تامین پادشاهی برای کشور را بر عهده داشته است: خالد (1975 تا 1982)، فهد (1982 تا 2005)، عبدالله (2005 تا 2012) و اکنون سلمان. حزب فیصل همچنین کنترل پستهای مهم را هم بر عهده داشت مانند وزارت دفاع (در دوران شاهزاده سلطان) و وزارت کشور (در دوران شاهزاده نایف)؛ این هر دو شاهزاده پیش از در آغوش کشیدن تاج و تخت، جان را از تن به در کردند. ملک سلمان در میان برادران ناتنی، ارشدیت داشت، اما سایر اعضای گروه همچنان از طریق کنترل موقعیتهای مهم بوروکراتیک و از طریق فرآیند کاملا مبهم اما موثر تصمیمسازی، قدرت فراوانی داشتند. اما حزب فیصل رو به پایان است. سلمان آخرین عضو این گروه است؛ ولیعهد او «مقرن» جوانتر از آن است که درگیر دسیسههای سیاسی شود که این حزب را در دهه 60 به قدرت رساند.
با مرگ یک نسل، سلمان با فرصت بازسازی فرآیند تصمیمسازی کشورش مواجه است. به جای بازتولید نظام قدیمی تصمیمسازی در میان نسل بعدی از شاهزادههای برجسته، سلمان در حکم سلطنتی خود در 29 ژانویه قدرت را در دستان دو عضو نسل بعد متمرکز کرد. دیدن یکی از این مردان قدرتمند و جدید در هرم قدرت شگفتی ندارد. محمد بن نایف، 55 ساله، از زمان مرگ پدرش در سال 2012 وزیر کشور بوده است (در اصل رئیس پلیس). پیش از آن، وی معاون وزیر بود و مسوول استراتژی ضدتروریسم کشور در نیمه دهه 2000. او بهعنوان مدیری کارآمد و استراتژیستی موثر شهرت یافت اما بهعنوان «حریف مخالفان سیاسی» هم شهره شد. از زمان آغاز بهار عربی وی سرکوب فعالان سیاسی را – اعم از اسلامگرا یا لیبرال- مدیریت کرده است. او پیشگام شراکت اطلاعاتی در زمینه تروریسم با ایالاتمتحده بود و در واشنگتن ارج و قرب بالایی دارد.
بنابراین، بیجهت نیست که سلمان، شاهزاده بن نایف را بهعنوان معاون ولیعهد برگزید و او را بهعنوان رهبری پیشگام که اولین پادشاه نسل خود است، منصوب کرد. هر چند این موقعیت تضمینی برای تاج و تخت نیست- سلمان میتواند او را از این مقام حذف کند؛ همانطور که مقرین میتواند چنین کند- اما میتواند او را وارث احتمالی پس از مقرین برای تاج و تخت سازد. اگر اوضاع طبق روال پیش رود، رسیدن محمد بن نایف به سلطنت مشکلات رنجآور در مورد چگونگی انتقال رهبری به نسل بعد را حل خواهد کرد. پادشاه همچنین محمد بن نایف را بهعنوان رئیس کمیته جدیدالتاسیس امور سیاسی و امنیتی برگزید؛ یکی از دو کمیته فراگیر هماهنگی سیاسی که سلمان برای اجرای فرآیند سیاسی راهاندازی کرد.
مرد دوم قدرتمند حکومت جدید شگفتانگیزتر – و در بسیاری موارد- مشکلسازتر است. سلمان به محمد فرزند جوان خود قدرت و بال و پر فراوانی داده است. شاهزاده محمد در 34 سالگی بسیار جوانتر از پسر عموی خود محمد بن نایف است. بر خلاف بسیاری از اعضای برجسته خاندان سعود که همنسل او هستند، او در خارج از کشور ادامه تحصیل نداد. او هرگز یک پست مهم دولتی نداشته است. وقتی سلمان بهعنوان ولیعهد انتخاب شد، فرزندش محمد بهعنوان رئیس دفتر پدر انتخاب شد و اکنون این شاهزاده جوان و آزمون نشده سه شغل مهم دارد. او وزیر دفاع است، بر نیروهای مسلح سعودی تسلط دارد و یکی از بزرگترین بودجهها را در این پادشاهی توزیع میکند. او رئیس دیوان سلطنتی هم هست که برابر است با رئیس کارکنان کاخ سفید در آمریکا. اوست که تصمیم میگیرد چه کسی با پدرش دیدار کند و چه کسی دیدار نکند.
او همچنین رئیس کمیته اقتصادی و توسعه است که وظیفهاش هماهنگی سیاست اقتصادی این پادشاهی است. با قدرت دادن به محمد بن سلمان و محمد بن نایف، ملک سلمان دست بسیاری دیگر از شاهزادهها را کوتاه کرده است. در فرمان سلطنتی 29 ژانویه، دو فرزند بیمار ملک عبدالله از مشاغل مهم دولتی در ریاض و مکه کنار گذاشته شدند. شاهزاده بندر بن سلطان – سفیری که سالهای سال در واشنگتن سفیر بود و حلال مشکلات رژیم بود- به ریاست شورای امنیت ملی گماشته شد که سپس منحل شد. یک فرد معمولی جانشین بندر بن خالد- رئیس اطلاعات خارجی- شد. شاهزاده خالد الفیصل، فرزند کهنسال ملک فیصل فقید از وزارت آموزش عزل و به شغل قبلی خود یعنی استانداری مکه بازگشت. این یک تنزل مقام نیست، بلکه دور کردن او از پایتخت است. سایر اعضای برجسته قبلی از این نسل پیشتر به دست ملک عبدالله به حاشیه رانده شده بودند از جمله شاهزاده محمد بن فهد، فرزند پادشاه سابق و استاندار سابق استان شرقی (جایی که نفت در آن است) و شاهزاده خالد بن سلطان فرزند وزیر دفاع سابق و معاون سابق خود وزیر دفاع که در جهان غرب بهعنوان فرمانده نیروهای عربستان در جنگ خلیجفارس شناخته میشود.
برخی شاهزادههای برجسته این نسل دار و ندار خود را در این تغییرات حفظ کردهاند. شاهزاده متعب بن عبدالله، فرزند پادشاه فقید و فرمانده گارد ملی، همان پست را دارد به علاوه پستی که در کابینه به او داده شده است. شاهزاده سعود الفیصل که از سال 1975 بهعنوان وزیر خارجه این پادشاهی فعالیت میکرد نیز پست خود را دارد (شاهزاده سعود در هنگام این تغییرات و جابهجاییها برای عمل جراحی در واشنگتن حضور داشت). فرمان سلطنتی که محمد بن نایف را بهعنوان معاون ولیعهد انتخاب کرد، نشان داد انتصاب او با «اکثریت» شورای بیعت تصویب شده بود؛ شورای خانوادگی که عبدالله برقرار کرده بود تا مسائل مربوط به جانشینی را در آن نهادینه و حل و فصل سازد. میزان و وسعت این «اکثریت» را نمیتوان مشخص کرد.
آمریکا نگران است
برای آمریکا، فوریترین مساله در هنگام گذار همانا همکاریهای نظامی است. (همکاری اطلاعاتی که ستون دیگر همکاری است طی سالهای اخیر از سوی محمد بن نایف مدیریت میشد تا اینکه تغییری در آن داده نشود). محمد بن سلمان بهعنوان وزیر دفاع اکنون پیشرو این حوزه است. دیدگاههای او درخصوص روابط آمریکا- عربستان هنوز برای عموم شناخته شده نیست. این وزیر جدید قرار نیست به شکلی رادیکال شراکت درازمدت عربستان- آمریکا را تغییر دهد. روابط نزدیک با آمریکا بخشی از اجماع سیاسی است که حزب فیصل را طی دههها متحد کرده است و سلمان بخشی از آن اجماع است. اما وسعت و عمق این همکاری بستگی به نوع مدیریتی دارد که او در روابط کشورش با واشنگتن اعمال میکند. به همین ترتیب، خطوط عمومی سیاست عربستان در مورد طیف گستردهای از موضوعات بعید است تغییر یابد. انتصاب دوباره وزرای مهم تکنوکرات- مانند علی النعیمی وزیر نفت و ابراهیم العساف وزیر دارایی- نشانه تداوم است.
عادل الفقیه، وزیر کار، که تلاشهای گستردهای برای افزایش تعداد سعودیها در بخش خصوصی انجام داده، هم در پست خود ماند. پیشبینی در مورد سیاستها و اهداف بلندمدت سلمان دشوار است. شاید انتصابهای اولیه او نشان میدهد که مسیر او رو به کجا است. او سه تن از اعضای قبیله «الشیخ» را در کابینه جدید خود راه داده است. اینها از فرزندان شیخ محمد بن عبدالوهاب – پایهگذار وهابیت- هستند که محمد بن سعود در اوان کار خود با آنها پیوند برقرار کرد. اعضای این خانواده که تعدادشان کمتر از آلسعود نیست هنوز از الگوی اجداد خود نبریدهاند. اما آنها نماینده تداوم وفاداریهای سعودی به تفسیر ارتدوکس و محافظهکارانه از اسلامی هستند که در عربستان حاکم است.
گذار از عبدالله به سلمان
در یک معنا، گذار از عبدالله به سلمان بسیار آرام بود. تردیدی نیست که ثبات خاندان سعودی در آینده نزدیک ادامه خواهد یافت. این کشور از تحولات بهار عربی جان به در برد. این کشور ذخایر مالی فراوانی برای تداوم سیستم تا سالهای دیگر دارد. بخشهایی از جامعه که ظاهرا علیه رژیم با یکدیگر متحد هستند- وهابیهای محافظهکار، اقلیت شیعی و نخبگان لیبرالتر و تکنوکراتتر- از یکدیگر بیشتر میترسند تا مخالفت با رژیم. هیچ چشمانداز کوتاهمدتی برای فوران یک بحران سیاسی از پایین وجود ندارد. با این حال نمیتوان بر تنشها و بحرانهای داخلی چشم فرو بست. تمرکز قدرت در دست سلمان و تنی چند باعث میشود مدعیان قدرت در عربستان ابرو در هم کشند. خطر نسل سوم که چشم به تاج و تخت دوخته را نباید فراموش کرد. برای اولین بار در تاریخ عربستان، این کشور مستعد یک مبارزه سخت در درون خاندان سلطنت است. این مهارت سیاسی پادشاه و ولیعهدهای اوست که میتواند کشور را از خطرات برهاند اما بحران نسل سوم همچنان باقی است.
منبع: دنیای اقتصاد
دوشنبه, 20 بهمن 1393 ساعت 12:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
تظاهرات اردنی ها علیه تکفیری ها/ تصویر معاذ در دست همسر پادشاه
تظاهرات اردنی ها علیه تکفیری ها تصویر معاذ در دست همسر پادشاه مردم اردن روز جمعه در تظاهرات ضد تکفیری ها در امان شرکت کردند همسر پادشاه اردن نیز در حالی که تصویر معاذ الکساسبه خلبان سوزانده شده را در دست داشت این تظاهرات شرکت کرد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر شهر اماین مرد پادشاه در سایه عربستان است
این مرد پادشاه در سایه عربستان است تغییراتی که گفته می شود سلمان بن عبدالعزیز با انتصاب های جدید در آرایش تیم حکومتی خود در پادشاهی عربستان داده است بیش از آنکه خواست شخص پادشاه باشد چینشی برای آمادگی در برابر تحولات جدید داخلی و روز نو تغییراتی که گفته می شود سلمان بن عبدالعگوگل با پادشاه جدید عربستان بیعت کرد + تصویر
گوگل با پادشاه جدید عربستان بیعت کرد تصویر جستجوگر گوگل در واکنشی سریع نسبت به جانشینی سلمان بن عبدالعزیز برادر ملک عبدالله خیابانی را که به نام امیر سلمان بود به ملک سلمان تغییر داد بهگزارش آخرین نیوز بهنقل از پایگاه خبری شبکه العالم شب گذشته شنبه و چند ساعت پس ازابـرهـه در فیلم محمد(ص) چه شکلی و کیست؟ +تصویر
گفتگو با آرش فلاحت پیشه ابـرهـه در فیلم محمد ص چه شکلی و کیست تصویر فلاحتپیشه گفت بازی در فیلم حضرت محمد ص تجربه عجیب و حیرت انگیزی بود حضور در کنار عواملی که هر کدام از آنها بهترینهای سینمای ایران و جهان بودند بسیار حیرت آور بود به گزارش سرویس فرهنگی نیوز فیلم سینماآلودگی هوا در اهواز به بیش از 66 برابر حد مجاز رسید+تصویر
آلودگی هوا در اهواز به بیش از 66 برابر حد مجاز رسید تصویر مدیرکل سازمان حفاظت از محیط زیست خوزستان گفت میزان ریزگردها در هوای اهواز در ظهر پنجشنبه به بیش از 10 هزار میکروگرم بر متر مکعب یعنی حدود 66 برابر حد مجازاست آفتاب احمد رضا لاهیجان زاده روز پنجشنبه گفت حالت عادی میبرگزاری یک مسابقه برای مرگ پادشاه عربستان!!
برگزاری یک مسابقه برای مرگ پادشاه عربستان دانشگاه دفاع ملی آمریکا مسابقه مقاله نویسی برای بزرگداشت و تکریم پادشاه فقید عربستان تدارک دیده است دانشگاه دفاع ملی آمریکا مسابقه مقاله نویسی برای بزرگداشت و تکریم پادشاه فقید عربستان تدارک دیده است هرچند که در ظاهر به بهانه عدموقتی کیتی کتاب می خونه +تصویر
ماز وقتی کیتی کتاب می خونه تصویر سرویس کودک جام نیوز 2016 «برای ارسال نقاشی های زیبای خود این قسمت را کلیک کنید» ۰۹ ۱۱ ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۰گزارش تصویری - حضور ایوبی در مرقد امام (ره) و بازدید از قطعه هنرمندان
حضور ایوبی در مرقد امام ره و بازدید از قطعه هنرمندان عکس امین خسروشاهی - ایسنا پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۲گزارش تصویری - سیزدهمین کنگره حزب مردم سالاری
سیزدهمین کنگره حزب مردم سالاری عکس عرفان خوشخو - ایسنا پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۴۰BMW سواری گلاره عباسی + تصویر
BMW سواری گلاره عباسی تصویر گلاره عباسی سوار بر بی ام دبلیو نارنجی رنگ گلاره عباسی عکس زیر را در صفحه شخصی اش منتشر کرد و زیر آن نوشت به گذشته و اينده مي روم زمان از بين مي رود در تاريخ سرك مي كشم به روياها ارزوها عشق ها ترس هاي غريب و اشنا سرك مي كشم به هم نزديك و دوگزارش تصویری - افتتاح بازارچه انجمن بانوان دیپلمات
افتتاح بازارچه انجمن بانوان دیپلمات عکس حمیدرضا دستجردی - ایسنا پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۷تصویر دیده نشده از حاج قاسم سلیمانی و شهید جهاد مغنیه
عکس تصویر دیده نشده از حاج قاسم سلیمانی و شهید جهاد مغنیه سرویس مقاومت جام نیوز ۰۹ ۱۱ ۱۳۹۳ - ۱۶ ۳۵جشنواره وایکینگ ها در اسکاتلند/ گزارش تصویری
جشنواره وایکینگ ها در اسکاتلند گزارش تصویری از سال ۱۸۸۰ میلادی تاکنون در آخرین سه شنبه ژانویه هر سال ساکنان اسکاتلند و جزایر اطراف آن با پوشیدن لباس وایکینگ ها در جشنواره آپ هلی آ شرکت می کنند تاریخ انتشار ۰۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷ ۲۹گزارش تصویری - سفر نایب رییس مجلس شورای اسلامی به زابل
سفر نایب رییس مجلس شورای اسلامی به زابل عکس بهروز شهرکی - ایسنا پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷ ۳۰بقای تاج و تخت پادشاهی عربستان، مهمترین مساله برای آمریکا
بقای تاج و تخت پادشاهی عربستان مهمترین مساله برای آمریکا روزنامه اینترنتی المرصد تأکید کرد بقای تاج و تخت پادشاهی عربستان مهمترین مساله برای آمریکا است به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم المرصد در مطلبی درباره روابط30 سال تصویرگری نسلهای مختلف به جشنواره تجسمی فجر میآید
30 سال تصویرگری نسلهای مختلف به جشنواره تجسمی فجر میآید فرهنگ > ادبیات - آثار سی سال تصویرگری ایران در هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به نمایش گذاشته میشود به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین نمایشگاه سه دهه تصویرگری ایران از سال 1360 تا 1389 از نسلهای مختلف تصوییک طراحی زیبا از چهره سحر قریشی + تصویر
یک طراحی زیبا از چهره سحر قریشی تصویر سحر قریشی عکس زیر را بر روی اینستاگرام خود قرار داد و نوشت ممنونم از اينكه انقدر انرژى مثبت مى فرستيد دوستون دارم ❤️ فاطمه خانمِ ترابى ممنونم🙋🙏 سحر قریشی عکسی که از چهره وی نقاشی شده بود را منتشر کرد سحر قریشی عکس زیر را بر روی اینستاگرام-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها