واضح آرشیو وب فارسی:فارس: «رأیالیوم» گزارش داد
سه سناریوی پیشروی حماس برای شکستن محاصره غزه
یک روزنامه چاپ لندن اعلام کرد حماس وضعیت سخت ناشی از محاصره غزه را دیگر تحمل نخواهد کرد و ممکن است برای شکستن آن به 3 سناریوی احتمالی از جمله یک درگیری دیگر با رژیم صهیونیستی روی آورد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، این روزها فشارها بر روی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» بیشتر شده است و آخرین این فشارها حکم دادگاه «رسیدگی به امور فوری » قاهره (صادر شده در10 بهمن) و معرفی «القسام» شاخه نظامی حماس به عنوان یک گروه تروریستی (10 بهمن) بود. تشکیلات خودگردان نیز به بهانههای مختلف خود را از غزه و وضعیت وخیم آن کنار کشیده است. پایگاه اینترنتی روزنامه «رأی الیوم» چاپ لندن در این باره نوشت: تشکیلات خودگردان همچنان کمکهای مالی خود را دریافت میکند و حقوق کارمندان خود را میدهد اما وضعیت همتای آن در غزه یعنی حماس بسیار بدتر از تشکیلات است زیرا حدود دو میلیون فلسطینی زیر نظرش تحت محاصره هستند ، گذرگاه رفح بسته است و عملیات بازسازی غزه تعطیل شده است. در ادامه این گزارش آمده است: همکاری میان مقامات مصری و اسرائیلی این روزها محکمتر شده و مشخص است آنها با این سیاست قصد گرسنه نگه داشتن مردم نوار غزه و تبدیل کردن زندگی آنها به جهنم را دارند تا بار دیگر آنها را به سمت شلیک موشک سوق دهند. توافقنامه آتشبس غزه در آگوست سال گذشته (2014) عملی نشده است و بیش از 100 هزار خانواده بدون منزل هستند و آژانسهای کمک میزان خدمات خود به فلسطینیها را کم کردهاند. رأیالیوم افزود: این وضعیت فاجعه بار تا زمانی که هیچ تحرک عربی یا بینالمللی در قبال فلسطین انجام نشود ادامه خواهد داشت و این دردآور است که هیچ شاخصی برای تحرک زودهنگام در این زمینه وجود ندارد به همین دلیل در آستانه یک انتفاضه هستیم که به درگیری جدید با نیروهای اسرائیلی و چه بسا مقامات مصری کشیده خواهد شد. این وبگاه خبری سپس به سخنان «سامی ابوزهری» سخنگوی حماس در تظاهرات هفته گذشته در مرز فلسطین با مصر اشاره میکند که گفت: ادامه محاصره غزه، حماس را به اقدامات «دیوانهوار» وادار خواهد کرد. ابوزهری افزود: حماس به ادامه محاصره تن در نمیدهد و این حق القسام است که محاصره را بشکند. 3 سناریو برای شکستن محاصره غزه رایالیوم بر این اساس 3 سناریو برای شکستن محاصره غزه به دست حماس پیشبینی میکند: 1- شکست مرزهای مصری-فلسطینی و سوق دادن صدها هزار فلسطینی گرسنه به طرف مصر حتی اگر این اقدام منجر به یک کشتار جمعی از سوی مقامات مصری در حق این شهروندان غیر مسلح شود.
2- خروج هزاران نفر (از نوار غزه) به سمت قبرس از طریق دریا و کِشتی. حتی اگر این اقدام منجر به قتلعام فلسطینیهای مذکور از طرف اسرائیل شبیه به ماجرای کشتی «مرمره» ترکیه شود. در 31 ماه می سال 2010 کشتی مرمره که از سوی جمعیت «اینسانی یاردیم وقفی» یک نهاد خیریه مرتبط با حزب عدالت و توسعه ترکیه، با بیش از 600 سرنشین شامل حامیان فلسطینیها در جهان در تلاش برای رفع محاصره غزه در بخش آبهای بین المللی دریای مدیترانه از سوی نظامیان رژیم صهیونیستی مورد حمله قرار گرفت. در این حمله 9 نفر کشته و دهها تن زخمی شدند . 3- ادامه از سرگیری شلیک موشک بر شهرکهای اسرائیلی شمال نوار غزه و تلآویو. همانگونه که در جنگ اخیر اتفاق افتاد. پیام «ضیف» به «نصرالله»، تاکیدی بر اتحاد مقاومت وبگاه خبری مذکور در ادامه اعلام کرد احتمال هر کدام از سه سناریو و یا همه آنها را میدهد و تاکید میکند زندگی در سایه محاصره سخت فعلی مصری واسرائیلی در خصوص نوار غزه غیرممکن است. رأیالیوم میافزاید: چه بسا پیام هفته گذشته «محمد ضیف» فرمانده القسام به «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزبالله برای تسلیت اعضایش در قنیطره سوریه تاکیدی برای هماهنگی فلسطین و لبنان برای مقابله با رژیم اشغالگر اسرائیلی است. در حمله جنگندههای اسرائیلی به قنیطره (28 دی) 6 عضو حزبالله از جمله «جهاد» فرزند شهید «عماد مغنیه» و «محمد علی الله دادی» سردار ایرانی به شهادت رسیدند. بر اساس این گزارش اسرائیل در حال حاضر در حالتی از رعب و وحشت به سر میبرد زیرا میداند عملیات حزبالله در «مزارع شبعا» پاسخ کامل این حزب به عملیات قنسطره نیست و چه بسا برافروختن دوباره فتیله موشکهای گردانهای القسام یک پاسخ دیگر باشد. در عملیات مزارع شبعا که 10 روز پس از عملیات اسرائیل در قنیطره انجام شد 17 نظامی اسرائیلی کشته شدند. انتهای پیام/م
93/11/20 - 11:09
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]