واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر پیگیری می کند؛
دانش آموزان خیرسر دیگر سیلاب مشق نمی کنند/ کهنه ده هم «نوده» شد
شناسهٔ خبر: 2491666 دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۲
استانها > مازندران
ساری - با افتتاح پل بر روی رودخانه خیرسر نوشهر، دیگر دانش آموزان این روستا مشق سیلاب نمی کنند و روستاییان کهنه ده نیز با برقدارشدن از دست چراغ های نفتی و لمپا خلاص شدند. به گزارش خبرنگار مهر، دو طرح عمرانی افتتاح پل خیرسر و جشن برقرسانی به تنها روستای بی برق شهرستان نوشهر در حالی در دهه فجر برگزار شد که اهالی این روستاها، اجرای این طرح ها را نتیجه گزارشها و اطلاع رسانی خبرگزاری مهر عنوان کردند. ۳۵ دانش آموز ابتدایی روستای خیرسر از سال ۹۱ در پی وقوع سیلاب مجبور بودند برای رفتن به مدرسه اضطراب عبور از تنها پل چوبی و نیم بند را به جان بخرند و پل فرسوده و چوبی که پس از وقوع سیلاب اخیر در نوشهر بر روی رودخانه خروشان نیرنگ احداث شده؛ هر روز شاهد گام های کودکانه دانش آموزانی بود که آن سمت روستایشان، دبستان آنان قرار داشت. قصه پر غصه پل ارتباطی روستای خیرسر به ۲۲ آبان سال گذشته برمی گردد که این پل بر اثر طغیان رودخانه نیرنگ و با جاری شدن سیلاب در شهرستان نوشهر از بین رفت و راه دسترسی یک روستا را از شهر مسدود کرده بود.
قصه پرغصه این دانش آموزان اولین بار در خبرگزاری مهر منتشر شده بود و پس از انتشار گزارشی از وضعیت رنج آور دانش آموزان، ساخت پل بر روی رودخانه خیرسر در دستور کار قرار گرفت و این پروژه در دهه فجر به بهره برداری رسید. «کمیل» دانش آموزی که امسال در کلاس چهارم ابتدایی درس می خواند و پارسال هر روز مجبور بود تا برای رسیدن به مدرسه از روی تنها پل چوبی روستای خیرسر عبور کند. در حاشیه افتتاح پل خیرسور به خبرنگار مهر گفت: با افتتاح این پل من و دیگر همکلاسی هایم دیگر مجبور نیستیم از پل معلق عبور کنیم و نگرانی برای رفتن به مدرسه نداریم. وی با تقدیر از تلاشهای خبرنگار مهر بیان کرد: عبور از پل چوبی آنقدر برایمان خطرناک بود که خانواده هایمان هر روز نگران سلامتی مان بودند و از همه بانیان احداث این پل تشکر می کنم. مشایخ از اهالی روستای خیرسر نیز با عنوان اینکه سیل برای این روستا نعمت بود هرچند خسارتهای زیادی برجای گذاشته بود، بیان داشت:بر روی پل قدیمی عبور و مرور به سختی انجام می شد و اکنون پلی افتتاح شد که دو کامیون نیز براحتی می توانند روی آن تردد کنند. وی از تلاشهای مسئولان و پیگیریهای خبرگزاری مهر تقدیر کرد. پل خیرسر با دهنه ۳۰ متر افتتاح شد.
در دهه فجر، تنها روستای کوهستانی و بدون برق شهرستان نوشهر نیز برقرسانی شد و جشن برقردار شدن روستاهای نوشهر با حضور استاندار مازندران در این روستای ییلاقی برپا شد. کهنه همان روستایی است که خبرگزاری مهر در مهرماه سال ۹۲ اقدام به تهیه گزارشی از آن کرده بود و به وضعیت پررنج اهالی آن پرداخت و اینک شاهد بثمر نشتن تلاشهایمان هستیم. در فاصله ۹۰ کیلومتری شهرستان نوشهر و در دورترین امتداد جاده کوهستانی بخش کجور روستایی قرار دارد که آرام و بی صدا در اعماق طبیعت بکر و جنگلی البرز مرکزی ایران فرو رفته است و ساکنانش از ابتدایی ترین امکانات زندگی محرومند و شب را با فانوس و لمپا به صبح می رساندند و پس از سالها پیگیری، لمپا و چراغ های نفتی جایشان را به کلیدهای برق دادند. روستای کهنه ده دارای ۳۲ خانوار است و پروژه برقرسانی آن دارای طول فشار متوسط پنج هزار و ۸۰۰ متر، طول شبکه فشار ضعیف هزار متر، تعداد یک دستگاه پست هوایی است که با اعتبار هفت میلیارد ریال بهره برداری شده است. خدابنده از اهالی روستای کهنه که شاهد برقردار شدن روستایش است، گفت: با افتتاح طرح برق، نور امید دوباره در روستا دمیده شد و شوق اهالی برای بازگشت و کوچ دوباره به آن بیشتر شده است.
وی با عنوان اینکه نداشتن برق سبب بسیاری ار محرومیتها در روستا شده بود، گفت: با تلاش های مسئولان و انعکاس گزارش در خبرگزاری مهر، شاهد تحقق آرزوی دیرینه اهالی این روستا هستیم. روستایی دیگری با بیان اینکه تنها روشنایی مردم منطقه در شب های بلند و تاریک زمستان چراغ ها نفتی بود، بود: گفت: با برقدار شدن روند توسعه روستا شتاب می گیرد. علی فروتن رئیس شورای اسلامی کهنه ده بیان داشت: بی شک انعکاس مشکلات مردم این روستاهای کوهستانی در خبرگزاری مهر در توجه مسئولان برای رفع مشکل دیرینه و انجام برقرسانی تاثیر بسزایی داشته است.استاندار مازندران نیز در مراسم جشن برقرسانی به روستاهای نوشهر در روستای کهنه ده با بیان اینکه امروز تمامی روستاهای زیر ۲۰ خانوار برقردار شدند گفت: برق بسیاری از مشکلات را در زندگی روز مره حل می کند. ربیع فلاح جلودار گفت: باید این تفکر را داشته باشیم روستاهایی که دور از شهرها هستند به نیازهای آنان رسیدگی کنیم و امروز روستای کهنه ده را باید روستای نوده دانست و امروز خوشحال هستیم که این روستا از نعمت برق برخوردار شدند. فلاح بیان کرد: توجه به تولیدات دامی و زراعت از مهمترین ویژگیهای روستای کهنه ده است و ضروری است توسعه فعالیتها در این بخش به درآمد و اقتصاد پایدار برسد و آسایش و رفاه مردم افزایش یابد.
فجر امسال شاهد برگزارش جشن های عمرانی بسیاری در مازندراین هستیم از جمله آنکه جشن آسفالت در روستاهای بابلسر هم برگزار شد و حیدر نوروزی مدیرکل راه و شهرسازی مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه قرارداد آسفالت مشارکت بطول ۷۰۰ کیلومتر در استان منعقد شده است افزود: در دهه فجر ۲۱۰ کیلومتر از آسفالت مشارکتی راههای روستای با حضور معاون وزیر راه افتتاح شد. وی یادآورشد: با پیروزی انقلاب اسلامی، طول راههای روستایی استان از ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر به ۷ هزار و ۷۷۳ کیلومتر رسیده است و قبل از انقلاب در استان مازندران ۴۳۰ کیلومتر راه آسفالته وجود داشت که این میزان پس از گذشت ۳۶ سال به ۴ هزار و ۱۴۰ کیلومتر رسیده است.در دهه فجر ۱۳۸۵ پروژه با ۶۷۰ میلیارد تومان اعتبار در مازندران بهره برداری شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]