تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از شما منكرى ببيند بايد با دست و اگر نتوانست با زبان و اگر نتوانست با قلبش آن ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829856959




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- آی شهر، چهره آبی ات پیدا نیست!‏


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آی شهر، چهره آبی ات پیدا نیست!‏ تهران- ایرنا- روزنامه «اطلاعات» امروز -دوشنبه- در گزارشی به وضعیت آلودگی هوا در شهر اصفهان پرداخته و نوشته است: آلودگی هوا جزء جدایی ناپذیر مشکلات کلانشهرها شده است و کمتر روزی در سال را تجربه می کنیم که متاثر از نتایج منفی این پدیده نوظهور در کلانشهرها نباشد. این معضل همیشه در زمستان ها به دلیل وقوع وارونگی هوا شدت می یابد، تا جایی که شمار روزهای سالم در چند سال گذشته به شدت کاهش پیدا کرده است. کلانشهر اصفهان نیز به دلیل تجمع صنایع و دارا بودن نشان استان صنعتی کشور بر پیشانی خود، چند سالی می شود که درگیر این چالش جدی شده است.


از سوی دیگر افزایش شمار خودروهای شخصی و عدم توسعه متوازن حمل و نقل عمومی و تاخیر در بهره برداری از طرح قطار شهری باعث شده است که شاخص آلایندگی در شهر اصفهان روز به روز به وضعیت بحران نزدیک شود، تا جایی که در چند ماه گذشته اقدامات مقطعی همچون تعطیلی چندروزه صنایع آلاینده انجام گرفته است تا از شدت این بحران کاسته شود.
سال گذشته نیز به دستور دادستان اصفهان، همه مشعل های مازوت ساز نیروگاه های استان اصفهان پلمپ شد، تا خطرات ناشی از سوخت مازوت برای شهروندان به صفر برسد.

* عوارض آلایندگی
یکی از چالش های جدی در زمینه آلودگی هوا که این روزها بسیاری برآن تاکید دارند، عدم اطلاع رسانی صحیح و البته به موقع از سوی مسئولان ذیربط به مردم است. چه بسیار روزهای ناسالم و حتی بحرانی که آمدند و گذشتند، اما شهروندان به دلیل نداشتن اطلاع از چگونگی وضعیت هوا به خیابان ها و معابر آمدند و ندانسته هزاران ذره پرخطر را میهمان ریه های خود کردند که به نظر می رسد باید یک بازنگری ویژه در امر اطلاع رسانی در این موضوع انجام شود.
یکی دیگر از مباحث مهم، تخصیص عوارض آلایندگی پرداختی از سوی صنایع آلاینده به شهرهای اطراف است که اگرچه می تواند برای کاهش نتایج منفی آلودگی ها در شهرها کارساز باشد، اما متاسفانه عملیاتی نمی شود.
به قول منتقدان بعضی صنایع از قدرت خود بهره می برند و نام خود را به رغم آلاینده بودن، از فهرست صنایع آلاینده خارج می کنند تا هزینه ای پرداخت نکنند. قانونگذاران باید راه را برای دور زدن شماری سودجو از این قانون مسدود کنند، زیرا تجربه جهانی نشان داده است که بسیاری از صنایع در دنیا خود را ملزم به پرداخت کامل این عوارض به شهرهای تاثیرپذیر از آلاینده ها می دانند.

* مسئولان امروز، میراث دار تخلفات دیروز!
دکتر رسول زرگرپورـ استاندار اصفهان، با تاکید بر این که محیط زیست عامل پیونددهنده نسل های امروز و آینده است، به نفیسه یزدانی، گزارشگر روزنامه اطلاعات در اصفهان می گوید: این موضوع از نظر مدیریتی موضوعی فرابخشی است و تفکیک ناپذیرترین مبحث به شمار می رود.
به گفته وی مشارکت همگانی در حفظ محیط زیست از دید تدوین کنندگان قانون اساسی کشورمان مغفول نمانده است و فقط 6 کشور در دنیا هستند که این اصل را در قانون اساسی خود آورده اند که اگر خوب به آن عمل شود، مشکل زیست محیطی در کشور نخواهیم داشت.
وی با اشاره به این که تخلفاتی از سال های پیش تا کنون انجام شده است که ما میراث دار آن هستیم، یادآور می شود: این نشان می دهد یا قانون پذیری ما اشکال داشته است یا قانون برای متخلفان اعمال نشده است.
استاندار اصفهان با تاکید بر این که در این حوزه باید به دور از شعارها عمل کنیم، می افزاید: دولت یازدهم نخستین دولت پس از انقلاب اسلامی است که برنامه توسعه اجتماعی برای احیای توسعه متوازن زیست محیطی ارائه کرده و می خواهد آن را تحقق ببخشد.
وی با بیان سرفصل هایی برای تعادل بخشیدن به نابسامانی در این بخش و محرومیت زدایی از چهره محیط زیست، ادامه می دهد: لزوم تمکین در برابر قانون از سوی همه دستگاه های دولتی و مردم و برخورد با متخلفان با حمایت های قضایی، توسعه مستمر برای آگاهی عمومی و فرهنگ سازی به ویژه برای اقشار تاثیرگذار، اقدام برای توسعه کیفی صنایع موجود و پرهیز از بارگذاری های خارج از ظرفیت محیط زیست، مدیریت بهینه بر منابع آب در حوضه آبریز زاینده رود، حمایت از نخبگان، اندیشمندان و محققان عرصه نوین انرژی پاک در استان و حضور فعال سازمان های مردم نهاد در تصمیم سازی ها برای توسعه پایدار استان اصفهان، از مهم ترین سرفصل ها است.

* یک سال تلاش
استاندار اصفهان با اشاره به این که باید گزارشی ارائه شود تا بدانیم در یک سال گذشته بر هوای استان چه گذشته است، تصریح می کند: در این مدت، طرح جامع کاهش آلودگی منطقه ای هوا در اصفهان تصویب شده و عملیات اجرایی آن نیز با مشارکت 20 دستگاه از آغاز امسال شروع شده است.
دکتر زرگرپور با بیان این که شمار روزهای ناسالم اصفهان در طول یک سال گذشته نسبت به مدت مشابه در سال پیش از آن، 50 درصد کاهش یافته است، می افزاید: اگر همکاری های بیشتری در میان دستگاه ها و مدیریت شهری وجود داشته باشد، بیشتر از این میزان، کاهش آلودگی هوا را شاهد خواهیم بود.
به گفته وی طرح جامع کنترل کیفی رودخانه زاینده رود تا پایان امسال نهایی و کنترل بر خط رودخانه از ابتدا تا انتها انجام می شود.

* کمیته های ویژه ای که تشکیل نشده اند!
دکتر زرگرپور با اشاره به این که طرح قطار شهری اصفهان با حل مشکلات میراثی، مالی و مدیریتی در ریل بهره برداری قرار گرفته است، می افزاید: پس از گذشت دو دهه از آغاز پروژه، سرانجام اوایل سال آینده بخشی از قطار شهری اصفهان به بهره برداری می رسد.
وی با اشاره به انتظاراتی که در یک سال گذشته باید برآورده می شد، اما متاسفانه تحقق نیافته است، می گوید: با توجه به این که میزان آلایندگی صنایع استان اصفهان، 20 درصد برآورد شده است، از مسئولان اتاق بازرگانی این استان درخواست کرده ایم با تشکیل کمیته ویژه، چگونگی مقابله با آن را برنامه ریزی و اجرا کنند، اما متاسفانه تا کنون این برنامه مهم انجام نشده است.
استاندار اصفهان با اشاره به این که بر اساس آمار، 70 درصد آلودگی هوا به رفت و آمد خودروها در شهر اصفهان برمی گردد، می گوید: از مدیریت این شهر درخواست کرده ام کمیته ای ویژه تشکیل شود و در آن روند اجرای طرح جامع کاهش آلودگی هوای اصفهان رصد و پیگیری شود، اما تاکنون از تشکیل این کمیته خبری نشده است.
وی می افزاید: از رسانه های استان انتظار داشتم در راه شفاف سازی و فرهنگ سازی کمک به پاکیزگی هوا قدم بردارند که برخی از آنها این تقاضا را اجابت کردند، اما شماری تصور کردند که فقط با چاپ تصویری از آلودگی هوا در صفحه اول روزنامه و زدن یک تیتر، به رسالت خود عمل کرده اند که این گونه نیست.
دکتر زرگرپور با تاکید بر این که باید باور کنیم و ایمان بیاوریم که اصلی ترین مشکل استان اصفهان، مقوله زیست محیطی است، می گوید: باز هم باید باور کنیم که این موضوع جز با مشارکت همه دستگاه ها و نهادها قابل حل نیست و باید قبول کنیم که زمان طرح صورت مساله مشکلات استان اصفهان گذشته است و امروز نیاز به عزم جدی و برنامه ای کامل برای حل مشکلات داریم.

* توسعه نامتوازن و ناپایدار ‏
مهندس حمید ظهرابی ـ مدیر کل محیط زیست استان اصفهان، با بیان این که برنامه جامع کاهش آلودگی هوا در اصفهان هدفگذاری نشده بود و پس از رفع مشکلات، آن را به لحاظ کمی و کیفی قابل اجرا کرده ایم، می گوید: توسعه نامتوازن و ناپایدار، مشکل اصلی محیط زیست در استان اصفهان است.
به گفته وی، از محیط زیست استان اصفهان فراتر از ظرفیت طبیعی اش بهره کشی شده و محیط زیست استان نیز توان تحمل این همه فشار را نداشته است.
او اهداف برنامه جامع آلودگی هوای اصفهان را کاهش روزهای ناسالم، افزایش روزهای سالم و جذب مشارکت های همگانی عنوان می کند و می افزاید: برای اجرای این اهداف، 4 کارگروه در اداره کل محیط زیست استان تشکیل شده و 8 محور اصلی و 38 اقدام اساسی مصوب برای اجرا در میان این 4 کارگروه تقسیم شده است و تاکنون 13 بار گزارش روند فعالیت این کارگروه ها را به استاندار ارائه کرده ام.
ظهرابی، توسعه ناوگان حمل و نقل شهری را از دیگر برنامه های مهم برای کاهش آلودگی هوای اصفهان می داند و می افزاید: مدیریت شهری، قرارداد اضافه کردن 200 دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل و نقل شهری برای سال آینده را امضا کرده و این در حالی است که در 5 سال گذشته، نوسازی ناوگان حمل و نقل اصفهان اجرا نشده و عمر ناوگان آن از 5/3 سال به 5/8 سال افزایش یافته است.

* طرح پایش شبانه
مدیر کل محیط زیست استان اصفهان، کنترل منابع ثابت آلودگی هوا را از دیگر اولویت ها در استان اصفهان عنوان می کند و می افزاید: امسال با پلمپ شدن بخش مازوت سوز نیروگاه های اصفهان، اجازه ندادیم 900 تن ترکیبات آلاینده بر سر شهر بریزد. هرچند مقاومت های بسیاری برای شکستن این پلمپ ها انجام شد، اما این طرح با قوت ادامه دارد.
مهندس ظهرابی از ناموفق بودن استان اصفهان در انتقال کوره های گچ و عقب ماندن از برنامه خبر می دهد و می گوید: در ماه گذشته چند روزی را که پیش بینی می کردیم آلودگی هوا داشته باشیم، برای نخستین بار در کشور، 400 کارگاه تولیدی آجر، 100 تولید کننده گچ و 500 کارگاه ریخته گری را همزمان به مدت 10 روز تعطیل کردیم و در جایی که پیش بینی می کردیم شاخص آلاینده ها از 200 بگذرد، توانستیم آن را بر روی عدد 115 ثابت نگه داریم.
به گفته وی، برای نخستین بار طرح پایش شبانه آلودگی هوای اصفهان اجرا شده است؛ به این شکل که از 500 واحد صنعتی به صورت شبانه بازدید به عمل آمده است و آنها که آلاینده بودند، به مراجع قضایی معرفی شده اند. در 9 ماه نخست امسال نیز 5 هزار 496 واحد بازرسی و نظارت شدند.

* مدیریت گرد و غبار
مدیر کل محیط زیست استان اصفهان از تدوین طرحی برای مدیریت گرد و غبار در عرصه های طبیعی استان خبر می دهد و می افزاید: اداره کل محیط زیست استان اصفهان از معدود مراکز در کشور است که هیچ اعتباری برای آموزش و فرهنگ سازی ندارد که باید در این امر تجدید نظر شود.
مهندس حمید ظهرابی می گوید: پیش بینی ها نشان می داد شمار روزهای ناسالم در سال 1393 باید 49 روز باشد، اما تا کنون این رقم 29 روز بوده است که نشان می دهد توانسته ایم کمر آلودگی را بشکنیم، زیرا کم کم اقلیم تغییر می کند.
وی با تاکید بر این که نباید فکر کنیم سال آینده نیز این اتفاق خوب می افتد، می افزاید: باید برای کاهش آلودگی هوا در سال آینده نیز برنامه ریزی داشته باشیم و یادمان باشد که تنها پلمپ بخش مازوت ساز نیروگاه ها، باعث تفاوت این ارقام شده است.

* مشکل حل نشده
محمد کوشافرـ عضو جمعیت مردم نهاد پیام سبز اصفهان، با بیان این که آلودگی هوای اصفهان حتی باعث ریزش گنبد مسجد امام خمینی(ره) شده است، می افزاید: حدود 20 سال است همایش ها و نشست های متعددی در زمینه کاهش آلودگی هوای اصفهان برگزار می شود، اما متاسفانه مشکل آلودگی هوای این شهر هنوز حل نشده است.
وی با اشاره به این که در یک سال گذشته کارهای مثبتی در خصوص پاکیزگی هوا انجام شده است، اما به برنامه های تدوین شده هم انتقاداتی وجود دارد، تصریح می کند: این که عنوان می شود 75 درصد آلودگی هوا به خودروها اختصاص دارد، نیاز به بررسی و کارهای مطالعاتی بیشتری دارد.
به گفته وی در یک تحقیق انجام شده در سال 1390 مشخص شد که وضعیت آلاینده ها در اصفهان 11 درصد بیشتر و بدتر از هوای تهران است، درحالی که تهران بیشتر از اصفهان خودرو دارد.
این عضو جمعیت مردم نهاد پیام سبز با تاکید بر این که اگر مطالعات جدیدی برای مشخص کردن سهم صنایع آلاینده انجام گیرد، نقش صنعت پررنگ تر می شود، می گوید: متاسفانه بخشی از آلودگی های ناشی از فعالیت های صنایع به مردم نسبت داده می شود که ما آن را قبول نداریم.

* لزوم اصلاح شیوه گزارش نویسی کیفیت هوا
محمد کوشافر با اشاره به این که نباید شاخص های آلودگی هوا به صورت کلی گزارش شود، بلکه باید در مورد هر کدام جداگانه اطلاع رسانی شود، می افزاید: از محیط زیست استان اصفهان درخواست می شود همان گونه که «بنزن» موجود در سوخت را بررسی می کند، گزارشی از وجود بنزن در هوای اصفهان هم داشته باشد، زیرا «بنزن» جزو گروه ‏A‏ یعنی درعوامل سرطان زا طبقه بندی شده است.
به گفته این فعال محیط زیست، باید شیوه گزارش نویسی کیفیت هوا اصلاح شود، زیرا نباید شاخص ها در ایستگاه ها و تابلوهای نشان دهنده میزان آلایندگی شهر به صورت میانگین گزارش شود، بلکه باید بیشترین عدد ثبت شده در این تابلوها گزارش و به شهروندان اطلاع داده شود.
او افزایش تعداد ایستگاه های بررسی کیفیت هوا در شهر را از دیگر درخواست های سازمان های مردم نهاد می داند و یادآور می شود: بر اساس قانون وزارت کشور، گزارش وضعیت هوا در زمان های بحران باید به سرعت به شهروندان اعلام شود که متاسفانه تا کنون تحقق نیافته است. این قانون به منزله قطع برنامه های عادی صدا و سیما و اعلام وضع بحرانی است، اما می بینیم که بیان این گزارش تا فرا رسیدن یک بخش خبری به تاخیر می افتد.
به گفته کوشافر در تدوین برنامه جامع کاهش آلودگی هوا، به ظرفیت اکولوژیکی و ویژگی های اقلیمی توجه نشده است. وی می افزاید: باید شمار خودروهای شهر اصفهان تعریف شود و این تعداد از آن رقم بالاتر نرود.وی تاکید می کند: باید یک بار برای همیشه ترس را کنار بگذاریم و دست از توسعه صنایع در اصفهان برداریم، تا بتوانیم آلودگی هوا در این شهر را کاهش دهیم.
منبع: اطلاعات
اول**1368**



20/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن