تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 4 فروردین 1404    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خانه اى كه در آن قرآن فراوان خوانده شود، خير آن بسيار گردد و به اهل آن وسعت داده ش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1869327352




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقش کنفرانس مونيخ 2015 بر آينده ژئوپليتيک خاورميانه


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۹ بهمن ۱۳۹۳ (۲۳:۴۹ب.ظ)
نقش کنفرانس مونيخ 2015 بر آينده ژئوپليتيک خاورميانه گروه بين الملل خبرگزاري موج،
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، پنجاهمين سال برگزاري کنفرانس مونيخ در حالي فردا به کار خود پايان مي دهد که جهان در ميان بحران امنيتي بزرگي دست و پا مي زند. اهميت اين کنفرانس برابر با ارزش و تأثيرگذاري کنفرانس اقتصادي داووس در کشور سوئيس است. همه ساله در ماه فوريه حدود 400 چهره بين المللي از بيش از هفتاد کشور در شهر مونيخ آلمان گردهم مي آيند. مسأله مهم اين اجلاس غيردولتي بودن آن است. با اين همه دولت آلمان هر سال يک ميليون يورو صرف تأمين امنيت و تدارکات اين کنفرانس مي کند که تقريبا نيمي از مخارج را پوشش مي دهد. بقيه هزينه‌ها را کنسرن‌هاي فناوري و شرکت‌هاي تسليحاتي تامين مي‌کنند.
کشورهاي کمونيستي سابق تاکنون رغبت زيادي براي ايفاي نقش فعال در کنفرانس مونيخ نشان نداده‌اند، با وجود اين طي 10 سال گذشته وزارت خارجه روسيه گروه برجسته‌اي را به کنفرانس مونيخ اعزام داشته است.
اجلاس مونيخ اگرچه مصوبه اي ندارد، اما؛ بحث‌ها و مذاکرات رسمي و غيررسمي در آن مبناي سمت‌گيري‌هاي امنيتي و ژئوپلتيک در جهان است. از اين رو تشديد بي‌ثباتي‌ها در جهان، اهميت کنفرانس مونيخ را هم افزايش يافته است.
پيشينه کنفرانس مونيخ به سال 1962 برمي‌گردد. در اين سال، يکي از افسران آلماني به نام "اوالد فون کلايست" که در اواخر زمامداري هيتلر در کودتاي نافرجام عليه او شرکت داشت، مبتکر گردهمايي مونيخ شد تا محملي باشد براي بحث و ديالوگ درباره مناسبات امنيتي و نظامي دو سوي اقيانوس. تا فروپاشي اتحاد شوروي،‌ موضوعات گردهمايي‌هاي مونيخ عمدتا به مسائل امنيتي و دفاعي دوران جنگ سرد مربوط مي‌شد و تنها نمايندگان، مسوولان و صاحب‌نظران کشورهاي غربي (عضو ناتو و اتحاديه اروپا) اجازه شرکت در آن را داشتند.
در سال‌هاي اخير حضور کشورهايي که برخي‌ از آنها خود را در رقابت با غرب مي‌دانند در کنفرانس مونيخ بيشتر شده و از جمله مي‌توان به اعزام مداوم نماينده از سوي چين و روسيه و هند و برزيل اشاره کرد. چنانکه سال 2007 يکي از سخنرانان اصلي کنفرانس، ولاديمير پوتين، رئيس جمهور روسيه، بود که انتقادهاي سختي را متوجه سياست‌هاي آن زمان دولت جرج دبليو بوش در 9 فوريه ادامه مي‌يابد، کارشناسان و مقام‌هاي سياسي و نظامي و نيز مديراني از شرکت‌400 نفر هستند.
اهميت اجلاس مونيخ امسال در بررسي موضوعات مربوط به بحران اوکراين و تقابل روسيه و غرب، گروه افراط گراي داعش در عراق و سوريه که دليلي براي حضور نظامي و سياسي اروپا و آمريکا با مشروعيت بين المللي در خاورميانه شد، پيگيري مذاکرات هسته اي ايران و گروه 5+1 به خصوص ايالات متحده که حساسيت زيادي در ميان کشورهاي عرب منطقه برانگيخته، است.
در حاشيه ديدار کنفرانس مونيخ دبير کل ناتو با وزير امور خارجه روسيه ديدار کردند، اما؛ بدون هيچ نتيجه ملموسي به جز توافق بر سر تداوم اين گفت و گوها، به پايان رسيد. اين در حالي است که نبرد غرب و روسيه به جنوب و شرق اسيا نيز کشيده شد. اوباما در سفر به دهلي نو بر تقويت همکاري هاي هسته اي در بعد غيرنظامي و اقتصادي با اين کشور تأکيد کرد. در همين حال، تحليلگران پاکستان به روسيه به عنوان متوازن کننده قدرت در منطقه مي نگرند. در شرق نيز خبرهايي مبني بر تصميم مسکو براي برپايي رزمايش نظامي با کره شمالي و کوبا منتشر شد. دو کشوري که در زمان جنگ سرد نيز جز متحدان اصلي شوروي بودند.
همچنين تمامي شصت کشور عضو ائتلاف بين المللي عليه داعش در مونيخ حاضرند. هچرند که ترکيه به دليل اختلافاتي که از سال 2009 با اسرائيل پيدا کرده قول شرکت حتمي در اين اجلاس را پس گرفته، اما؛ ديگر کشورها، آمده اند تا راه هاي مقابله بهتر با اين گروه تروريستي را برررسي کنند. گروهي که به يک باره در عراق قدرت يافت و زمينه حضور نظامي مجدد انگلستان بعد از بيش از چهل سال را در خليج فارس را فراهم کرد. علاوه بر اين ما شاهد هستيم که پرواز جنگنده ها و ناوهاي فرانسه و آلمان به منطقه يک خبر عادي شده است. در واقع داعش و ناتواني ارتش عراق در عقب راندن اين گروه، باعث بازگشت اروپا با يک دليل قانع کننده به خاورميانه و سرزمين هايي شد که در سال 1916 با قرارداد موسوم به سايکس پيکو، ميان اقوام اين حوزه جغرافيايي و مبتني بر منافع قدرت هاي آن دوران تقسيم شد. به نظر مي رسد آنها از مرزبندي هاي مذکور ديگر راضي نيستند و داعش شايد بهانه اي براي تغيير خطوط ميان کشورهاي خاورميانه باشد.
در حاشيه کنفرانس مونيخ، ديدار ظريف با وزراي خارجه فرانسه، آلمان و آمريکا با تمرکز بر مذاکرات هسته اي، شايد بيش از هر موضوعي، اين اجلاس را براي ما حائز اهميت کرده است. اين نشست ها اگرچه در سطح بالايي صورت گرفت، اما؛ به علت قرار داشتن در حواشي کنفرانس مونيخ، فشار کمتري از سوي افکار عمومي داخلي و رسانه ها را متحمل شد. از اين رو اميد است نتايج ملموسي در آينده هسته اي ايران به بار آورد.

زهرا سادات حسيني













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن