واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یارانه ۱۰ برابری برای مشترکین پرمصرف
پرمصرفها، شاگرد اول دریافت یارانه گاز
در حالی که متوسط یارانه دریافتی گاز برای کم مصرفترین مشترکین گاز، ۱۰۰ هزار تومان است، این میزان برای پرمصرفترین مشترکین گاز به بیش از یک میلیون تومان میرسد که به مراتب بیشتر از یارانه نقدی آنها است.
سایت عیارآنلاین نوشت: ایران کشوری سرشار از منابع گازی در جهان به شمار میرود که استفاده بهینه و برنامه ریزی شده از این ظرفیت عظیم میتواند فرصت مناسبی برای تسریع در توسعه کشور باشد. اما میزان مصرف گاز در ایران حدود سه برابر میانگین جهانی برآورد شده است و طبق پیش بینیهای صورت گرفته تا سال 1400 میزان مصرف در داخل سر به سر با میزان تولید گاز خواهد شد. به عبارت دیگر، در صورت استمرار روند فعلی مصرف گاز، ذخایر گازی کشور در آینده نزدیک صرفا در داخل کشور به مصرف خواهند رسید و ایران به عنوان بزرگترین دارنده ذخایر گازی جهان، به یک وارد کننده گاز تبدیل خواهد شد. در راستای اصلاح الگوی مصرف گاز در کشور و از اواخر دهه هشتاد یعنی چند سال قبل از اجرای طرح هدفمندی یارانه ها، وزارت نفت برای تمایز بین مشترکین کم مصرف، مصارف در حد الگو و پرمصرف اقدام به محاسبه هزینه گاز مصرفی بخش خانگی به صورت پلکانی نموده است و قبوض مشترکین خانکی را بر همین اساس صادر کرده است. میزان تعرفه هر پله گاز به ازای هر متر مکعب به صورت پلکانی و متناسب با افزایش میزان مصرف گاز افزایش می یابد و روش محاسبه هزینه گاز هم به این صورت است که مازاد مصرف در هر پله نسبت به پله قبل با تعرفه پله بالاتر محاسبه می گردد یعنی با توجه به جدول زیر مصرف تا 200 مترمکعب با تعرفه پله اول، مصرف از 200 تا 300 مترمکعب با تعرفه پله دوم و… به همین صورت به صورت پلکانی محاسبه می گردد.
در نگاه اول ممکن است که این تصور ایجاد شود که افزایش مصرف گاز برابر با افزایش هزینه پرداختی مشترکین است و در نتیجه منجر به کاهش هزینه پرداختی از سوی دولت (یارانه) خواهد بود اما همانطور که در جدول بالا نیز مشخص است، واقعیت خلاف این است. به عبارت دیگر، همانطور که در جدول فوق و نمودار زیر قابل مشاهده است هرچه مصرف گاز افزایش پیدا می کند، هزینه ای که برای دولت ایجاد میشود نیز به صورت تصاعدی و با شیب حدود 5٫6 برابر بیشتر افزایش پیدا می کند.
بر همین اساس هم هرچه هزینه دولت افزایش پیدا کند، یارانه پرداختی از سوی دولت به مشترکین نیز افزایش پیدا خواهد کرد یعنی هر چه مصرف در پلکان بالاتری قرار گیرد، یارانه آن هم به صورت تصاعدی و با شیب بالایی افزایش پیدا می کند و این موضوع در جدول فوق و نمودار زیر مشخص است. به عنوان مثال، متوسط یارانه دریافتی گاز برای کسی که در پله اول مصرف گاز است (کم مصرف ترین مشترکین گاز کشور)، 100 هزار تومان می باشد ولی این میزان در پله دوازدهم (پرمصرف ترین مشترکین گاز کشور) به بیش از یک میلیون تومان می رسد که حدودا برابر با یارانه نقدی 23 نفر با در نظر گرفتن 45٫5 هزار تومان به ازای هر نفر می باشد.
بنابر این در راستای حرکت به سمت الگوی صحیح مصرف گاز در کشور و توزیع عادلانه یارانه ها در بین مردم از مسئولین دولت انتظار می رود که هر چه سریعتر در نحوه قیمت گذاری گاز تجدید نظر کنند. اگر دولت اقدام به حذف یا کاهش یارانه مصارف بی رویه گاز نماید، جلوی یارانه بیشتر مشترکین پرمصرف که عموما پردرآمد هم هستند، گرفته می شود. به علاوه با این کارمردم به صرفه جویی در مصرف گاز تشویق می شوند که اصلاح الگوی مصرف گاز را نیز در پی خواهد داشت. مطلب فوق مربوط به سایر رسانهها میباشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی انتهای پیام/
93/11/19 - 15:24
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]