واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سیف زاده خواستار شد:
خوزستان بازار خدمات فنی و مهندسی عراق را جلب کند
شناسهٔ خبر: 2491074 یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۸
استانها > خوزستان
اهواز - رئیس کمیسیون صادرات نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: خوزستان با توجه به نزدیکی به جنوب عراق و کویت این امکان را دارد که بتواند قسمت اعظم صادرات فنی و مهندسی را به خود جلب کند. مرتضی سیف زاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: یک کمیسیون به نام خدمات فنی و اشتغال داریم که دارای یک زیر مجموعه به نام کارگروه توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی است که براساس آن فعالیت های مختلفی در زمینه آموزشی، توانمندی اعضا، اطلاع رسانی بر پایه همایش ها علمی و کتاب های مربوط به صادرات خدمات فنی و مهندسی و حضور در نمایشگاه های خارجی انجام می شود.
وی ادامه داد: اعزام و پذیرش هیئت های فنی و مهندسی و عقد تفاهم نامه با وزارتخانه های داخلی کشور و اتاق های بازرگانی خارج از کشور از جمله دیگر اقدامات انجام شده است.
رئیس کمیسیون صادرات نظام مهندسی ساختمان کشور بیان کرد: در اوج صادرات خدمات فنی و مهندسی در فاصله سال های ۹۰-۸۹ رقمی بیش از پنج میلیارد دلار صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس، آسیای میانه، خاورمیانه، آفریقا و آمریکای جنوبی داشتیم.
وی با اشاره به اینکه انتظار داشتیم این روند ادامه داشته باشد و سالیانه ۲۰ درصد افزایش یابد، افزود: با توجه به محاسبات انجام شده براساس پتانسیل صادرات خدمات فنی و مهندسی و عرضه و تقاضای موجود، پیش بینی می شود تا به بیش از ۲۰ میلیارد دلار برسد.
سیف زاده اضافه کرد: ما این هدف را به عنوان هدف استراتژی خود برای سال ۱۴۰۴ که افق چشم انداز ۲۰ ساله تدوین شده در نظر داریم.
وی عنوان کرد: ما موفق شدیم در استان های مختلف در زمینه فرهنگ سازی مربوط به صادرات خدمات فنی و مهندسی عمل کنیم و خوشبختانه استان ها با اعزام هیئت های مختلف و عقد تفاهم نامه با کشورهای همجوار در این زمینه فعالیت های خوبی انجام داده اند.
رئیس کمیسیون صادرات نظام مهندسی ساختمان کشور ادامه داد: برخی از استان های از جمله ایلام، همدان، قزوین، خراسان رضوی و فارس موفق به ایجاد دفاتر نمایندگی صادرات خدمات فنی و مهندسی در خارج از کشور شدند و ما سعی کردیم اطلاعات را بر روی سایت شورای مرکزی قرار دهیم.
وی به عنوان مثال به پتانسیلی که در کشور ترکمنستان در زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی وجود دارد اشاره کرد و گفت: در همایشی که در مشهد داشتیم سفیر جمهوری اسلامی در ترکمنستان اعلام کرد بیش از ۴۷ میلیارد دلار پروژه های ساختمانی این کشور در بودجه چند سال آینده گنجانده شده است که استان های شمالی کشور می توانند از این ظرفیت استفاده کرده و درصدی از سهم این بازار را کسب کنند.
سیف زاده به برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال (فیفا) در قطر اشاره کرد و افزود: برای برگزاری این مسابقات زیرساخت های مختلفی از جمله ایجاد ساختمان های مربوط به اسکان، هتل، مجتمع های تجاری و تفریحی، استادیوم های ورزشی و تاسیسات مربوط به تمرینات مسابقات ورزشی و اردوگاه های ورزشی نیاز است که براساس محاسبات کشور قطر و فیفا، ۱۵۰ میلیارد دلار هزینه اجرایی آن است.
وی در این خصوص اضافه کرد: در این هشت سال باقی مانده کشور قطر باید این هزینه را انجام دهد که بیش از ۸۰ درصد این بودجه به ساختمان و هفت رشته اصلی سازمان نظام مهندسی ساختمان بازمی گردد بنابراین با کمی دقت می توانیم از این ظرفیت در جهت صدور خدمات فنی و مهندسی استفاده کنیم.
رئیس کمیسیون صادرات نظام مهندسی ساختمان کشور خاطر نشان کرد: خوزستان با توجه به نزدیکی به جنوب عراق و کویت این امکان را دارد که بتواند قسمت اعظم صادرات فنی و مهندسی را به خود جلب کند و درآمد ارزی برای کشور ایجاد کند.
وی بيان کرد: نظام مهندسی ساختمان کشور از ۲۶ لغایت ۳۰ بهمن ماه نمایشگاه اختصاصی در کشور قطر (دوحه) برقرار می کند که یکی از فعالترین در این نمایشگاه سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان است که با توانمندی و علاقه خاصی در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.
سیف زاده اظهار کرد: هدف از برگزاری این نمایشگاه معرفی پتانسیل ها و توانمندی صادرات خدمات فنی و مهندسی در رشته های مختلف ساختمان است و اطمینان داریم در صورتی که مذاکرات ۱+۵ به نتیجه برسد نظام مهندسی ساختمان قدم های بسیار بزرگی بردارد به خصوص استان خوزستان که از قدیم ارتباط نزدیکی با بصره و جنوب عراق داشته است.
وی اضافه کرد: خوزستان می تواند همین رابطه را با کشور عراق و کویت نیز برقرار کند و سهم بزرگی از بازارهای این کشورها را به دست آورد.
رئیس کمیسیون صادرات نظام مهندسی ساختمان کشور به حمایت ریاست سازمان نظام مهندسی کشور از این حرکت بزرگ اشاره کرد و گفت: در حال رایزنی با دولت به منظور ایجاد تسهیلات بیشتر برای صادرات خدمات فنی مهندسی هستیم و سعی داریم از وزرات امور خارجه در رابطه با حمایت از این بخش مهم و مذاکره با کشورهای هدف و ایجاد تسهیلات سفر و صدور ویزا صورت گیرد.
وی تصریح کرد: تفاهم نامه ای با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منعقد کردیم تا همکاری لازم در زمینه اعزام نیروهای مهندسی را به کشورهای همجوار داشته باشد.
سیف زاده عنوان کرد: به طور کلی می توانیم بگوییم پایین آمدن قیمت نفت راه های دیگری را در زمینه صادرات می طلبد و یکی از این راه های که ارز آوری را برای کشور به دنبال دارد صدور خدمات فنی و مهندسی است و انتظار داریم کلیه استان ها در این زمینه با شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی کشور هماهنگ باشند تا بتوانیم به هدف ۲۰ میلیارد دلاری خود برسیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]