واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 3 رخداد متفاوت اصفهان - احمد حسین پور سفر روحانی به اصفهان در حالی پایان یافت که خبر ها و حاشیه های سفر زیر سایه استقبال پرشمار و پرشور اصفهانی ها رفت و در کانون توجه رسانه های داخلی و خارجی قرار گرفت.
فراوانی مردم؛ فراتر از پیش بینی ها بود. اکثر استقبال کنندگان، از فرصت پیگیری مطالبات فردی خود چشمپوشی کردند و در حرکتی جمعی خواستار حل مشکلات منطقه ای شدند که در رأس آنها احیای زاینده رود قرار داشت. چنین نگرشی، بیانگر رشد آگاهی مردم استان در زمینه مسائل زیست محیطی است که شایان توجه و قابل تقدیر است. نکته بارز دیگر، حضور پر نشاط حامیان جناح های سیاسی مختلف بود.
دقت در محتوای پلاکاردهای حاضران، بیانگر آن بود که اقشار گوناگون مردم به استقبال رئیس جمهوری آمده بودند تا نشان دهند در مسائل مرتبط با منافع و علایق ملی، مرزبندی های سیاسی مرسوم را نادیده می گیرند. نقش فعال تشکل های مردم نهاد و مستقل در استقبال از رئیس جمهوری، از نقاط قوت این سفر بود.
مقام های استانی نیز پیش از سفر با بررسی مشکلات استان و جمع بندی مطالبات مردم، به سهم خود کوشیدند تا بازدید روحانی از اصفهان را به رویدادی تأثیرگذار برای آینده استان تبدیل کنند. نقش این مقام ها در خدمت رسانی و نظم دهی به انبوه داوطلبان استقبال هم آشکار بود و موجب شد تا استقبال های گسترده با کمترین حاشیه ای برگزار شود.
منش روحانی هم از جمله عوامل چشمگیر در ثبت این استقبال های کم سابقه بود. رئیس جمهوری با اشراف کامل به مشکلات منطقه، قدم به اصفهان گذاشت و در محورهای سخنان خود به بسیاری از مطالبات مردم اشاره کرد و در حد توان دولت و به دور از شعارپردازی، قول رفع کاستی ها و بهبود وضعیت زندگی مردم را داد. نقطه اوج توجه روحانی در همدلی با اصفهانی ها آنجا بود که پس از دیدن پلاکاردهای زیاد حاضران درباره احیای زاینده رود و شنیدن شعارهای جمعیت در این باره؛ ندای «زاینده رود حق مسلم ماست»، سر داد و ضرورت تسریع در حل موضوع را به مسئولان یادآور شد.
روحانی، در کنار جلسات رسمی با مقام های استانی، حضور در میان مردم و توجه به بخش خصوصی را نیز فزاموش نکرد و برنامه های متعددی برای شنیدن بی واسطه صدای مردم ترتیب داد. همین ویژگی ها باعث شد تا تعداد استقبال کنندگان از روحانی، سیر صعودی داشته باشد و هر مراسمی، پرشورتر از مراسم قبلی برگزار شود.
واقعیت آن است که نگاه تبلیغی دولت سابق و برخورد نمایشی دولتمردان پیشین، کارآمدی و اعتبار سفرهای استانی را زیر سؤال برده بود. القای این ادعا که مشکلات فردی استان نشینان با دستور بالاترین مقام اجرایی حل خواهد شد، گونی های حاوی نامه را به نماد این سفرها تبدیل کرد. دولتمردان در فضایی هیجانی، وعده هایی رؤیایی اما غیرقابل اجرا به مردم استان ها می دادند و در نشست های خود با مسئولان استان میزبان، مصوباتی پر تعداد و با محتوایی گاهی حیرت انگیز مصوب می کردند که اکثراً، غیر کارشناسی بود و تأمین بودجه لازم برای آنها امکان پذیر نبود و به همین دلایل، هرگز از مصوبه ای کاغذی فراتر نمی رفت و به مرحله اجرا نمی رسید. به نظر می رسد، مسئولان دولت یازدهم با آسیب شناسی کارنامه دولت قبل درصدد استفاده بهینه از سفرهای استانی هستند و از این چشم انداز، سفر روحانی به اصفهان را می توان گامی مهم دانست، سفری که طرح مطالبات جمعی - و نه فردی - استقبال کنندگان و تعامل واقع بینانه و غیرنمایشی رئیس جمهوری با مردم؛ آن را به رخدادی متمایز تبدیل کرد.
*روزنامه ایران
اول**
18/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]