محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832166517
جنگ دلاری و سیاستهای واشنگتن/ چین، روسیه و ایران چگونه ارز آمریکا را به چالش میکشند؟
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: گزارش
"جنگ دلاری" و سیاستهای واشنگتن/ چین، روسیه و ایران چگونه ارز آمریکا را به چالش میکشند؟
در سالهای اخیر ، با وجود تمایل واشنگتن به استفاده از هر روشی برای حفظ موقعیت خود در عرصه بینالمللی ، سیاستهای ایالات متحده به طور فزایندهای با مخالفت مواجه شده است . در نتیجه ، تعداد فزایندهای از کشورهای رقیب ، برای رهایی از ارز دلار آمریکا و عدم وابستگی به ایالات متحده ، وارد عمل شدهاند .
به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، آمریکا برای تثبیت سلطه جهانی خود، که بیش از یک قرن برای آن تلاش کرده است ، بر دو ابزار اولیه متکی است : دلار آمریکا و قدرت نظامی !
به منظور جلوگیری از هژمونی جهانی واشنگتن، برخی کشورها به تازگی به تجدید نظر در مواضع خود نسبت به این دو عنصر مهم ، از طریق توسعه "اتحاد نظامی" و "شکستن وابستگی اقتصادی به دلار آمریکا" ، وارد صحنه رقابت شدهاند .
تا اواسط قرن بیستم ، "استاندارد طلا" ، نظام پولی غالب در جهان بود . در آن دوره زمانی ، ایالات متحده 70 درصد از ذخایر طلای جهان را در اختیار داشت (به استثنای اتحاد جماهیر شوروی) ، در نتیجه این مزیت اقتصادی ، رقیب ضعیف واشنگتن ، یعنی انگلیس را تحت فشار قرار داد ، که متعاقبا سیستم مالی "برتون وودز" در سال 1944 معرفی گردید . پس از آن ، دلار آمریکا به ارز غالب برای پرداختهای بینالمللی تبدیل شد.
اما با گذشت نزدیک به 25 سال از ایجاد این سیستم مالی، این سیستم به دلیل ناتوانی خود در تعامل با رشد اقتصادی آلمان و ژاپن ، همراه با بیمیلی ایالات متحده برای تنظیم سیاستهای اقتصادی خود برای حفظ تعادل دلار - طلا ، ناکارآمدی این سیستم مالی به اثبات رسید .
در آن دوره زمانی ، دلار کاهش چشمگیری را تجربه کرد ، اما با حمایت کشورهای صادرکننده نفتی به خصوص عربستان سعودی و شروع تبادل طلای سیاه با سلاحهای ایالات متحده و حمایت از مذاکرات "ریچارد نیکسون"، دلار آمریکا نجات یافت. در نتیجه، نیکسون، رئیس جمهور وقت آمریکا در سال 1971 به طور یک جانبه دستور لغو قابلیت تبدیل مستقیم دلار ایالات متحده به طلا را صادر کرد، و در عوض سیستم ارزی جامائیکا را که در آن نفت پایه و اساس سیستم دلار آمریکا بود، جایگزین کرد.
بنابراین، این سناریو تصادفی نیست که چرا امریکا از آن لحظه ، کنترل تجارت نفت را ، اولویت شماره یک سیاست خارجی خود قرار داده است . پس از شوک اقتصادی نیکسون درگیریهای نظامی در منطقه و دیگر مناطق تولیدکننده نفت افزایش چشمگیری یافت. هنگامی که این سیستم توسط اعضای اوپک عمدتا اعراب متحد آمریکا ، حمایت شد ، تقاضای جهانی برای دلارهای نفتی آمریکا به شدت افزایش یافت . دلارهای نفتی اساس سلطه امریکا بر سیستم مالی جهانی شد، سیستمی که کشورها را به خرید دلار به منظور انجام معاملات نفتی در بازارهای بین المللی مجبور ساخت .
تحلیلگران معتقدند که سهم آمریکا در تولید ناخالص داخلی جهان امروز از 22٪ تجاوز نمیکند . با این حال ، 80 درصد از پرداختهای بینالمللی با دلار آمریکا انجام میگردد . در نتیجه ، ارزش دلار آمریکا در مقایسه با ارزهای دیگر افزایش یافته است ، به همین دلیل است که مصرف کنندگان ایالات متحده کالاهای وارداتی را با قیمت بسیار کمتر میخرند. این مزیت اقتصادی برای ایالات متحده سود مالی قابل توجهی در پی داشته است، بدین ترتیب تقاضای بالا برای دلار آمریکا در جهان، این اجازه را به دولت آمریکا برای مدیریت آسانتر بدهیهای خود با نرخ بهره بسیار کم ، فراهم کرده است.
تحت این شرایط ، کشورهایی که در فکر جایگزینی دلار در تعاملات اقتصادی خود هستند ، یک تهدید مستقیم برای حیات اقتصادی آمریکا و هژمونی اقتصادی و زندگی شهروندان آمریکایی تلقی میگردد ، و جای تعجب ندارد که واشنگتن با تمام امکانات خود برای مقاومت در برابر این فرایند وارد عمل شود .
این مقاومت علیه دلار ، حوادثی را در سالهای اخیر رقم زده است از جمله به سرنگونی و قتل معمر قذافی میتوان اشاره کرد . وی تصمیم جایگزینی دلار با یورو را برای پرداختهای نفتی ، قبل از کشته شدن ، اعلام کرده بود . با این حال ، در سالهای اخیر ، با وجود تمایل واشنگتن به استفاده از هر روشی برای حفظ موقعیت خود در عرصه بینالمللی ، سیاستهای ایالات متحده به طور فزایندهای با مخالفت مواجه شده است . در نتیجه ، تعداد فزایندهای از کشورهای رقیب ، برای رهایی از ارز دلار آمریکا و عدم وابستگی به ایالات متحده ، وارد عمل شدهاند .
سه کشوری که در این برنامه فعال هستند عبارتند از : چین، روسیه و ایران .
این کشورها برای رسیدن به هدف حذف دلار با کمک برخی از بانکهای اروپایی و شرکتهای انرژی که در درون مرزهای این سه کشور فعال هستند ، گامهایی برداشتهاند . دولت روسیه یک جلسه با موضوع حذف دلار در بهار سال 2014 برگزار کرد ، که در این جلسه وزارت اقتصادی روسیه برنامهای را برای افزایش سهم قراردادهای-روبل و در نتیجه کاهش سهم ارز دلار آمریکا ، معرفی کرد.
ماه می گذشته در اجلاس شانگهای ، هیئت روسی "قرارداد قرن" را امضا کردند که به موجب این قرارداد در یک دوره زمانی 30 ساله چین 400 میلیارد دلار گاز طبیعی از روسیه با ارز روبل و یوان خریداری خواهد کرد .
علاوه بر این ، در ماه اوت 2014 یک شرکت تابعه از گازپروم اعلام کرد که 80،000 تن نفت از ذخایر قطب شمال را با ارز روبل به اروپا منتقل خواهد کرد . این شرکت زیرمجموعه ، عرضه نفت از طریق خط لوله "سیبری شرقی - اقیانوس آرام " را با ارز یوآن مبادله خواهد کرد . در ماه اوت گذشته در بازدید از کریمه ، ولادیمیر پوتین ، رئیس جمهور روسیه اعلام کرد که "سیستم دلار نفتی به تاریخ خواهد پیوست " و "روسیه در مورد استفاده از ارزهای ملی در معاملات متقابل با تعدادی از کشورها " ، در حال رایزنی است . این اقدامات روسیه ، از دلایل واقعی پشت پرده سیاست تحریم غرب علیه مسکو است .
در ماههای اخیر ، چین نیز عضو فعال این مبارزه "ضد دلار"ی بوده است ؛ توافق با کانادا و قطر براساس ارزهای ملی کشورهای معامله کننده! (با این حساب کانادا اولین مشتری یوان در شمال امریکا محسوب میگردد) . حجم مبادله امضاءشده بین چین و کانادا در مجموع 200 میلیارد یوآن براورد میشود . توافق چین با قطر در تبادل مستقیم ارزها بین دو کشور ، معادل 5.7 میلیارد دلار است که در نوبه خود یک ضربه سنگینی به دلار نفتی در بازارهای نفتی منطقه محسوب میشود . واقعیت امر این است که ، کشورهای تولید کننده نفت در منطقه غرب آسیا اعتماد کمی به دلار ایالات متحده با توجه به تورم صادرات تورم دارند . بنابراین باید انتظار این را داشت که دیگر کشورهای عضو اوپک به امضای موافقتنامه با چین روی آورند .
در منطقه آسیای جنوب شرقی ، ایجاد مراکز پایاپای در کوالالامپور ، که به استفاده بیشتر از یوان کمک خواهد کرد ، یکی دیگر از گامهای بزرگ چین در منطقه محسوب میشود (مبارزه با دلار) .
جمهوری اسلامی ایران نیز بیمیلی خود به استفاده از دلار آمریکا در تجارت خارجی را اعلام کرده است . علاوه بر این، "نورسلطان نظربایف" رئیس جمهور قزاقستان به تازگی بانک ملی را موظف کرده ، اقتصاد ملی این کشور را با ارز غیر دلاری مدیریت کند .
این تصمیمات ضد دلاری در همهجا دیده میشود ، اما در میان تبلیغات ضد روسی ، خبرسازان غربی ترجیح میدهند در مورد این حقایق سکوت کنند ، به ویژه ، هنگامی که تورم در ایالات متحده روند صعودی داشته است . در ماههای اخیر ، نسبت اوراق قرضه خزانه داری ایالات متحده در ذخایر ارز خارجی روسیه به سرعت در حال کاهش است .
خبر بدتر اینکه ، بسیاری از کشورها به دنبال خروج ذخایر طلای خود از ایالات متحده ، که در خزانه داری فدرال این کشور ذخیره شده است ، اهتمام دارند . پس از رسوایی سال 2013 ، زمانی که خزانهداری فدرال آمریکا ، حاضر به بازگرداندن ذخایر طلا آلمانی به صاحب اصلیاش نشد ، هلند نیز به لیست کشورهایی که در حال تلاش برای بازیابی طلای خود از ایالات متحده هستند ، پیوست . موفقیت این امر به اقتصاد آمریکا ضربه سنگینی وارد خواهد کرد.
این اقدامات بدین معنی میباشند که جهان تمایلی به اعتماد به دلار آمریکایی ندارد . در این شرایط ، واشنگتن بر سیاست تعمیق بیثباتی منطقهای روی اورده است ، که با توجه به استراتژی کاخ سفید ، به تضعیف رقبای بالقوه ایالات متحده منجر خواهد شد .
این اقدامات در کل ، طرحهای جهانی نظامی آمریکا در مناطق مختلف جهان را ، توجیه میکند .
منبع: نیو ایسترن اوت لوک
انتهای پیام./.
کد خبر: ۵۱۲۱۶۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]
صفحات پیشنهادی
جنگ سرد روسیه و آمریکا به جنگی واقعی تبدیل خواهد شد - اخبار ایران و جهان |
انتقاد گورباچف از واشنگتن جنگ سرد روسیه و آمریکا به جنگی واقعی تبدیل خواهد شد شناسهٔ خبر 2477723 پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۹ بین الملل > اروپا رهبر شوروی سابق از آغاز جنگ سرد جدید توسط آمریکا که روسیه را مجبور به دخالت در آن کرده به شدت انتقاد کرد به گزارش خبرگزاری مهر مردپای آمریکا در دستکاری بازار نفت/ بازار آماده نفت 30 دلاری میشود - اخبار ایران و جهان |
گزارش مهر از دور جدید سقوط نفت ردپای آمریکا در دستکاری بازار نفت بازار آماده نفت 30 دلاری میشود شناسهٔ خبر 2477719 پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۸ اقتصاد > انرژی ارزان ترین قیمت برای فروش هر بشکه نفت در حالی در معاملات روز گذشته ثبت شد که با دستکاریهای گاه و بیگاه آمریکا بازانیچروان بارزانی: جنگ با داعش طولانی خواهد بود |اخبار ایران و جهان
نیچروان بارزانی جنگ با داعش طولانی خواهد بود نخستوزیر اقلیم کردستان عراق هشدار داد با وجود پیروزیها در جنگ علیه گروه تروریستی داعش فعالیتهای ائتلاف ضدداعش ناکافی بوده و ایجاد یک کمپین برای بازپسگیری شهر موصل پیش از پاییز اتفاق نخواهد افتاد کد خبر ۴۷۱۴۶۱ تاریخ انتشار ۱۱واکنش آمریکا به سفر وزیر دفاع روسیه به ایران
واکنش آمریکا به سفر وزیر دفاع روسیه به ایران یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا به سفر وزیر دفاع روسیه به ایران واکنش نشان داد خبرگزاری مهر مقامات آمریکایی در حال بررسی و مطالعه اطلاعات مربوط به سفر سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه به ایران هستند بنا بر این گزارش آمریکا پمنابع هندی خبر دادند واشنگتن در مقابل دهلینو برای واردات نفت از ایران کوتاه آمد/ هند: سیاست ما در برابر ایران
منابع هندی خبر دادندواشنگتن در مقابل دهلینو برای واردات نفت از ایران کوتاه آمد هند سیاست ما در برابر ایران مستقل از روابط با آمریکا استمنابع هندی خبر دادند در جریان سفر اخیر اوباما به این کشور واشنگتن با آگاهی از وابستگی دهلینو به ایران و روسیه برای تامین نیازهای انرژی خودعقبنشینی پرندههای آمریکایی از بیم جنگنده های ایرانی
عقبنشینی پرندههای آمریکایی از بیم جنگنده های ایرانی فرمانده پایگاه هوایی شهید یاسینی بوشهر ماجرای عملیات هوایی جنگندههای نهاجا در خلیج فارس و عقب نشینی جنگنده ها و پهپادهای آمریکا از آسمان آب های آزاد خلیج فارس را تشریح کرد در زمان دستگیری ریگی نیز این پایگاه در آمادهوزیر خزانهداری آمریکا از تلاش واشنگتن برای تشدید فشارها بر روسیه خبر داد
وزیر خزانهداری آمریکا از تلاش واشنگتن برای تشدید فشارها بر روسیه خبر دادوزیر خزانهداری آمریکا اعلام کرد که واشنگتن در حال همکاری با دیگر همپیمانان خود است تا در صورت لزوم با وضع تحریمهای بیشتر فشارها بر روسیه به دلیل آنچه که مداخله در تحولات اوکراین نامید را افزایش دهند به گبرقراری مبادلات ارزی ایران و روسیه با مشارکت ۲ بانک |اخبار ایران و جهان
برقراری مبادلات ارزی ایران و روسیه با مشارکت ۲ بانک سفیر ایران در روسیه در دیدار هیات اعزامی روسیه از برقرار شدن امکان انتقالات بانکی بین ایران و روسیه با مشارکت دو بانک ایرانی و روسی خبر داد کد خبر ۴۷۲۳۷۵ تاریخ انتشار ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۹ - 03 February 2015 سفیر ایران در روسیآسوشیتدپرس در گزارشی مطرح کرد داعش، کسری بودجه، چین و روسیه، چالشهای مهم پیش روی وزیر دفاع جدید آمریکا
آسوشیتدپرس در گزارشی مطرح کردداعش کسری بودجه چین و روسیه چالشهای مهم پیش روی وزیر دفاع جدید آمریکایک خبرگزاری آمریکایی در گزارشی درباره اشتون کارتر نامزد وزارت دفاع این کشور داعش کسری بودجه چین و روسیه را از چالشهای مهم داخلی و خارجی رئیس آتی پنتاگون برشمرد به گزارش گیادداشت مشترک «دنیس راس» و «ری تکیه» آمریکا و عربستان باید ایران را در منطقه منزوی کنند/با
یادداشت مشترک دنیس راس و ری تکیهآمریکا و عربستان باید ایران را در منطقه منزوی کنند باید به کمک رسانهها جنگی سیاسی علیه تهران راه انداختمشاور سابق اوباما و دو تحلیلگر ارشد آمریکایی در یادداشتی مدعی شدند برای گرفتن امتیازات واقعی در مذاکرات آمریکا باید ایران را به دادن امتیاز مجبهواپیماهای آمریکایی زندگی آن هاتاوی را به چالش کشیدند - اخبار ایران و جهان |
هواپیماهای آمریکایی زندگی آن هاتاوی را به چالش کشیدند شناسهٔ خبر 2473430 یکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۲ هنر > تئاتر آن هاتاوی قرار است در نمایش زمینه در نقش یک زن خلبان جنگی آمریکایی حضور پیدا کند خلبانی که به دلایلی هدایتگر هواپیماهای بدون سرنشین میشود به گزارش خبرگزاری مرئیس جمهور اکوادور: انگلیس با داشتن ملکه چگونه به ارزیابی دموکراسی در آمریکای لاتین میپردازد
رئیس جمهور اکوادور انگلیس با داشتن ملکه چگونه به ارزیابی دموکراسی در آمریکای لاتین میپردازدرئیس جمهور اکوادور گزارش منتشر شده شبکه خبری بیبیسی که این کشور را در بین کشورهایی با کمترین میزان دموکراسی در آمریکای لاتین قرار داده را محکوم کرد به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای خمشاور امنیت ملی «موسسه هریتج» آمریکا: دولتهای عربی در مبارزه با داعش به خاطر ایران تردید دارند
مشاور امنیت ملی موسسه هریتج آمریکا دولتهای عربی در مبارزه با داعش به خاطر ایران تردید دارندمشاور امنیت ملی موسسه هریتج آمریکا در واکنش به مرگ خلبان اردنی به دست داعش اعلام کرد اعراب به دلیل نقش ایران در مبارزه با داعش تردید دارند اما این مسئله تغییری در راهبرد مبارزه با داعش اطومار ۴۶۴ نفره سناتور آمریکایی برای جلوگیری از تحریم و جنگ ضد ایران
طومار ۴۶۴ نفره سناتور آمریکایی برای جلوگیری از تحریم و جنگ ضد ایران سناتور نلسون در حمایت از مذاکرات هسته ای با ایران برای جلوگیری از بروز جنگ طومار و عریضه ای تهیه کرد که تاکنون ۴۶۴ نفر این عریضه را امضا کرده اند و به امضای پانصد نفر نیاز است به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبدرخواست کمک آمریکا از ایران برای مبارزه با داعش
درخواست کمک آمریکا از ایران برای مبارزه با داعش معاون وزیر خارجه کشورمان گفت آمریکا از ایران درخواست کمک برای مبارزه با گروههای تروریستی کرد اما ما آمریکا را فاقد صداقت میدانیم چون همزمان برخی از این گروههای تروریستی مورد حمایت آمریکا هستند به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکهحمله صهیونیستها به سیاستهای آمریکا در مذاکرات هستهای با ایران
حمله صهیونیستها به سیاستهای آمریکا در مذاکرات هستهای با ایران منابع صهیونیست با حمله به دولت اوباما گفتند سیاست آمریکاییها در مذاکرات هستهای با ایران به اشتباهی جدی خواهد انجامید به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران منابع صهیونیست امروز صبح سهشنبه باکری:قطر درجنگعلیه داعششریک آمریکااست |اخبار ایران و جهان
کری قطر درجنگعلیه داعششریک آمریکااست وزیر امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری مشترک با وزیر امور خارجه قطر گفت دوحه شریک آمریکا در جنگ علیه داعش است کد خبر ۴۷۲۱۷۰ تاریخ انتشار ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲ ۱۹ - 02 February 2015 وزیر امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری مشترک با وزیر امور-
گوناگون
پربازدیدترینها