واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: پاسخ به ۵ پرسش حقوقی
تصور برخی بر این است که برای رسیدن به حقوق باید قرارداد داشت و در صورت نداشتن قرارداد نمی توان به حق خود رسید. این موضوع درست نیست.
کد خبر: ۴۷۳۰۴۲
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۰ - 06 February 2015
به گزارش جام جم، با توجه به پرسشها درباره طلاق، مهریه، قیومیت، حقوق کارگر و کارفرما و طلاق غیابی، فرهاد شهبازوار، وکیل پایه یک دادگستری به پرسشهای مطرح شده در این باره پاسخ داده است.
مهریه
دو سال قبل همسرم با مراجعه به دادگاه دادخواست مطالبه مهریه داد و دادگاه مرا به پرداخت ماهیانه یک سکه بهار آزادی محکوم کرد. مدتی است بیکار شده ام و قادر به پرداخت مهریه نیستم. می توانم با مراجعه به دادگاه درخواست کاهش اقساط را مطرح کنم؟
حکام صادره درخصوص تقسیط مهریه یا هر محکوم مالی دیگر برخلاف غالب احکام قضایی حقوقی، حتی اگر قطعی و لازم اجرا باشند، دارای اعتبار امر مختومه نیستند و مسلما با تغییر وضع مالی محکوم، احکام موصوف نیز قابل تغییر خواهد بود.در صورتی که توانایی پرداخت اقساط را ندارید می توانید با ارائه دادخواستی به دادگاه آن را اعلام کرده و با توجه به شهادت شهود و وضع مالی جدید شما قاضی تصمیم گیری می کند. این موضوع در صورتی که وضع مالی شما خوب شود هم صدق می کند و در این صورت همسرتان می تواند درخواست افزایش اقساط یا گرفتن مهریه به صورت یکجا را مطرح کند.
طلاق غیابی
همسرم به دلیل کارش سالی یک بار به خانه می آید. من هم در خانه پدرم زندگی می کنم. از این وضع خسته شدم. آیا می توانم درخواست طلاق غیابی بدهم؟
پرسش شما ابهام دارد و در مورد محل کار همسرتان و این که آیا امکان دارد نزد او بروید، توضیحی ندادید. دادگاه با بررسی این موضوعات رأی را صادر می کند، اما به طور کلی باید بگویم، اگر زمان غیبت شش ماه مداوم و 9 ماه متناوب باشد زن می تواند با مراجعه به دادگاه خانواده دادخواست طلاق غیابی دهد. البته دادگاه بعد از بررسی شرایط حکم خود را صادر می کند.
قیمومت فرزند
پس از فوت همسرم من به عنوان قیم قانونی فرزندم، اختیار اموالش را به عهده گرفتم. می خواستم بدانم حالا که به سن قانونی رسیده در صورتی که سهم ارثیه پدری خود را طلب کند، باید آن را پرداخت کنم؟
همان طور که گفتید فرزندتان به سن قانونی رسیده و از هجده سالگی اختیار دار اموالش است البته نگرانی شما طبیعی است. فرزندتان حتی در صورت زنده بودن همسرتان هم اختیاردار اموالش می شد و شما به دلیل این که وی نمی تواند از اموالش نگهداری کند نمی توانید او را از حقوق قانونی اش محروم کنید. در صورت رضایت فرزندتان می توانید از او وکالتنامه بگیرید و اختیار دار اموال او باشید.
نفقه
زن که به عقد موقت مردی در آمده است آیا می تواند درخواست نفقه کند؟
بر اساس ماده 1113 قانون مدنی در عقد انقطاع ـ موقت ـ زن حق نفقه ندارد مگر این که پرداخت نفقه شرط شده باشد، اما در عقد دائم پرداخت نفقه پس از عقد الزامی است و در صورت تمکین نکردن ناشزه محسوب شده و به او نفقه تعلق نمی گیرد.
حقوق کارگر و کارفرما
مدت هفت ماه در یک شرکت کار کردم و در این مدت مدیر آنجا از بیمه من خودداری کرد و حالا به بهانه مشکل مالی مرا اخراج کرده است. هیچ قراردادی ندارم، چگونه می توانم به حقوق قانونی خود برسم؟
تصور برخی بر این است که برای رسیدن به حقوق باید قرارداد داشت و در صورت نداشتن قرارداد نمی توان به حق خود رسید. این موضوع درست نیست. این کارگران می توانند برای رسیدن به حقوق خود شکایت کنند و در صورت تأیید رابطه کارگری وکارفرمایی از سوی بازرسان اداره کار به حقوقشان می رسند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]