واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
قوانین مالیاتی در ورزش؛
وضعیت حقوقی باشگاههای ورزشی و قانون مالیاتهای مستقیم
بدین ترتیب درآمدهای باشگاه های ورزشی که از طریق صرفاً ورزشی به دست نیامده باشد، مشمول این معافیت نشده و باشگاه های ورزشی موظفند تا مالیاتِ درآمدهای تبلیغاتی و درآمدهایی که از محل هدایا و کمک های دریافتی حاصل شده است را بپردازند
به گزارش جام نیوز، حکومت ها برای تامین نیازهای عمومی و متخصص سیاست های خود نیازمند تامین منابع مالی بوده و هستند و به اذعان اقتصاددانان و متخصصان مالیه عمومی، پایدارترین، دیرین ترین و سالم ترین این منابع، «مالیات» است. اگرچه تعریف قانونی و رسمی از مالیات وجود ندارد و علمای مالیه نیز تعریف واحدی از مالیات ارائه نداده اند. به موجب تعریف ارایه شده از سوی سازمان همکاری و توسعه اقتصادی «OECD» مالیات پرداختی است، الزامی و بلا عوض، مالیات بخش از درآمد یا دارایی فرد است که به منظور پرداخت مخارج عمومی و اجرای سیاسیت های مالی در راستای حفظ منافع اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور به موجب قوانین به وسیله اهرم های اداری و اجرای دولت وصول می شود.
urlدر تبیین کارکرد و اهمیت ابزار مالیات برای دولت ها میتوان گفت که امروزه نظام مالیاتی در تأمین سه هدف عمده اجتماعی، اقتصادی و بودجهای نقش عمدهای دارد، در بعد اجتماعی مهمترین هدف از وضع مالیات کاهش فاصله طبقاتی و توزیع مجدد درآمدهاست، در حالی که هدف اقتصادی وضع مالیات، تثبیت نوسانات اقتصادی، تخصیص بهینه منابع بین بخشهای مختلف و کمک به تسریع فرآیند توسعه بخشی یا منطقهای میباشد، علاوه بر این، هدف بودجهای وضع مالیات نیز تأمین مالی بودجه دولت است.
در سال ۱۳۴۵ اولین قانون جامع مالیات های مستقیم در ایران به تصویب رسید که این قانون پس از انقلاب دستخوش تغییراتی گردید ودر نهایت قانون مالیاتهای مستقیم جدید در اسفندماه سال ۱۳۶۶ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.علاوه برمالیاتهای مستقیم دولت به موجب قوانین و مقررات مختلف اقدام به دریافت وجوه و عوارض در سطح ملی و محلی می کرد که به نوعی مالیات غیر مستقیم تلقی شد.
رئیس سازمان امور مالیاتی به عنوان متولی اصلی فرآیند اخذ مالیات از شهروندان و اشخاص حقیقی و حقوقی در نشست خبری خود که روز یکشنبه به مناسبت دهه فجر برگزار شد آماری ارائه کرد که شایسته است مورد توجه قراربگیرد.
رییس سازمان امور مالیاتی استقلال و پرسپولیس را بزرگ ترین بدهکاران مالیاتی ورزشی اعلام کرد و گفت: مجموع بدهی مالیاتی باشگاه ها و ورزشکاران ۱۲۰ میلیارد تومان است که ۶۵ درصد از این رقم مربوط به باشگاه های استقلال، پرسپولیس و ورزشکاران آنان است.
نکته ای که باید مورد توجه قرار بگیرد اینست که قانونگذار در قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۶۶، برای حمایت از توسعه ورزش در کشور، باشگاههای ورزشی را با شرایط از پرداخت مالیات معاف کرده است.
در ماده ۱۳۴ این قانون آمده است: … درآمد باشگاهها و موسسات ورزشی دارای مجوز از سازمان تربیت بدنی حاصل از فعالیت های منحصرا ورزشی از پرداخت مالیات معاف است . آئین نامه اجرائی این ماده به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارائی به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید. و در سال ۸۱ در تصویبنامه۳۳۲۱۹ت۲۷۲۶۰ه مورخ ۱۰/۷/۸۱ ، آییننامه اجرایی ماده۱۳۴اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم توسط هیات وزیران تصویب شده است و در ماده¬ی سوم این حکم بدین صورت شرح داده شده است: «درآمد باشگاهها و مؤسسات ورزشی دارای مجوز از سازمان تربیت بدنی حاصل از فعالیتهایمنحصرا ورزشی از پرداخت مالیات معاف است. منظور از فعالیتهای ورزشی، آن نوع فعالیت و رشته ورزشی است که براساس مجوز مرجع ذی ربطتعیین میشود و توسط باشگاهها و مؤسسات ورزشی انجام میپذیرد.»
« تبصره – درآمد حاصل از فعالیتهای اقتصادی و سایر فعالیتها یا رشتههای ورزشی فاقد مجوز وهمچنین درآمد حاصل از تبلیغات، فروش داراییها، کمکها و هدایای دریافتی مشمول پرداخت مالیاتخواهد بود.»
بدین ترتیب درآمدهای باشگاه های ورزشی که از طریق صرفاً ورزشی به دست نیامده باشد، مشمول این معافیت نشده و باشگاه های ورزشی موظفند تا مالیاتِ درآمدهای تبلیغاتی و درآمدهایی که از محل هدایا و کمک های دریافتی حاصل شده است را بپردازند و همچنین بازیکنان و ورزشکاران از پرداخت مالیات معاف نیستند. همچنین این نکته در سخنان رئیس سازمان امور مالیاتی هم وجود دارد که ۹۰ درصد از این مالیات ها مربوط به رشته ی فوتبال است و سهم عمده ای از بدهی مالیاتی مربوط به بازیکنان باشگاه-های فوتبال و علی الخصوص استقلال و پرسپولیس است.
البته این نکته نباید مغفول بماند که در وضعیت کنونی باشگاههای ورزشی در ایران عمده درآمد باشگاه ها از طرق فعالیت هایی است که مشمول حکم معافیت مالیاتی نمیشود و به نوعی غرض قانونگذار در حمایت از توسعه ورزش به طور کامل تأمین نمی شود.
لکن طبق قوانین موجود این عمل باشگاههای ورزشی که از پرداختن مالیات خود شانه خالی میکنند و با بازیکنانی که مالیات پرداخت نمیکنند، توسط باشگاه ها برخوردی صورت نمیگیرد، تخلف محرز از قوانین مالیاتی بوده و از سازمان امور مالیاتی و سایر سازمان های نظارتی انتظار میرود تا با متخلفین از قانون برخورد کرده و میان متخلفین از قانون تبعیضی قائل نشوند تا هدفی بزرگتر که عبارتست از کاهش فاصله طبقاتی و برپایی عدالت در جامعه فدای مصلحت اندیشی های بی مورد نگردد./کافه حقوق/110
۱۵/۱۱/۱۳۹۳ - ۲۱:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]