واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ بهمن ۱۳۹۳ (۱۴:۲۸ب.ظ)
توسعه سرمايه گذاريها مشترک بين ايران و اقليم کردستان عراق وزيرامور کشاورزي و منابع آب اقليم کردستان عراق گفت: اين اقليم، آماده همکاري در راستاي جذب سرمايه هاي شرکت هاي سرمايه گذار ايراني در بخش هاي مختلف کشاورزي و آب و خاک و رفع موانعو مشکلات موجود در اين زمينه مي باشد .
به گزارش خبرگزاري موج، عبدالستار مجيدالقادردر ديداربا استاندار آذربايجان غربي که با حضور مديران دستگاههاي اجرايي استان در اروميه برگزار شد، ضمن تبريک ايام دهه مبارک فجر، پيروزي انقلاب اسلامي را الهام بخش ديگر ملت هاي منطقه در مقابله با ظلم و جور رژيم هايي نظير رژيم بعث در عراق عنوان کرد و افزود : ملت و دولت ايران اسلامي، در برهه هاي مختلف کنار ملت عراق و اقليم کردستان بودند و همکاري هاي تنگاتنگي را در 36 سال گذشته با مردم اين اقليم به ويژه استانهاي مرزي داشته اند.
به گزارش روابط عمومي جهاد کشاورزي آذربايجان غربي،مجيدالقادرتصريح کرد : تفاهم هاي بسيار خوبي در راستاي افزايش مناسبات بين ايران و اقليم کردستان عراق در زمينه آب و خاک صورت گرفته که اميدواريم با همکاري دو طرف، مفاد اين تفاهم نامه ها به اجرا در بيايند.
وي اظهار کرد: آذربايجان غربي از استانهايي است که در حوزه کشاورزي و توليدات مرتبط با اين بخش، جايگاه بسيار خوبي دارد و ارتباط اقليم کردستان عراق نيز با اين استان، از ديگر استانهاي مرزي بيشتر است.
وي اضافه کرد: يکي از مهمترين عوامل اجرايي شدن بهتر اين تفاهم نامه ها، همکاري بيشتر استانهاي مرزي است که آذربايجان غربي در زمره استانهاي مهم در اين راستا به شمار مي رود.
استاندار آذربايجان غربي نيز در اين ديدار توسعه سرمايه گذاري هاي مشترك ميان آذربايجان غربي و اقليم كردستان عراق را مورد تاكيد قرار داد و افزود: دو طرف مي توانند از ظرفيت ها و پتانسيل هاي يكديگر در جهت سرمايه گذاري هاي مشترك استفاده كنند، همانطور كه اخيرا تفاهم نامه اي در راستاي ساخت مجموعه توريستي و گردشگري در مهاباد توسط سرمايه گذاران اقليم و همچنين احداث سردخانه و انبار و مركز توزيع مواد غذايي در اربيل توسط سرمايه گذاران استان به امضاء رسيده است.
استاندار آذربايجان غربي اظهار كرد: فعالين اقتصادي اقليم كردستان نبايد از بابت سرمايه گذاري در استان آذربايجان غربي نگراني داشته باشند چرا كه سرمايه گذاري هايي كه انجام مي گيرد از ضمانت بانكي و قانوني برخوردار است و اصل سرمايه و سود را تضمين مي كند.
سعادت، برگزاري نمايشگاههاي مشترك عرضه محصولات كشاورزي و تقويت مراودات بازارچه اي در مرزهاي مشترك ميان دوطرف را از ديگر زمينه هاي همكاري متقابل عنوان كرد و گفت: انتظار داريم در اين زمينه نيز با كمك مسئولان دو طرف، شاهد ارتقاي همكاري ها باشيم و بتوانيم بصورت فصلي نسبت به برگزاري نمايشگاههاي مشترك عرضه محصولات كشاورزي نيز اقدام كنيم.
استاندار آذربايجان غربي همچنين به كيفيت بالاي سيب توليد شده در استان اشار كرد و افزود: سيبهاي توليدي استان هم سالم و هم از كيفيت مناسبي برخوردارند و در صادرات اين محصول به اقليم كردستان عراق، شرط سالم بودن و كيفيت مناسب همواره رعايت مي شود.
سعادت گفت: اميدواريم با همكاري، تلاش و همت مسئولان دو طرف بتوانيم زمينه هاي تحكيم و توسعه مناسبات را فراهم آوريم و تحقق مفاد تفاهم نامه منعقده ميان وزارت كشاورزي اقليم كردستان عراق و وزارت جهاد كشاورزي جمهوري اسلامي ايران كمك كنيم.
احداث كارخانه تراكتورسازي و مركز توليد ادوات كشاورزي در اربيل از ديگر پيشنهادات استاندار آذربايجان غربي كه مورد استقبال وزير كشاورزي اقليم كردستان عراق قرار گرفت.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي نيز در اين ديدار اظهارکرد: ما آمادگي داريم به اقليم کردستان عراق کارشناسان مجرب درحوزه هاي مختلف کشاورزي ، تحقيقاتي و فرآيندهاي ترويجي اعزام کنيم و از حضور و همکاري کارشناسان و سرمايه گذاران آن اقليم در بخش هاي مختلف کشاورزي نيز استقبال ميکنيم.
اسمعيل کريم زاده گفت : با اشاره به انعقاد تفاهم نامه هاي همکاري مشترک في مابين اظهارکرد: هر چه بهتر اجرا شدن مفاد تفاهم نامه هاي همکاري مشترکمستلزم ايجاد کميته هاي پيگيري و کارشناسي مشترک مي باشد تا مشکلات موجود در زمينه صادرات، گمرک و وضعيت تعرفه هاي موجود حل و فصل شود.
وي ادامه داد : لازم است در بحث يکپارچه سازي اراضي ، انتقال دانش فني و ترويج ، ارتباط موثر با بخش خصوصي جهت صادرات انواع محصولات کشاورزي و دامي به اقليم ، کنترل بيماريهاي دامي و گياهي خصوصا" مهار آتش سوزي و غيره اقدامات مرزي مشترک انجام گيرد.
در اين ديدار که معاونين سياسي و امنيتي و برنامه ريزي و اشتغال استاندار آذربايجان غربي و جمعي از مديران کل دستگاههاي اجرايي استان نيز حضور داشتند، گسترش و تعميق سطح مناسبات و مراودات در بخش هاي مختلف را مورد تاکيد قرار دادند و آمادگي خود را براي برنامه ريزي و اقدام در جهت استفاده حداکثري از ظرفيت ها و پتانسيل هاي موجود در حوزه هاي اقتصادي، کشاورزي، تجاري، صنعتي و دانشگاهي اعلام نمودند.
وزير امور کشاورزي و منابع آب اقليم کردستان عراق و هيئت همراه به منظور بررسي وضعيت همکاري هاي اين بخش با ايران، به کشورمان سفر کرده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]