واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اوراسیا ریویو: ژاپن و کره جنوبی، همکاری ها و دشمنی ها تهران - ایرنا - تارنمای اوراسیا ریویو در گزارشی از زمینه های همکاری و عوامل تنش میان ژاپن و کره جنوبی، نوشت: بهره برداری گروه های سیاسی از احساسات مردم، یکی از دلایلی است که توکیو و سئول نتوانسته اند تنش های تاریخی شان را کنار بگذارند.
اوراسیا ریویو روز چهارشنبه نوشت: ژاپن و کره جنوبی 29 دسامبر 2014 قرارداد اشتراک اطلاعات نظامی برای مقابله با تهدیدهای کره شمالی امضا کردند. این قرارداد، یک پیمان سه جانبه است که آمریکا نقش میانجی را در آن دارد.
دو سال پیش، گفت و گوهای توکیو و سئول برای پیمانی دوجانبه در همین باره در کره جنوبی بسیار بحث انگیز شده بود. قرارداد تازه، اگرچه محدودتر از پیشنهاد اولیه است و ماهیتی سه جانبه دارد، اما به هر حال، گامی به جلو شمرده می شود.
امسال( سال 2015 میلادی ) ، هفتادمین سالگرد شکست ژاپن در جنگ جهانی دوم است و انتظار می رود همانگونه که ˈتومیچی مورایاماˈ و ˈجونیشیرو کویزومیˈ نخست وزیران پیشین ژاپن در پنجاهمین و شصتمین سالگرد این رویداد، نفرت خود را از رفتارهای ددمنشانه جنگ اظهار کردند، ˈشینزو آبهˈ نخست وزیر کنونی هم دیدگاه نخست وزیران پیشین را تکرار کند.
اوایل ماه ژانویه (اواسط دی ماه) نیز یک کارگروه ارشد اقتصادی به طور مشترک میان دو کشور در کره جنوبی تشکیل شد و در آن، دو طرف تصمیم گرفتند که روابط اقتصادی شان را با وجود تنش های سیاسی، گسترش دهند. ارزش داد و ستدهای بازرگانی میان کره و ژاپن اکنون 90 میلیارد دلار است.
در هفته دوم ژانویه نیز یک گروه پارلمانی از کره جنوبی به ژاپن رفت و پیام رییس جمهوری درباره تمایل به گسترش روابط دوجانبه را نیز به توکیو برد. ظاهرا شینزو آبه نیز به گروه یادشده گفته است که امیدوار است سال 2015، سال بهبود روابط ژاپن و کره جنوبی باشد.
چنین رخدادهایی نشان می دهد که سئول و توکیو احتمالا می توانند پایه گذار روابطی گرم تر از گذشته با یکدیگر باشند. همچنین احتمالا رهبران دو کشور، پس ازدو سال از آغاز کارشان، بالاخره امسال نخستین ملاقات و گفت و گوی رسمی خود را برگزار خواهند کرد.
با این همه، اختلاف های سنتی میان دو طرف نیز همچنان باقی است. کره جنوبی در 27 ژانویه، ابراز نگرانی کرد که مبادا ˈشینزو آبهˈ بخواهد عذرخواهی ژاپنی ها به خاطر استفاده بهره کشی جنسی سربازان ژاپنی از زنان کره ای در جنگ جهانی دوم را منکر شود. ˈیوهی کونوˈ وزیر ارشد ژاپن در سال 1993 به خاطر این سابقه تاریخی، رسما عذرخواهی کرده بود. چین نیز نگرانی مشابهی را ابراز کرده است؛ چراکه گفته می شود دولت آبه می خواهد ادبیات متن عذرخواهی ˈیوهی کونوˈ را تغییر دهد.
توکیو معتقد است برای پشت سر گذاشتن سابقه مربوط به زنان در جنگ جهانی دوم، همه کار کرده است و کره جنوبی نباید برای دیدار سران دو کشور، پیش شرط بگذارد.
کره جنوبی همچنین در 18 ژانویه به انتشار جزوه های دفاعی ژاپن به زبان کره ای اعتراض کرد. در این جزوه ها، دلایل تاریخی ژاپن برای مالکیت جزایر تاکه شیما (به ژاپنی) یا همان دوکدو (به کره ای) شرح داده شده است. این جزایر در شصت سال اخیر در کنترل کره جنوبی بوده و این کشور مدعی مالکیت تاریخی آنهاست.
با وجودی که کره جنوبی و ژاپن، دوستان مشترک دارند و با یک تهدید مشترک به نام کره شمالی رو به رو هستند، اما موضوع زنان در جنگ جهانی دوم، محتوای درس تاریخ در مدارس دو کشور، بازدید مقام های ژاپنی از زیارتگاه ˈیاسوکونیˈ (بنای یادبود جانباختگان برای امپراتوری ژاپن) و موضوع جزایر دوکدو / تاکه شیما همچنان باعث تنش میان دو طرف است.
اوراسیا ریویو، بهره برداری گروه های سیاسی از احساسات مردم دو کشور را یکی از دلایلی دانست که ژاپن و کره جنوبی تاکنون نتوانسته اند بر تنش های تاریخی شان فائق شوند.
آساق5**9163 **1446
15/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]