تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):يا على دانشمند سه نشانه دارد: راستگويى، حرام‏گريزى و فروتنى در برابر همه مردم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826275955




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارش المانتیور از مناظره داغ هسته ای در تلویزیون ایران / افشای مذاکرات جلیلی، زاکانی را حیرت زده کرد


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: گزارش المانتیور از مناظره داغ هسته ای در تلویزیون ایران / افشای مذاکرات جلیلی، زاکانی را حیرت زده کرد
المانیتور نوشت: صادق خرازی، شخصیت قدرتمند در عرصه سیاسی ایران به حمایت از تیم مذاکره کننده هسته ای ایران برخاسته است. او که رئیس حزب اصلاح طلب تازه بنیاد صدای مردم است و سابق بر این نیز سفیر ایران در فرانسه بوده، در یک مناظره دو ساعته تلویزیونی با علیرضا زاکانی، عضو مجلس، موضع خود را بیان کرد.


به گزارش نامه نیوز، خرازی برادر زاده کمال خرازی، وزیر امور خارجه سابق و مشاور در امور سیاست خارجی آیت الله خامنه ای است. صادق خرازی ضمنا با خانواده آیت الله خامنه ای خویشاوند است. خواهر او عروس آیت الله خامنه ای است. او در بین مخاطبین غربی، به مثابه یکی از شخصیت های کلیدی طراح پروژه «چانه زنی بزرگ » با امریکا مشهور است.


در حالی که سفیر سابق ایران در فرانسه، هر از گاهی، درباره مذاکرات هسته ای مطلب می نویسد، اما این نخستین بار در طول سالیان متوالی است که برای مناظره مستقیم با محافظه کاران، در تلویزیون دولتی حضور یافته است.خرازی مناظره خود را با این بحث آغاز کرد که واشنگتن یک غول سیاسی نیست. او از اختلاف بین « گفتار و کردار امریکا» در کنگره، اسرائیل و کشور های عربی انتقاد کرد.

با وجود این، او استدلال کرد که در صورت حل مساله هسته ای، درگیری با امریکا به پایان نخواهد رسید.

خرازی، که با محمد باقر قالیباف، شهردار تهران روابطه حسنه دارد،از محمود احمدی نژاد انتقاد و او را متهم کرد که با شعار های خود به موقعیت ایران لطمه زده است. خرازی، شاید با لغزش زبان، حتی موضع احمدی نژاد درباره هولوکاست را بخشی از شعارهای او بیان کرد.

خرازی در ضمن بی پرده از (عملکرد) تیم سابق مذاکره کننده به سرپرستی سعید جلیلی انتقاد کرد. جلیلی، کاندیدای ریاست جمهوری در سال 2013 بود. خرازی، با اشاره به دوران 2007-2013 که جلیلی رئیس گروه مذاکره کننده ایران بود، اشاره کرد و گفت در طول آن شش سال، فقط پیام مبادله و هیچ مذاکره ای صورت نگرفت. او با این استدلال که (نحوه عملکرد جلیلی) فضای مانور برای چانه زنی را باقی نمی گذارد، از آن وصعیت گلایه کرد. به طور خاص، خرازی موضوع مذاکرات اکتبر 2009 در ژنو را - نشست 45 دقیقه ای بین جلیلی و ویلیام برنز، معاون وزیر امور خارجه وقت امریکا - را پیش کشید. آن نشست، نخستین گفتگوی دو جانبه علنی بین مقامات امریکا و ایران، در چارچوب مذاکرات هسته ای، بود. خرازی به نحو بارزی از آن نشست به مثابه « یکی از بدترین گفتگو ها در تاریخ مذاکرات هسته ای» یاد کرد، و با افشای این مطلب در مناظره تلویزیونی که آیت الله خامنه ای به خاطر صحبت هایی که جلیلی با برنز کرده بوده، شخصا به او هشدار داد، طرف مقابل خود در این مناظره را به حیرت واداشت.

خرازی در ضمن بحث کانال دو جانبه بین ایران و امریکا به واسطه عمان را مطرح کرد. او با این استدلال که تعامل با واشنگتن لزوما نباید به دولت وقت مربوط و منحصر باشد، گفت:« نزدیک به پایان دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد (دور دوم)، عمانی ها برای جمهوری اسلامی پیام آوردند که امریکا خواستار تعامل بیشتر با ایران در زمینه مسایل منطقه ای و سیاسی است. او در توصیح این قضیه گفت: «درخواست امریکا با وزارت امور خارجه و شورای عالی امنیت ملی و رهبر معظم در میان گذاشته شد. بنا به گفته خرازی، شورای عالی امنیت ملی، در نهایت، «تصمیم گرفت که تیمی برای مذاکره با امریکا تعیین شود. این مذاکرات در مسقط به سرپرستی آقای خواجه، معاون وزیر امورخارجه وقت( علی اکبر صالحی) انجام گرفت.» خرازی تاکید کرد که این مذاکرات « با نظارت و سرپرستی مقام معظم رهبری صورت گرفت. خرازی ضمنا درباره مذاکرات جاری صحبت کرد و طرح اقدام مشترک موقت 2013 را که به توافق ایران و گروه1+5 رسید، مرحله تازه ای در روند مذاکرات هسته ای نامید. او از رویکرد محمد جواد ظریف، به مثابه «دیپلماسی هوشمند» یاد کرد و تاکید کرد که « ما باید از افراد حاضر در مذاکرات حمایت کنیم.»

خرازی با حمله شدید دیگر به جلیلی و شاید به حسن روحانی- که ظاهرا خرازی در انتخابات 2013 از او حمایت نکرده است- گفت «تیم کنونی مذاکره کنند قوی ترین تیم در تاریخ مذاکرات هسته ای است. این تنها نظر من نیست بلکه (عقیده) بزرگان نظام است.»

نکته جالب توجه،اینکه خرازی حتی از سابقه شخصی خود با ظریف صحبت کرد. خرازی گفت،.« من 26-27 سال سابقه آشنایی با ظریف را دارم، با همه ابعاد فکری او آشنا هستم و می دانم که او خلاف نظر رهبر معظم قدمی بر نمی دارد ،منظورم تنها در این برهه نیست، بلکه در دولت قبلی و دولت خاتمی هم قدمی بر خلاف نظر رهبری بر نداشت. خرازی ظاهرا در پاسخ به چنین ادعایی که تحریم ها ایران را به پای مذاکره آورد، گفت:« اگر ما دارای موقعیت خاصی در خاورمیانه نبودیم، اگر ما قدرت نداشتیم، غرب با ما مذاکره نمی کرد.» او حتی از هنری کسینجر نقل و قول کرد که ایران را « ابر قدرت منطقه ای» توصیف کرده است. خرازی ظاهرا بر این عقیده است كه اوضاع در منطقه در واقع می تواند « تاثیر مثبتی بر موفقیت ما» در مذاکرات بر جای گذارد.

او به طور آشکار دیدگاه های خود را درباره اعضای ویژه گروه 1+5 بیان کرد و گفت گرچه «امریکایی ها رو در رو با شما می جنگند، چینی ها با شمشیر از پشت سر حمله می کنند» او عنوان کرد که نقش هر از گاه مخرب فرانسه در مذاکرات به دلیل آن است که سیاست خارجی این کشور گروگان «افراط گرایان» است.

خرازی وارد جزئیات مذاکرات شد و گفت « بیش از 80 درصد توافق ژنو بحث انگیز است و اینکه « محتوای یک توافق جامع شاید صد ها صفحه شود.» او در ضمن عنوان کرد که « فرایند مذاکرات به خاطر اعراب و اسرائیل به تاخیر افتاده است .» او در پاسخ به این سوال که در چه زمان قرارداد هسته ای منعقد خواهد شد، گفت امکان توافق «میان مدت» وجود دارد، چون غرب راهی به جز پذیرش جمهوری اسلامی ندارد.» او لغو تحریم ها را معادل سایر خطوط قرمز ایران، مانند خطوط قرمز مربوط به غنی سازی و سایت های فردو و اراک توصیف کرد. حضور بیشتر خرازی در صحنه سیاسی( حزب او در اول دسامبر از وزارت کشور مجوز دریافت کرد)، نشان از گسترش حمایت سازمان یافته از ظریف دارد.




منبع: تیک


۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن