واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ بهمن ۱۳۹۳ (۱۰:۳۹ق.ظ)
سياست روز: آمريکايي که ديگر ناجي نيست
به گزارش خبرگزاري موج، «آمريکايي که ديگر ناجي نيست» عنوان يادداشت روز روزنامه سياست روز است که در آن مي خوانيد؛
باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا در ميان نظاميان در «وست پونت» مي گويد، اين اقتصاد آمريکاست که قدرت برتر آمريکاست و زمينه ساز رويکرد کشورها به واشنگتن گرديده است.
در همين عرصه مقامات آمريکايي ازجمله کوهن که زماني مامور تحريم هاي اقتصادي ساير کشورها بوده و اکنون در مقام معاون رئيس سازمان سيا ايفاي نقش مي کند نيز در باب مذاکرات جمهوري اسلامي ايران و ۱+۵ ادعا مي کند که تحريم هاي آمريکا زمينه ساز مشکلات بسياري براي ايران گرديده و تهران براي خروج از چالش هاي اقتصادي به مذاکره روي آورده است.
ادعاي آمريکا براي برجسته سازي قدرت اقتصادي و ناجي جهان بودن و اينکه هر کشوري که به دنبال حل چالش هاي اقتصادي باشد گزينه اي جز رويکرد به آمريکا ندارد در حالي مطرح مي شود که دو نکته در اين عرصه قابل توجه است.
اولا آمريکايي ها در طول حداقل يک دهه اخير در کشورهاي بسياري حضور نظامي يافته اند در حالي که ادعاي کمک به بازسازي و پيشرفت کشورها را داشته اند.
نمونه عيني اين امر را در افغانستان، عراق، ليبي و ... مي توان مشاهده کرد. کارنامه اين کشورها به اذعان نهادهاي بين المللي و سازمان ملل بيانگر يک حقيقت است و آن اينکه نيروهاي خارجي از جمله آمريکايي ها نه تنها اقدامي براي حل چالش هاي اقتصادي اين کشورها صورت نداده اند بلکه خود به عامل بحران و تخريب اين کشورها مبدل شده اند. کارنامه کشورهاي مذکور به خوبي نشان مي دهد که آمريکا هرگز ناجي مناسبي براي آنان نبوده است به گونه اي که از مطالبات مردم اين کشورها را خروج نيروهاي آمريکايي تشکيل مي دهد.
ثانيا کشورهاي بسياري در سراسر جهان با آمريکا در ارتباط بوده و حتي منافع خود را بر منافع اين کشور برتري داده اند. کشورهاي عربي منطقه نمونه بارز اين رفتارها هستند. کشورهاي اروپايي نيز در قالب طرح مارشال بسياري از سياست هاي آمريکا را اجرا کرده اند.
آنچه در جوامع عربي مشاهده مي شود فقر، بيکاري و عقب ماندگي است به گونه اي که از يک سوم جمعيت کشورهاي عربي بي سواد هستند. در کشوري مانند عربستان ۳۰ درصد زير خط فقر هستند در مصر ميليون ها نفر محتاج نان شب هستند و هزاران نفر شب ها را در قبرستان ها به سر مي برند.
در باب دستاوردهاي کشورهاي عربي از وابستگي به آمريکا همين جمله حسنين هيکل انديشمند و روزنامه نگار مشهور مصري کفايت مي کند که مي گويد: در دهه ۸۰ انقلاب ايران و مصر هر دو به وقوع پيوست. ايرانيان راه استقلال و دوري از آمريکا را در پيش گرفتند و امروز ماهواره آنها در فضا قرار دارد و مصر راه همگرايي با آمريکا را برگزيد و امروز ميليون ها نفر در گرسنگي به سر مي برند.
در نهايت بايد گفت بررسي کارنامه سرزمين هايي که به اشغال آمريکا درآمده اند و آناني که روابط دوستانه اي با آمريکا دارند نشان مي دهد که اقتصاد آمريکا هرگز آنچنان که بايد کمکي براي آنان نبوده و حتي در مواردي زمينه ساز نابودي آنان شده است. يکي از اين دو گزينه مطرح است يا آمريکا توان اقتصادي کمک به متحدان را ندارد و يا با نيت قبلي از کمکهاي سازنده به آنها خودداري مي کند؛ هر کدام از اين دو سناريو که صحيح باشد گواه يک حقيقت است و آن بي صداقتي آمريکا در روابط با ساير کشورهاست.
نويسنده: قاسم غفوري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]