واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ بهمن ۱۳۹۳ (۷:۷ق.ظ)
در دومين جلسه کارگروه اشتغال و سرمايهگذاري شهرستان قم مطر ح شد 18 ميليارد تومان اعتباربراي645 طرح در دومين جلسه کار گروه اشتغال و سرمايه گذاري شهرستان مطر ح شد.
به گزارش خبرگزاري موج ازقم، به نقل از روابط عمومي فرمانداري قم ، جلسه کارگروه اشتغال و سرمايه گذاري شهرستان قم با حضور معاويين فرمانداري و مديران و بخشدار ان در سالن جلسات فرمانداري برگزار شد.
در جلسه کميته اشتغال و سرمايهگذاري شهرستان بر لزوم وجود بودجهاي معادل 18 ميليارد تومان براي اشتغال 645 نفر در روستاها و بومي سازي قوانين اشتغال تاکيد شد.
در ابتداي جلسه معاون برنامهريزي فرمانداري قم با اشاره به اين که اين کار گروه از اين پس به صورت جدي مباحث اشتغال و سرمايه گذاري را در شهرستان و بخش هاي تابعه و مصوبات جلسه قبل را پيگيري مي نمايداشاره کوتاهي کرد و تأکيد نمود که بايد در حوزه بخشها گروه ويژه اشتغال تشکيل شود.
در ادامه بخشدار خلجستان به مشکل کارگروه بخشها درزمينهٔ اشتغال اشاره و تصريح کرد: عمده مشکل کارگروه بخشها درزمينهٔ اشتغال در رابطه با صدور مجوزهاي يا ارائه طرحها است و بايد جايگاهي براي صدور مجوزها در بخشها تعريف شود.
سيد داوود حاج حسيني مشکل ديگر پيش رو در کارگروه بخشها را در جايگاه عملياتي کردن آن دانست و گفت: جهاد کشاورزي در ارائه مجوز دامداري کمک نميکند و در رابطه با بانکها هم با مشکل مواجه هستيم.
وي با تأکيد بر لازمالاجرا بودن مصوبات خاطرنشان کرد: عمده مشکل اخذ پروانه و مسائل مشابه براي روستائيان، مشکل اقتصادي- مالي است.
بخشدار مرکزي بيشترين درخواست متقاضيان شغل را اداري دانست و افزود: بر اساس آمار دهياريها ۴۱۳ نفر در سطح روستاها شغلي ندارند. از اين تعداد يکسري از متقاضيان داراي شغل هستند مثلاً دامداري خانگي دارند اما متقاضي شغل با درآمد هستند که درجايي مشغول باشند.
عليرضا خزايي به رايزنيهاي صورت گرفته براي اشتغال ۴۱۳ نفر اشاره و گفت:۱۸۰ نفر از متقاضيان شغل از طريق فني و حرفهاي آموزشهاي لازم را ديده و مشغول به کار هستند.۴۱ نفر از اين ميان به بانک مرکزي و ۱۰ نفر هم به صندوق مهر امام رضا (ع) معرفي شدهاند.
بوميسازي قوانين اشتغال روستائيان
در ادامه دستور دوم جلسه را معاون برنامهريزي فرمانداري با عنوان مصوبه دهم طرحهاي کميته امداد شهرستان اعلام و مدير کميته امداد شهرستان قم به ارائه گزارشي در اين رابطه پرداخت.
اکبر رشيدي طرحهاي کميته امداد را طرحهاي کوچک در حوزه شهري و روستايي خواند و ادامه داد: در سال ۹۱ يک دستور کاري در رابطه با تعيين مجموعه بيکاران روستايي در دستور کار کميته امداد قرار داشت که مجموعاً ۱۸۰۰ نفر در سامانه ثبت نام نمودند. از اين ميان قريب ۸۰۰ نفر ساکن روستا نبودند که اين افراد متقاضي شامل افراد خوشنشين و يا خانوارهايي بودند که سرپرست خانوارشان هم متقاضي کار بوده است. آخرين آمار ۱۰۸۶ نفر است که از اين ميان ۶۴۵ نفر به عنوان بيکار متقاضي سرمايه هستند که ۱۴۸ نفر در بخش مرکزي،۵۳ نفر بخش خلجستان و ۴۹ نفر بخش خلجستان و بقيه مربوط به ساير بخشها هستند.
وي با اشاره به احصاء نوع شغلها از طرف متقاضيان افزود: مجموعاً بايد ۶۴۵ شغل ايجاد شود که اکثريت در فاز توليد هستند و نوع فراوانيها در حوزه دام و طيور و کشاورزي است.
مدير کميته امداد شهرستان قم گفت: پيشبيني اعتباري بخش کهک ۶ ميليارد، سلفچگان يک ميليارد، خلجستان يک ميليارد و ۴۰۰ ميليون تومان و بخش مرکزي چهار ميليارد و سيصد ميليون تومان است.
رشيدي ميزان اعتبارات لازم براي اشتغال ۶۴۵ نفر را ۱۸ ميليارد تومان برآورد و تصريح کرد: در بخش خانوادههاي تحت حمايت مشکلي نداريم و پرداخت و ايجاد اشتغال انجام ميگيرد اما در مورد خانوادههاي متقاضي با مشکل اخذ مجوز براي ايجاد شغل هم در مورد مشاغل خانگي وهم مشاغل زود بازده مواجهيم.
وي به بوميسازي قوانين در جهت اشتغال روستائيان تأکيد و افزود: در حوزه اشتغال روستايي و دامپروري نياز به هماهنگي همه ارگانها در خصوص صدور مجوز است.
تعريف طرحهاي اشتغالزايي براي بانکها
در ادامه جلسه طرحها بهصورت موردي براي بانکها تعريف شد و معاون برنامهريزي فرمانداري خواستار دادن طرحها به ۶۴۵ نفر متقاضي شغل و مشخص کردن نوع شغل و اسم و مشخصات افراد گرديد ومقرر شد اعتباري به مبلغ 18 ميليارد تومان و ارسال به معاونت روستايي نهاد رياست جمهوري از طريق مسئولين استان پيگيري شود که در اين ميان بانک ملي متولي ۱۵ نفر و صندوق مهر امام رضا (ع)15 نفر ،بانک مهر اقتصاد 50 نفر ،بانک کشاورزي 7 نفر ، را جهت دادن وام بر اساس اعلام اين کار گروه براي دادن وام تا پايان سال جاري اقدام نمايند .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]